› 
 › 
10.04.2017

Düğün fotoğrafı çektirmek isteyenler nelere dikkat etmeli?

Düğün sezonu yaklaştı. Düğün ve doğum fotoğrafçısı Burcu Çalışkan'a düğün fotoğrafları ile ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

Üniversitede pazarlama eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar yatırım uzmanı olarak çalışan Burcu Çalışkan, evleneceği zaman düğün fotoğrafçısı arar ve  hayalindeki fotoğrafları çekecek bir fotoğrafçı bulamaz. Bunun üzerine fotoğraf eğitimi alıp, özel günlerin her anını ölümsüz hale getirmek isteyen çiftler için fotoğraf çekmeye başlar. Burcu Çalışkan, bir hikaye fotoğrafçısı. Bir bebeğin doğum anı, annesiyle ilk teması, babasının heyecanlı gözleri, mutluluk gözyaşları, keyifli kahkahalar ve çok daha fazlasını fotoğraflarla sonsuzlaştırıyor. Yazın gelmesiyle yaklaşan düğün sezonu öncesi Burcu Çalışkan'a düğün fotoğrafçılığı ile ilgili merak ettiğimiz soruları sorduk. 
 
  • Neden düğün fotoğrafçılığını seçtiniz?
10 yıl önce kendi düğün hazırlıklarımı yaparken, yurt dışında fotoğraf çekimlerinin sabahtan akşama kadar hikaye şeklinde olduğunu öğrendim. Ben de özel günümde bu tarz bir çekim istedim. Araştırdığımda burada birkaç ismin dışında pek yaygın olmadığını gördüm. Fotoğrafçılık okuyan bir arkadaşım düğün hikayemin çekimde bana yardımcı oldu ve fotoğraflar elime geçtiğinde anladım ki sadece bakmak bana yetmiyor. İşte o zaman eğitimini aldıktan sonra yeteneğim varsa bu işe başlamaya karar verdim. Önce sevdiklerimin özel günlerinin fotoğraflarını çektim. Aldığım tepkiler olumlu olunca da uzun yıllar çalıştığım finans sektörüne veda edip düğün fotoğrafçısı olarak insanların mutluluklarına ortak olmaya başladım. 
 
  • Düğün fotoğrafçılığı düğünün hangi anlarını kapsıyor?
Sabah saç-makyaj hazırlığı ve evden çıkış ile başlıyoruz. Belirlediğimiz bir dış mekanda özel fotoğraflar çekiyorum. Sonra da nikah, ilk dans ve gece sonuna kadar değişik anları fotoğraflıyorum.  
burcu çalışkan düğün fotoğrafçılığı
  • Hangi temada bir çekim olacağını nasıl belirliyorsunuz?
Burada çiftlerin istekleri devreye giriyor. Bu özel günleri için yaptıkları plan doğrultusunda çekim şekilleniyor. Kır düğünü yapan bir çift için daha doğal ortamda olacağından çiçek taçlar, çıplak ayak gibi seçenekler ortaya çıkarken, otelde yapılacak bir çekim için daha şık detayların olduğu çekim anları üzerinde konuşabiliyoruz. Ayrıca sadece düğün günü değil öncesinde istedikleri bir konseptte "save the date" çekimi yapıyoruz. Bu fotoğrafları davetiyelerinde kullanabiliyorlar. Ya da düğün sonrası gelinliklerinin kirlenme derdi olmadan gün batımında deniz kenarında çıplak ayak yürüyerek sulara girebilir "trash the dress" dediğimiz tarzda fotoğraflara da sahip olabilirler. Yani çiftlerin hayali ve fotoğrafçının önerileri ile bir çok farklı temada fotoğraf çekmek mümkün.
 
  • Düğün fotoğrafçılığında neler önemlidir?
Düğün fotoğraflarını çeken kişi olarak bence en önemlisi evlenecek çiftin ne istediğini tam olarak anlamak. Fotoğrafçıların defalarca tecrübe ettiği bugünde çiftlerin heyecanı ve günün yoğunluğu ile kaçıracağı detaylar olabiliyor. O nedenle düğün öncesi mutlaka çiftlerle yüz yüze görüşüyor, isteklerini onlardan dinlerken önemli olabilecek konuların altını çiziyor ve mutlaka önerilerde bulunuyorum. Gelin çiçeğinden ayakkabıya, duvaktan albüm seçimine kadar bir çok konuda seçeneklerle günün içeriğini oluşturuyoruz. Ayrıca günü iyi planlamak, daha sonra günü yaşarken sıkışmamak adına önemli olduğundan, saatli program yaparak çiftlerle günü en verimli şekilde kullanmaya özen gösteriyorum. Bunun dışında yine çok önemli olan bir konu anı yakalamak. O gün sevinç, hüzün, coşku ve gözyaşı gibi bir çok duyguyu içinde barındıran anlar yaşanıyor. O duyguların yaşandığı anları kaçırmamaya çalışıyorum.
burcu çalışkan düğün fotoğrafçılığı
  • Düğün fotoğraflarının çekilmesinde erkekler ne kadar ilgili oluyor?
Benim gibi genç kızlık hayallerinde bile düğün gününün hayali kuran kadınlar, o güne ait tüm konuları en ince ayrıntısına kadar düşünüyor. İlk temasın çoğunu kadınların mailleri oluşturuyor. Ama tabii ki erkeklerde araştırma sürecinde rol alıyor.
 
  • Çekimden sonra neler yapıyorsunuz?
Çekimden sonra 20 gün içerisinde çiftlere teslim edilecek tüm karelerin düzenlemelerini yaparak onlara gönderiyorum. Seçtikleri kareler ile de panoramik fotoğraf albümü hazırlayıp teslim ediyorum.
 
  • Fiyatlar hangi aralıkta?
Benimle çalışmak isteyen çiftlere birden çok paket seçeneği sunuyorum. Yani herkesin bütçesine uyacak bir fiyat olabiliyor. Ama genel bir fiyat verecek olursam 1000-3500 TL arası diyebilirim. 

Düğün ve doğum fotoğrafçısı Burcu Çalışkan'ı Pudra uygulamamızda @burcucaliskan hesabından takip edebilirsin. 
Hadi Türkiye'nin Kızkıza Sosyal Ağı Pudra'ya sen de katıl. 
Appstore'da Pudra'yı indirmek için: Appstore/pudra
Google Play'de Pudra'yı indirmek için: Play.google.com/pudra


Konuyla ilgili diğer yazılar
​Romantik bir düğün için yaratıcı fikirler
Romantik detaylar ekleyerek, unutulmaz bir düğün organize etmeye ne dersiniz? Gelin adayları bu yaratıcı, pratik ve etkileyici fikirlerimizi çok sevecek!

Düğününüzde yapmamanız gerekenler
Düğün gününüzde mutlu ve heyecanlı olmanın yanı sıra kendinizi çok stresli hissetmeniz doğal. Strese kapılıp yapmamanız gereken hataları Pudra.com yazdı.

​Dünyadan en ilginç düğün kıyafetleri
Modern beyaz gelinliklere biraz ara vermek istiyorsanız dünya üzerindeki farklı kültürlerin en ilginç düğün kıyafet ve adetlerine göz atın!

​Pudra Sosyal: Nefis düğün fotoğrafları
Düğün biz kadınlar için en özel günlerden biri. Her detay çok önemli ve anlamlı. İşte Pudra kullanıcılarından o güzel güne dair harika kareler...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2