› 
 › 
01.04.2019

Boyun estetiği ile yıllara meydan okumak mümkün

Boyun ve dekolte bölgemiz yılların geçişini en çok yansıtan bölgelerden. Ancak ne kadar sağlıklı yaşarsak yaşayalım boyun derisi yaşımızı saklayamıyor.

Stres, yer çekimi, güneş ışınlarına maruz kalma ve en önemlisi genetik yapı yaşlanmaya neden olan faktörlerin başında geliyor. Bir çok yaşlılık belirtisi öncelikle yüz ve boyunda kendini göstermeye başlıyor. Boyunda meydana gelen kırışıklıklar ve gıdı bölgesindeki sarkma ve cilt yaşlanması, ne yazık ki yılların bize kalıcı armağanlarından biri. Ancak estetik ile yıllara meydan okumak mümkün. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç Dr. Karaca Başaran, boyun germe estiği hakkında bilgiler veriyor. 

Boyun estetiği ile yıllara meydan okumak mümkün

Birçok insanda boyun, yaşlanma prosesinin negatif etkilerini gösteren ilk vücut bölgesidir. Kilo veren kadın ve erkeklerde istenmeyen yan etkilerden bir tanesi esnekliğini kaybetmiş, sarkan deri olabilmektedir.

Boyun germe operasyonu yaşlanmaya bağlı boyunla ilişkili problemleri düzeltebilir, bu problemler arasında: dolgun gıdık (gerdan), boyun boyunca dikey bantlar ve kas kasında gevşeklik sayılabilir. 

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Karaca Başaran, boyun germe cerrahisi ile tedavi edilen spesifik problemleri üç temel kategoride özetliyor ve boyun germe estetiği ile bu sorunların çözülebileceğine işaret ediyor. 

1. Sarkık deri: Deri sarkması yaşlanma prosesinin sık görülen bir etkisidir ve yerçekimi ile de artar.

2. Kas sarkması: Platismal bantlaşma olarak bilinen kas sarkması yaşlanma prosesinin bir sonucudur. İki tarafta, boynun tamamında bulunan ince, geniş kas kılıfını (platisma) etkiler.

Yaşlanma sırasında boyunun iki tarafındaki kasın kenarı aşağı doğru sarkarak çeneden köprücük kemiğine doğru uzanan iki tane, gözle görülebilen banda sebep olur. Bu deri ve kas sarkmalarına halk arasında kabaca “hindi boynu” deformitesi denmektedir.

3. Yağ fazlalığı: Boyun bölgesinde yağ fazlalılığı olan hastaların çenelerinin altında dolgunluk olur ve bunların ikisi çene hattının belirsizleşmesine ve gerdan oluşmasına katkıda bulunur.

İlgili haberlerimiz:

​Göz kapağı estetiği ile daha genç görünün!
Yaşlanmanın izlerini en çok gözlerimizde görüyoruz. Sağlıklı yaşam yaşlanma etkilerini yavaşlatsa da bazı durumlarda estetik daha net çözüm olabilir.

​Yaşlanmaya ameliyatsız yüz germe teknikleri ile meydan okuyun
Yaşlanma etkileri özellikle yüz bölgesinde görülmeye başlıyor. Neyse ki ameliyatsız iple yüz germe sayesinde yüzdeki sarkma ve kırışıklıkların çözümü var!

​Dünyanın en iyi 10 plastik cerrahi merkezi ve fiyat oranları!
Estetik olmak istiyor ancak bunun gizli kalmasını istiyorsanız veya en iyi cerrahları bulmak istiyorsanız işte estetikte en iyi 10 dünya şehri!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER