› 
 › 
23.07.2023

Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a

Anadolu'nun kültürel mirasını geleceğe taşıyan Zeynep Tosun, geleneksel el sanatları ve el işçiliğini yenilikçi yorumlarını yeni markası ZT'de buluşturdu.

İlhamını bu topraklardan alan ve  kendi markasıyla 2008 yılından bu yana Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda ünlü ismi giydiren Zeynep Tosun, 2023'te kurduğu yeni markası ZT ile kendi köklerine bağlı, Türk kültür ve motiflerine çağdaş ve yenilikçi bir yorum getiren tasarımlarını, daha fazla moda severle buluşturuyor. 

Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a

Zeynep Tosun’un 2023’de kurduğu genç ve dinamik stili temsil eden lüks segment hazır giyim markası ZT, Anadolu’nun kültürel mirasını geleceğe taşımaya çalışan el sanatlarını, modern ve yenilikçi tasarımlarla bir araya getiriyor.
 
Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a

Tosun, üretim aşamasında hem sürdürebilirliğe hem de Anadolu’daki kadınların istihdamına önem veriyor. ZT markasıyla teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek NFT ile entegre edilen sınırlı sayıdaki ürünler ve metaverse koleksiyonu gibi farklı projeler üzerinde çalışıyor. 

ZT İLE ANADOLU'DAN SIRIUS'A!

ZT markası; ilk koleksiyonu ile güneşin doğduğu yer anlamına gelen Anadolu’yu, dünyanın en eski yapısı olan Göbeklitepe ile harmanlıyor. Sirius takım yıldızına hizalanarak yapıldığına inanılan Göbeklitepe’ye ithafen “From Anatolia to Sirius” isimli ilk koleksiyonunu sunuyor.
Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a

54 parçadan oluşan Anadolu'dan Sirius'a koleksiyonu, 20-35 yaş arası kadınları hedefliyor. Renk ilhamını Anadolu’nun tozlu ovalarından, güneşin doğumundan ve güneş sayesinde oluşan klorofilden alan SS23 koleksiyonunda yeşil, turuncu, bej ve taş renkleri öne çıkıyor.
 
Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a


Modernize edilmiş etnik el işlemeleri ve geleneksel keten etamin kumaşların parlak dokularla bir araya gelişi koleksiyonun tezatlığını vurguluyor.
 
Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a

Zeynep Tosun’un imzası olan Kastamonu işi el yapımı yeniay, yıldız, dolunay, güneş şeklinde pullarla örülmüş kumaşların eşlik ettiği elbise, büstiyer, etek ve şapkalar koleksiyonun en değerli parçaları arasında yer alıyor. 
 
Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a

Vazgeçilmez bir Zeynep Tosun öğesi olan pelerinlerde de aynı detayları görmek mümkün. Aynı zamanda feminen korse detayları, el örgüsü minik parçaların geniş kalıplı ceketler ve kargo pantolonlarla birleştiği koleksiyonda modern stiller dikkat çekiyor. ZT markasının tasarımlarına yenilenen https://zeyneptosun.com/ adresinden mart sonu itibariyle ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Ekofeminist ve sürdürülebilir moda
Sürdürülebilir modanın büyük önem taşıdığı günümüzde ekofeminist ve sürdürülebilir modayı, Femponiq'in kurucusu Buket Meşeklik Duran ile konuştuk.

​Haz veren dokular ve teni ısıtan renkler: Knitss Precious Rhapsody koleksiyonu
Knitss'in üç farklı teması bulunan; hem dokuları hem renkleriyle haz veren İlkbahar-Yaz 2022/2023 koleksiyonu Precious Rhapsody Knitss severlerle buluştu.

​Özgürleştiren eşsiz bir yaz koleksiyonu: Set your spirit free!
2023 Yaz Sezonunda Silk and Cashmere, sizi doğal ve sürdürülebilir moda anlayışıyla şımartarak, ruhunuza iyi gelecek yeni bir koleksiyonla karşınızda!

​Yaz modasında konforlu şıklık alarmı!
Selülozik kökenli elyaflardan oluşan kumaşlarla hazırlanan yaz koleksiyonları kavurucu sıcaklarda bile konfor sunan seçenekleriyle ilham kaynağı oluyor.

​Limitli koleksiyon ürünlerinde orijinallik sertifikası (Türkiye'de bir ilk)
Ciddi paralar vererek aldığınız lüks ürünlerin orijinalliğine emin misiniz?? Artık limitli koleksiyon ürünlere orijinallik sertifikası veren bir mağaza var.

​Kopenhag Moda Haftası 2023 Sokak Stilleri
Tüm yıl heyecanla beklenen moda haftalarından biri de kendine özgü bir stili olan Kopenhag'daydı. İşte moda haftası sırasında Kopenhag sokakları...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER