20.05.2023

Cilt sağlığını ve güzelliğini bozan 6 hata!

Sağlıklı ve güzel bir cilde açılan kapıların anahtarlarını merak ediyorsanız, bu haber sizin için! İşte ışıltılı bir cilt için basit ama etkili öneriler...

Hemen hemen herkes hem sağlıklı hem de pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Ancak bazı etkenler var ki cildi olumsuz yönde etkiliyor. Peki bunlar nelerdir? Medikal Estetik Hekimi Dr. Cenk Gül konu ile ilgili bilgiler verdi.

Cilt sağlığını ve güzelliğini bozan 6 hata!

Sağlıklı ve güzel bir cilde açılan kapıların anahtarlarını merak ediyorsanız, Medikal Estetik Hekim Dr. Cenk Gül, bu anahtarların başında düzenli uykunun geldiğini belirtiyor. Sağlıksız ve dengesiz beslenme de sadece vücudumuzu sadece ideal kilosundan değil, güzelliğinden de uzaklaşmasına neden oluyor. Keza yetersiz su tüketimi de cilt sağlığını bozan etkenler arasında. İşte Dr. Gül'den cilt sağlığını ve güzelliğini bozan 5 hata!

CİLT SAĞLIĞINI VE GÜZELLİĞİNİ BOZAN 6 HATA!

1. DÜZENSİZ VE YETERSİZ UYKU


Vücudun kendini yenilediği en önemli zamanlar uyku esnasında olur. Düzensiz uyku tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cilt de bundan etkilenir. Yeterli ve dengeli bir uyku sağlıklı bir cilt için büyük önem taşır. Güçlü bir antioksidan olan melatonin hormonu salgılanımı uyku sırasında meydana gelir. Yine gece uykusunda HGH (insanlarda büyüme hormonu) artış gösterir. Bu da vücut dokularının tekrar inşasına katkı sağlar ve hasar meydana gelmiş hücrelerin yerini alması için fazlalaşan hücre üretimini teşvik eder. Buna bağlı olarak cildin genç, diri,parlak ve nemli kalmasında yardımcı olur.

2. SAĞLIKSIZ VE KÖTÜ BESLENME

Sağlıklı ve düzenli beslenme cilt sağlığı için de önemli. En büyük organımız olan cilt, sağlıksız ve kötü beslenme nedeniyle hızlı yaşlanır. Cilt için gerekli olan vitaminlerin alınmaması, tek yönlü beslenme,fazla tuzlu ve şekerli besin tüketimi gibi beslenmede yapılan hatalar cildi olumsuz yönde etkiler. Parlak ve genç bir cilt için taze sebze ve meyve,lifli gıdalar, bol bol C vitamini, yumurta, fındık gibi besinler tüketmenizde fayda var.

BU HABER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cildi hızla yaşlandıran 4 beslenme hatası
Sağlıklı cilde sahip olmak için tüketilen gıdalar önem taşıyor. Dr. Seda Erdoğan, genç ve güzel bir cilde sahip olmanın yollarını Pudra.com için anlattı.

3. YETERSİZ SU TÜKETİMİ

Işıl ışıl ve parlak bir cilt ve cildin nem oranını korumak için bol bol su tüketilmesi gerekir. Çünkü yetersiz miktarda su tüketimi cilt yapısını bozar ve ciltte kurumaya yol açar. Ayrıca su vücuttan toksinlerin atılmasını sağladığı için cilt kırışıklarını, ciltte matlaşmayı ve kuruluğu önlemeye yardımcı olur.

4. HATALI CİLT ÜRÜNÜ KULLANIMI

Cilt sağlığı ve güzelliği için cildiniz için kullandığınız ürünlerin içeriklerine dikkat etmeniz gerekir. Cilt tipi ve florası kişiden kişiye değiştiği için hedefe yönelik ürün tercih etmek faydanıza olacaktır. Pürüzsüz ve aydınlık cilt için C vitamini içeren ürünler tercih sebebiyken, akne problemi olan ciltler için salisilik asit içeren ürünler fayda sağlamaktadır. Ürün tercih ederken hekiminize danışabilirsiniz.  

5. GÜNEŞ KREMİ KULLANMAMAK

Güneşten yayılan UVA ışınları (kırışıklığa neden olan ışınlar) yıl içerisinde aynı derecede güçlü olarak yansıma yaparlar.Yayılan UVa ve UVB ışınlarına maruz kalan cilt;yaşlanır,lekeler oluşur,kırışıklıklar meydana gelir.Hatta bu zararlı ışınlar cilt kanserine bile neden olabilir.Bu nedenle cilt tipine uygun olan güneş koruyucu kremler yaz ve kış kullanılmalıdır

6. SİVİLCELERİN SIKILMASI

Sivilceleri sıkmak ya da patlatmak aslında daha büyük sıkıntılara ve izlere sebebiyet verebilir. Sivilceler sıkıldığı zaman, gözeneğin içeriği her ne ise dışarı çıkar fakat büyük kısmı cildin içerisinde, yani cildin altında kalır. Bu durum da iltihabın yayılmasına sebep olabilir ve sivilcenin kötüleşmesine yol açabilir.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Cilt tipinizi biliyor musunuz?
Mükemmel bir cilde sahip olmak istiyorsanız, ilk olarak cilt tipinizi bilmelisiniz ve cildinizi doğru nemlendirmelisiniz.

Cilt tipine uygun ürün seçimi
Cilt bakımındaki yanlışların başında cilde uygun olmayan ürün kullanmak geliyor. Pudra.com okuyucuları için cilt tipi ve ürün seçimi kılavuzu hazırladık.

​30'lu yaşlarda cilt bakımı nasıl olmalı?
Kırışıklıkların belirginleşmeye başladığı 30'lu yaşlarda yanlış bakım uygulamalarından kaçınmak gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu 30'lu yaşlarda doğru bakımın nasıl yapılacağını Pudra.com'a anlattı.

Her 'yüz yogası video'sunu uygulamak yüzünüzü mahvedebilir!
İnternette daha genç ve pürüzsüz bir yüz vaat eden sayısız yüz yogası tekniği videosu var. Peki kimin yaptırdığı yüz yogası daha güvenli ve işe yarıyor?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER