@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.08.2016

Sağlıklı saçlar için bırakmanız gereken gece alışkanlıkları

Saç sağlığını sadece ısı ve kimyasallar bozmuyor! Saçınızın canlılığını ve ışıltısını kaybetmek istemiyorsanız işte geceleri kaçınmanız gereken hatalar...

Saç bakımının sadece sabahları duştan sonra olduğuna dair genel bir yanılgı var. Oysa saç sağlığı sadece pahalı ürünleri kullanarak elde edilen bir şey değil. Dengeli beslenme, düzenli ve yeterli uyku gibi unsurlar da çok etkili. Tüm bunlara dikkat ediyor, saç ürünlerinizi ve şekillendirme aletlerinizi özenle seçiyorsanız tüm bu çabalarınızın boşuna gitmesini istemezsiniz.

Sağlıklı saçlar için bırakmanız gereken gece alışkanlıkları
Gece vaktini ele alalım. Uyurken saçınız birçok kez oraya buraya savruluyor, ağırlığınızın altında sıkışıyor, dolaşıyor. Kazara zarar görmesi işten bile değil. Ama endişelenmenize gerek yok. Önemsiz gibi göründüğü halde dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Bunlardan kaçındığınız takdirde saçınızın canlılığını korumanız çok kolay!

Daha sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız işte acilen bırakmanız gereken gece alışkanlıkları...
 

Saçı fazla sıkı toplamak

Upuzun ve gür saçlara sahipseniz çok şanslısınız. Peki geceleri rahat uyumak için topladığınız saçınıza verdiğiniz zarardan haberdar mısınız? İşe ya da okula giderken ara sıra yaptığınız atkuyruğu ve topuz modeli çok hoş gözüküyor olabilir ama bunu hergün yapmak saç köklerinizin zayıflamasına sebebiyet veriyor. Aynı zamanda saç dökülmelerini artırıp uzama hızının yavaşlatabiliyor. Sert tokalarla gerilerek tutturulmuş saçların da pek sağlıklı olacağını söyleyemeyiz. Bu yüzden geceleri saçınızı rahat bırakmakta fayda var. Uyurken yüzünüze düşüp sizi rahatsız eden saçınızı yumuşak ve geniş bir tokayla, gevşek şekilde toplayarak bu sorunu basitçe halledebilirsiniz.
Sağlıklı saçlar için bırakmanız gereken gece alışkanlıklarıIslak saçla yatmak
Yoğun bir çalışma hayatınız varsa gece saç kurutmak sizin için büyük bir işkence haline geliyor olabilir. Ama ıslak saç kopmalara vere kırılmalara daha meyilli hale geliyor. Bu yüzden uykunuzda dönerken saç tellerinize zarar verme ihtimaliniz çok yüksek. Sabahları kötü sürprizlerle karşılaşmamak için duştan sonra saçınıza kuruması için biraz zaman vermeyi deneyin.
 

Akşamları saç yıkamayı ihmal etmek

Herkesin duş alma düzeni farklı olabiliyor. Sabahları zaten saçınızı yıkayacaksanız gece buna gerek duymamanızı anlıyoruz. Ama akşam yıkanıp doğal şekilde kurumaya bırakılmış bir saç sabah kalkınca çok daha kolay şekil alacak (aman baş ağrılarına dikkat). Sabahları kusursuz saçla uyanmak mümkün mü? yazımızda paylaştığımız önerilere göz atabilirsiniz.
 

Taramayı ertelemek

Yıllar önce kadınların yatmadan önce saçlarını 100 kez taradığı efsanesini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu kadar vaktinizi alması gerekmese de yatmadan önce saçınızı birkaç dakika taramanın gerçekten de faydasını görebilirsiniz. Saçınızı taradığınızda diplerinizde bulunan koruyucu yağlar uçlara kadar ulaşıyor ve parlaklık sağlıyor. Kullanacağınız tarağın da burada rolü çok büyük. Hangi tarağı seçmelisiniz yazımız size yardımcı olabilir. Zamanınız yoksa parmalarınızla da saçınızı basitçe taramanız mümkün.
Sağlıklı saçlar için bırakmanız gereken gece alışkanlıklarıSert bir yastık kılıfı kullanmak
Mis gibi pamuklu çarşafların vazgeçilmez bir rahatlık hissi verdiğini biliyoruz. Ama saçınızın pürüzsüz ve yumuşak olmasını istiyorsanız saten ya da ipek yastık kılıflarını tercih etmekte fayda var. Yumuşak kumaşlar saçınızın dolaşmasını ve elektriklenmesini en aza indirmesinin yanı sıra nemi muhafaza etmesini sağlıyor. Sağlıklı pamuklu nevresimlerinizden vazgeçmeye niyetiniz yoksa size alternatif bir yöntem de sunalım. Saçınızı saten gibi yumuşak bir kumaşa sağlam bir şekilde sardığınız takdirde sabah yumuşacık saçlarla uyanacaksınız.
 

Oda nemini ihmal etmek

Nemsiz bir odada uyumak sağlığınıza ve cildinize zarar vermekle kalmıyor, saçlarınızın da cansız ve kuru olmasına sebebiyet veriyor. Hava nemlendirici cihazlara yatırım yaparsanız faydasını mutlaka göreceksiniz. Ama kaloriferli bir evde yaşıyorsanız peteklerin üzerinde bir kap su ya da ıslak havlu da bulundurmak da iş gören yöntemlerden.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız:
Saçlar da güzellik uykusuna yatar
Uyumadan önce cildimize gereken özeni gösteriyoruz. Peki, ya saçlarımız? Saçlarımız için de yatmadan önce yapmamız gerekenler var.

Şekil almayan saçlar için pratik çözümler
Saçınız ne yaparsanız yapın şekil almıyor mu? Eğer tekrar duşa girmeye vaktiniz yoksa önereceğimiz pratik çözümler hayatınızı kurtaracak!

Kirli saçlar için pratik modeller ve yapılışları
Stil sahibi görünmek için saçınızı hergün yıkamanıza gerek yok. Hacmini kaybetmiş ve şekil almayan saçlar için seçtiğimiz modelleri mutlaka denemelisiniz.

Sabah mı akşam mı yıkanmak daha sağlıklı?
Henüz bilimsel olarak kanıtlanmasa da çok merak edilen konulardan biri sabah yıkanmak mı, akşam yıkanmak mı daha doğru?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER