› 
 › 
17.12.2018

Hamiyet Akpınar ile 2019 makyaj trendleri

Çarpıcı makyajlarda imzası olan makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar, 2019 makyaj trendlerini ve ünlüler tarafından en çok tercih edilen makyajları yorumladı.

İZLE: HAMİYET AKPINAR İLE DEMET ÖZDEMİR MAKYAJI👇 

Çarpıcı makyajlarda imzası olan makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar, 2019 makyaj trendlerini ve ünlüler tarafından en çok tercih edilen makyajları yorumladı. Yurtdışına açılan makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar, 2019 yılı makyaj trendlerini ve dünyadaki ünlü isimler ile aynı trendleri takip eden Türk ünlüleri değerlendirdi.

Hamiyet Akpınar'a göre dünyada Kendall Jenner, Bella Hadid, Kaia Gerber’in makyaj trendi öncülüğünü Türkiye’de Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu, Hazar Ergüçlü gibi isimler devam ettiriyor. Yeni sezonun iddialı rengi bordo rujlar, ten makyajındaki naturelleşme, özel günlerde altın ve parlaklık veren makyajlar fazlasıyla göze çarpıyor.

Usta makyaj artistinin, sezon trendini en iyi yansıttığına inandığı ünlüler Kendall Jenner, Bella Hadid, Kaia Gerber, Gigi Hadid, Kim Kardashian, Angelina Jolie ve Jennifer Lopez.
 
Hamiyet Akpınar ile 2019 makyaj trendleri

Fotoğraf, soldan sağa: Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Bella Hadid

Artık makyajsız görünüm veren makyaj moda!

Akpınar, sezonda eş zamanlı birkaç modaya dikkat çekerken, en vazgeçilmezinin “no make-up” make-up, yani makyajsız görünüm veren makyaj olduğunun altını çiziyor. Sezona hızlı geri dönüş yapan “smokey” göz makyajının, siyahtan başlayarak tarçın ve kızıl tonlara varan çeşitlemelerinin çok moda olduğuna da değiniyor.

Dumanlı göz makyajı tekrar trend oluyor

Hamiyet Akpınar, özellikle göz kalemi ve farın smokey yani dumansı dağınık duruşu, önümüzdeki yaza doğru ülkemizde de çok görülmeye başlayacağını söylüyor. “Dünyada Kendall Jenner, Bella Hadid, Kaia Gerber’in makyaj trendi öncülüğünü Türkiye’de Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu, Hazar Ergüçlü gibi isimler devam ettiriyor.” diyerek makyaj konusunda trendleri oluşturan isimleri sayıyor.

Rujlarda nude tonların yanı sıra parlak ve ıslak lipglos modası geri dönüyor

Ruj renklerinde çoğunlukla nude kahve tonlarının sevilmesinin yanında, bu sezon parlak ve ıslak görünümlü lipglos modasının geri geldiğinden bahseden Hamiyet Akpınar, daha az kontur ve daha az highlighter’ın birçok kişi tarafından şimdiden Türkiye’de de uygulanmaya başlandığının altını çiziyor.
 
Sinem Kobal, Demet Özdemir, Aybüke Pusat, Burçin Terzioğlu
Sinem Kobal, Demet Özdemir, Aybüke Pusat, Burçin Terzioğlu

Fotoğraf, soldan sağa: Sinem Kobal, Demet Özdemir, Aybüke Pusat, Burçin Terzioğlu

Aralarında Farah Zeynep Abdullah, Burçin Terzioğlu, Demet Özdemir, Neslihan Atagül Doğulu ve Aybüke Pusat’ın da bulunduğu birçok ünlü isime yaptığı göz alıcı makyajlarla adından söz ettiren makyaj sanatçısı, yoğun ışıltı ve aydınlatıcının etkisini de belirterek, yeni sezon modasındaki en belirgin trendleri yansıtan bir görünüme kavuşmanın ipuçlarını sevenleriyle paylaşıyor.

2018-2019 sonbahar-kış makyaj trendlerinde dikkat edilecekler
  • Öncelikle, aşırı aydınlatıcı kullanmaya bir süre ara verin.
  • Parlak yerine daha mat, duru ve kadifemsi bir ten makyajı tercih edin.
  • Pembe ve şeftali tonlarındaki allıklarla vedalaşıp, bronz ve kahve tonlarda allıklar edinin.
  • Özellikle dönemin grunge/rocker tarzı olarak öne çıkan dramatik koyu gözlerin koyu dudaklarla ile birlikte kullanıldığı makyajlarda cildi mümkün olduğu kadar renksiz ve solgun tutun.
  • Gözlerde toprak tonları hâkim. Smokey göz makyajının en fazla kullanıldığı dönem bu dönem.
  • Buğulu bir bakış elde etmek için, keskin eyeliner ve yoğun kirpik yerine, yumuşak geçişlerle dumanlı bir etki yaratabilirsiniz. 

İlgili haberlerimiz:

2019 yılının rengi canlı mercan ile ünlü makyajları
Makyöz Hamiyet Akpınar, Pantone'nin 2019 yılının rengi olarak belirlediği canlı mercan rengi ile makyaj tüyolarını ünlü oyuncuların yüzlerine yansıttı.

Ünlü makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar ile makyaja dair her şey
Moda çekimlerinin vazgeçilmez makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar ile en iyi makyaj malzemelerini, kadınların makyaj yaparken yaptığı hataları ve makyaja dair merak ettiğimiz pek çok konuyu konuştuk. Pudra.com'da okuyun.

Gece makyajı hakkında bilinmesi gerekenler
Gece makyajının avantajları neler? Nelere dikkat edilmeli? Makyaj artisti Hamiyet Akpınar gece makyajına dair bilinmesi gerekenleri Pudra.com'a anlattı.
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2