› 
 › 
Selen Serdaroğlu 08.05.2018

Blake Lively'nin 2008'den 2018'e Met Gala Tarzı

Gossip Girl ile hayatımıza girdiğinden bu yana güzelliği ve zarifliğiyle her dönemin kadını olmayı başaran Blake Lively'nin Met Gala tarzını inceledik.

ABD'nin New York şehrinde yer alan ve dünyanın en önemli müzeleri arasında bulunan Metropolitan Sanat Müzesi'nin (Metropolitan Museum of Art - Met) her yıl Mayıs ayında Kostüm Enstitüsü yararına düzenlediği galaları yılın en önemli etkinliklerinden biri.

İlk olarak 1946 yılında düzenlenen Met Gala, o yıldan bu yana her sene Mayıs ayının ilk pazartesi günü düzenleniyor. Moda dünyasının Oscar'ı olarak tanımlanan geceye müzik, sinema, moda ve magazin dünyasının pek çok tanınan ismi katılıyor.

Met'in geleneksel hale gelen galaları aynı zamanda her yıl belirlediği özel konseptleri ile kırmızı halıyı da bir podyuma çevirmeyi başarıyor.

Örneğin, 7 Mayıs'ta düzenlenen Met Gala 2018 teması “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination" - Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü'ydü. 

ABD Vogue’un Şef Editörü Anna Vintour tarafından yönetilen etkinliğin onur konukları 2018 yılında Donatella Versace, Amal Clooney ve Rihanna oldu. Rihanna'nın Met galalarında her yıl en dikkat çeken isimlerden biri olmayı başardığının da altını çizmek isteriz.

Ancak bu seferki konumuz Rihanna değil; Gossip Girl ile hayatımıza girdiğinden bu yana gözlerimizi alamadığımız güzelliği ve zarafeti ile her dönemin kadını olmayı başaran, kendini çok iyi tanıyan ve ne giyse yakıştıran Blake Lively ve Blake'in 2008'den bu yana Met Gala tarzı.
 
Blake Lively. Elbise: Chanel
Chanel
Katıldığı ilk dönemde sade bir şıklık taşıyan, güzel yüzünü ve vücudunu iyi gösteren elbiseleri tercih eden Blake zamanla Met galalarının önemli yüzleri haline geldi. En önemli dönüş ise 2011 yılında Karl Lagerfeld ile katıldığı Met galası oldu. 

Blake, 2011 yılında, Chanel bej tül ve işlemeli elbisesi ile Boticelli'nin baharı müjdeleyen tablolarından fırlamış gibiydi. Lively, o yıldan bu güne de her sene daha da başarılı hale gelen tarzı ile Met galalarının kırmızı halısında salındı. İşte biz de Blake Lively'nin 2008'den bugüne dönüşümünü fotoğraflarla size göstermek istedik.

Aralıklarla tercih ettiği Versace ile bir gönül bağı olduğunu tahmin ettiğimiz Lively'nin Met galalarında üzerinde görmekten hoşlandığı modacılar aşağıdaki gibi. İlk senelerini mazur gösterecek acemliğini göz ardı edersek, tek başarısız seçimi 2016 yılındaki Burberry elbisesiydi. Bizce en başarılı seçimleri sırası ile her ne kadar şimdiye kadar tek bir kere tercih etmiş olsa da bizce doğuşunu simgeleyen Chanel, üç defa seçtiği Versace ve eşi ile birlikte katıldığı gecede ikisinin de tercih ettiği ve 2013-2014 yıllarında üzerinde gördüğümüz Gucci imzalı elbiseleri oldu.

Blake Lively, son olarak 2018 yılında tercih ettiği yine Boticelli döneminden, bir Rönesans tablosundan izler taşıyan dini temalı Versace kostümü ile olgunluk dönemini sergiler gibiydi. (Tüm kıyafetler fotoğraf galerisinde)
 
Blake Lively 2018 Met. Elbise: Versace
Blake Lively 2018 Met. Elbise: Versace
 
Blake Lively Met Gala kostümleri (2008 - 2018)
  • 2008 - Ralph Lauren siyah elbise ve eldivenler
  • 2009 - Versace
  • 2010 - Marchesa tavuskuşu dökümlü şifon askısız elbise
  • 2011 - Chanel bej tül ve işlemeli elbise
  • 2013 - Gucci Première elbise, Christian Louboutin ayakkabı ve Lorraine Schwartz takı
  • 2014 - Eşi Ryan ile katıldığı gecede her ikisi de Gucci giydiler
  • 2016 - Burberry pembe elbise, Lorraine Schwartz takıları.
  • 2017 - Atelier Versace
  • 2018 - Versace

Blake Lively'nin sadece 2012 ve 2015 yıllarında katılamadığı Met galalarında, 2008'den bu yana kırmızı halıda kim tarafından nasıl giydirilmiş öğrenmek için galerimize göz atmayı unutmayın.

Hazırlayan: Selen Serdaroğlu​

İlgili haberimiz: ​Met Gala 2018 kırmızı halı görünümleri
Met Gala dün gece New York'ta gerçekleşti. Galanın 2018 teması Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü'ydü. İşte Met 2018 kırmızı halı görünümleri!

​Met Gala 2018 makyaj trendi: Melek ışıltısı
Her yıl mayıs ayında gerçekleşen ve moda dünyasının Oscar töreni olarak tanımlanan Met Galasında, 2018 yılı trendi melek ışıltısı oldu.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2