› 
 › 
10.07.2018

Karın germe ameliyatı ile düz bir karna kavuşun!

Yağ fazlalığı, deride sarkma ve karın duvarında gevşeklik sonucu karın germe ameliyatlarına talep artıyor. Detayları Op. Dr. Nebil Bozdoğan ile konuştuk.

Özellikle yaz aylarında sahilde ve açık havada geçirilen günler nedeniyle, kış süresince saklamayı başardığımız yağ fazlalıklarımız daha çok ortaya çıkıyor. Yapılan şok diyetler, diyet yaparken sporu ihmal etmek, hızlı kilo alıp  verme, obezite ameliyatları sonucunda verilen yüksek kilo değerlerinin yanı sıra gebelik ve doğum gibi durumlar da karın bölgesinde sarkmaya neden olabiliyor. 

Karın germe ameliyatını gerektiren durumlar

Sadece görsel değil, fiziksel olarak da rahatsızlık veren, kimi zaman kişinin günlük hayatını etkileyebilecek düzeye gelen karın bölgesindeki yağ fazlalıkları aynı zamanda kişinin özgüven sorunu yaşamasına da neden olabiliyor. Çünkü özellikle çok fazla düzeyde verilen kilolar karın bölgesinde deri sarkmasına yol açıyor.

Ancak tüm bu sorunların bir çözümü var. Karın germe ameliyatları deride sarklıklık, karın duvarındaki deri elastikiyetinin azalması gibi durumlarda devreye giriyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. M. Nebil Bozdoğan'ın uzman görüşlerine yer verdiğimiz bu yazımızda, uzmanımızın karın germe ameliyatları konusundaki bilgi ve deneyimlerine yer veriyoruz.

Op. Dr. Nebil Bozdoğan, karın bölgesinde rahatsızlık veren yağ fazlalığı, deride sarkıklık ve karın duvarında gevşeklik olabileceğini belirtiyor ve bu durumun fazla kiloların çoğunlukla karın bölgesinde birikmesi, kilo alıp verme veya gebelik/doğumlar sonrasında oluşacağının altını çiziyor ve açıklamarına şöyle devam ediyor:

"Karın duvarında deri elastikiyeti azalmışsa, karın duvarında gevşeklik varsa artık karın germe ameliyatından bahsedilir. Çünkü liposuction için gereken deri elastikiyeti kalmamıştır. Karın bölgesinde toplanan yağlardan ve deri sarkıklığından kurtulmanın en iyi yolu tam karın germe ameliyatıdır. Buna "total abdominoplasti" adı verilir."

Total abdominoplasti sayesinde bel bölgeniz incelsin...
 
Abdominoplasti adı verilen karın germe ameliyatının son derece yüz güldürücü sonuçlar verdiğini açıklayan Op. Dr. Nebil Bozdoğan, operasyonun yaklaşık 2-2.5 saat içinde tamamlandığını ve bu operasyonda karın derisi ve yağ fazlalıkları atıldığını açıklıyor. Bu operasyonda aynı zamanda karın kasları sıkılaştırılıp, karın derisi de geriliyor. Bu sırada çoğunlukla bel bölgesine liposuction işlemi de uygulanabiliyor. Böylece karın ve bel bölgelerindeki yağ ve deri fazlalıkları (4-5 kg veya bazen daha fazla) tek seferde alınmış oluyor.
 
Karın germe ameliyatlarının bir diğer avantajı ise, özellikle göbek deliğinden memnun olmayan kişiler için çözüm sunuyor. Tam karın germe ameliyatında göbek deliği yeniden ve çok daha güzel şekilde oluşturulabiliyor. Ancak tabii ki bunun dışında kaçınılmaz olarak karın alt kısmında mayo veya çamaşırın içinde kalabilen çizgisel bir iz kalabiliyor. Op. Dr. Bozdoğan, bu izin daima sezaryen izinden biraz daha uzun olduğunun altını çiziyor.

Tam karın germe ameliyatları çatlaklardan da kurtulmayı sağlıyor! 

Op. Dr. Nebil Bozdoğan, tam karın germe ameliyatı sonucunda göbek altında kalan deri (çatlaklar dahil) atıldığını, karın bölgesinin çok düzleştiğini ve karın duvarının sıkılaştığının altının çiziyor. Böylece bir karın germe ameliyatı olan kişi iyileşme döneminin sonucunda belinin inceldiğini ve göbek deliğinin de gayet estetik bir hal alabildiğini görme fırsatı buluyor. 
 
Nebil Bozdoğan, son olarak şunu da ekliyor:

"Karın deformitesi daha hafif olan ve daha çok göbek altı kısmında sorun olması durumlarında mini karın germe ve modifiye abdominoplasti yöntemleri de kullanılmaktadır. Bu yöntemlerde ameliyat izi daha kısa olmakla birlikte göbek deliği değiştirilmemektedir."

Nebil Bozdoğan'ın kadınlarda estetik operasyonlar hakkındaki tüm videolarını görmek için UZMANTV'deki profilini ziyaret edebilirsiniz: http://www.uzmantv.com/uzman/estetik-ve-plastik-cerrahi-uzmani-op.-dr.-m.-nebil-bozdogan

İlgili haberlerimiz:

​Ameliyatsız burun estetiği yöntemleri
Gülse Birsel gibi ünlü isimlerin de yararlandığı dolgu yöntemleri sayesinde, ameliyat masasına yatmadan, narkoz almadan ameliyatsız burun estetiği mümkün!

​Güzellik dünyasında son trend: Hollywood yanağı!
Sürekli yenilenen güzellik ve estetik alanında son dönemin yükselen trendi Hollywood Yanağı. Yanak inceltme estetiği bichectomy hakkında detaylar Pudra'da!

​İdeal burun nasıl olmalı?
Son dönemde daha fazla gündeme gelen burun estetiği ameliyatlarında dikkat edilmesi gerekenleri Op. Dr. Oray Karaçaylı Pudra.com okuyucuları için açıkladı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER