› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.04.2017

Kusursuz oje sürmenin bilinmeyen püf noktaları

Manikürünüzü her seferinde güzellik salonlarında yaptırmaya fırsatınız yoksa hiç endişelenmeyin. Kusursuz oje sürmenin inceliklerini sizlerle paylaşıyoruz!

Düzenli ve derli toplu görünen doğal bir manikür mü, rengarenk ve stil sahibi tırnaklar mı? Hangisini tercih ettiğiniz fark etmez, güzel tırnaklara giden yolda düzgün oje sürmek şart. Sık sık güzellik salonlarına gidip manikür yaptırmaya fırsat bulamıyorsanız iş başa düşüyor. Peki evde kendi imkanlarınızla tırnaklarınıza profesyonel bir dokunuş katmanız mümkün mü?

Kusursuz oje sürmenin bilinmeyen püf noktaları

Tırnak süslemeyi kolaylaştıracak ipuçları yazımızda nail art sevenler için pratik ipuçları paylaşmıştık. Bu kez de profesyonel bir şekilde oje sürmenin inceliklerine adım adım yer veriyoruz. İşte kusursuz oje sürmek için bilmeniz gereken önemli püf noktaları…

Tırnakları istediğiniz boyda kesin. Daha bakımlı görünen tırnaklar için tırnak uçlarınızın bir tırnak makasıyla kesilip bir törpüyle pürüzsüzleştirmeniz faydalı olacak. Tırnağınızı ileri-geri hareketle törpülemekten kaçınmayı unutmayın! Aksi takdirde tırnak kırılmalarına sebebiyet verebilir. 

Tırnaklarınızın yüzeyini temizleyin. Tırnağın yüzeyinde bulunan herhangi bir toz tanesi ya da oje çıkarıcı kalıntısı pürüzsüz bir şekilde oje sürmenizi engelleyebilir. Kullanılmayan bir diş fırçasını sabunla köpürtün ve tırnakların kenarlarında saklanan tüm kalıntıları kökünden kazıyın.

Oje bazı uygulamayı atlamayın. Oje sürmeden önce şeffaf bir oje bazı uygulamak ojenin rengini belirginleştirmesinin yanı sıra koruyucu katman görevi görerek tırnakta oluşabilecek sararmayı ve oje izlerini önlüyor.

Tüm tırnağınızı 3 fırça darbesiyle boyamanız yeterli. Tırnağın dibinden başlayarak oje fırçasını önce sola, sonra sağa, sonra da ortaya sürün. Böylece ojeyi tüm tırnağa eşit bir şekilde dağıtmak için sadece 3 basit adım yeterli olacak.

kusursuz oje sürmenin püf noktaları

Ojeyi ince katmanlar halinde sürün.
Tek bir kalın katman uygulamak yerine 2 ya da 3 ince kat uygularsanız daha çabuk kurumasının yanı sıra daha pürüzsüz bir görünüm elde edersiniz.

Sağ elinize düzgün oje sürmek için elinizi hareket ettirin. Sol elinizde bir şaheser yarattığınız halde iş sağ elinize oje sürmeye gelince felaketle mi sonuçlanıyor? Fırçayı hareket ettirerek tırnaklarınıza sürmek yerine elinizi fırçaya doğru hareket ettirerek sürmeyi daha kolay bulabilirsiniz. Sol eliyle kalem tutanlar da aynı işlemi sağ elinde deneyebilir.

Manikürünüzü oje koruyucu (top coat) sürmeden bitirmeyi unutmayın. Top coat uygulamak ojenin kalıcılığını arttırdığı için hayatınızı kurtarabilir! Ojenin tırnak uçlarından açılmaya başlamasını önlemek için top coat ojeyi sürdükten sonra tırnak ucuna yatay bir şekilde uygulamayı deneyin.

Tırnaklarınıza bakım yapın. Oje kuruduktan sonra tırnak dipleri ve kütiküllere bakım yağı sürmek tırnaklarınızı anında nemlendirerek daha profesyonel bir görünüm elde etmenizi sağlayacak.
Kusursuz oje sürmenin bilinmeyen püf noktalarıSıcak sudan uzak durun. Oje sürdükten kısa bir süre sonra duşa girmek ojenin bozulmasına, tırnak uçlarından açılma yapmasına sebep olabilir. Eğer ellerinizi suya tutmanız gerekiyorsa eldiven giymeyi deneyebilirsiniz.

Zararlı kimyasal içeren ojeler kullanmayın. Uzmanlar formaldehit, ftalat, toluen gibi zehirli içerikler barındıran ojelere karşı dikkatli olmayı tavsiye ediyorlar.

Hızlı kuruma özellikli ojelerden kaçının. Çabucak kuruyarak size zaman kazandıran ojeler her ne kadar cezbedici gözükse de tırnaklarınızda kuruluğa yol açabiliyor. Hızlı kuruyan top coat ojelerinse koruyuculuğu yeteri kadar güçlü olmayabiliyor.

Asetonsuz oje çıkarıcıları tercih edin. Aseton tırnakları kurutmasının yanı sıra soyulmaya ya da incelmelere sebep olacağı için nemlendirici ve güçlendirici bir oje çıkarıcı seçmekte fayda var.

Ojelerinizi serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklayın. Güneş ışığı ve sıcaklık ojenin formülünün ve renginin değişmesine sebep olabileceği için buzdolabında tutmak iyi bir seçenek olabilir.

Ojenizi sallamak yerine yatay şekilde tutarak avcunuzda yuvarlayın. Böylece ojenizi sürerken hava kabarcıklarıyla karşılaşmayacaksınız.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Doğru manikür nasıl yapılır?
Bakımlı ve güzel ellere sahip olmanın yolu doğru manikür yapılmış tırnaklardan geçer. İşte, en güzel manikür için bilmemiz gerekenler…

Tırnak soyulmasına ne iyi gelir?
Tırnak soyulmasının nedenleri ve evde hazırlayabileceğiniz tırnak güçlendirici formüller Pudra.com'da.

Instagram'ın en iyi nail art hesapları
Yaratıcılıkta sınır tanımayan nail art hesaplarını sizin için taradık. Tek renk tırnaklar sıkıcı geliyorsa, işte size ilham verecek 10 nail art hesabı.

En güzel tırnak süsleme modelleri
Çiçekler, semboller, simler, çizgiler, parlak taşlar ve renkli ojelerle yapılan tırnak süsleme sanatının diğer adıyla "nail art"ın en güzel modelleri Pudra.com'da!


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER