selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Büyük beden giyinme ipuçları

Siyahlara bürünmek zorunda kalmadan, dekolteden vazgeçmeden daha ince görünmenin yollarını arıyorsanız, büyük beden ipuçlarımıza mutlaka göz atın!

İZLE: BÜYÜK BEDEN ETEK SEÇİMİ👇 
Balık etli, kilolu veya büyük beden; kendinizi renk ve model konusunda çok fazla kısıtlamadan hem daha şık hem de daha ince görünmenin yollarını arıyorsanız, tüm bir yaz boyunca herkeste gördüğünüz marin desenlere özenip giyemiyorsanız, üzülmeyin. Her şeyin bir yolu var. Hem miniler hem dekolteler hem de çizgili kıyafetleri daha kolay kullanacağınız stil önerileri hazırladık. Bluzdan, çanta ve ayakkabıya kadar, büyük beden veya kilolu kadınların daha ince görünerek daha şık giyinebilmesi için tüm ipuçları Pudra.com'da!

Büyük beden giyinme ipuçları

Beliniz kalınsa ancak omuzlarınız şekilli ise hem boynunuzu daha uzun, ince gösterecek hem de dikkati üst tarafa toplayacak derin V yaka ve omuzları açıkta bırakan elbiselere, bluzlara yönelin. Elbiselerde bele dikkat çekmemek için kruvaze elbiseler, belden veya belin biraz üstünden itibaren bollaşan kesimler daha iyi duracaktır. Ancak kesinlikle tam göğüs altından değil. 
 
Merve Aksak

Göğüsleriniz büyük, beliniz kalın, kalçalarınız genişse V yaka, bele sıkı bir şekilde oturan ancak kalçalarda bollaşan kıyafetlerden şaşmayın. Bu tür kıyafetlerde kumaşın tok bir kumaş olmasına dikkat edin. İpek, ince jarse, satenlerden uzak durun. 
 
Merve Aksak, tek parça elbise
Kilo nedeniyle boynunuz olduğunuzdan kısa görünüyorsa, kesinlikle bisiklet yaka tişört ve bluzlardan uzak durun. Bunun yerine tam boyun hizasından V inen tişört ve bluzlar ile gömleklere yönelmenizde fayda vardır. 

Drapeli elbise ile göbeğinizi saklayınGöbeği saklamanın en güzel yolu, göğüs altından genişleyen elbiseler giymek denir ancak, siz de çok kereler görmüşsünüzdür; tam göğüs altında bollaşan elbiseler aynı zamanda hamile kreasyonlarında çok yer alır. Bu, şu anlama gelir. Orada bebek veya göbek; mutlaka biri var. :) Bu nedenle V yaka, kruvaze, kesimi kalçadan itibaren bollaşan bluz ve elbiseler daha iyi duracaktır. 

Göbek sorunu olan kişiler için daha iyi bir öneri şu olur: V yaka, belin biraz üstünde drapeli bir elbiseyi hem vücudunuzu daha şekilli gösterecek hem de duruşunuzu düzeltecek korseli iç çamaşırı ile kullanırsanız, gardrobunuzda daha fazla seçeneğiniz olacaktır.

Balık etli veya büyük bedenli kadınların ilham alması için en doğru kişilerden biri de, Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki Merve Aksak karakterine hayat veren Aslıhan Gürbüz.

Merve Aksak omuzları açıl bluz
Her daim onun kadar şık giyinmek, pırıltılar içinde dolanmak mümkün olmasa da sizin için özel davet ve organizasyonlara gitmeden önce onun kıyafetlerine şöyle bir göz atın.

Net renkler, tek parça veya neredeyse bir bütün gibi görünen pantolon-ceket takımları, uçuşan kumaşlar her daim tercihi. Bu, onu hem gösterişli hem de zarif gösteriyor. 

Merve Aksak omuzları açık bluzMerve Aksak'a bakarak, aslında rahatlıkla dekolte giyinebileceğinizi de göreceksiniz. Örneğin kollarınızın genişliğinden şikayet ediyorsanız, omuzları açıkta bırakan ancak kolları örtecek bluzlar sizin için ideal. Böylece hem dikkati üst tarafa verebilir hem de rahatlıkla göz alıcı olabilirsiniz.

Üstelik Merve Aksak, asla renklerinden de taviz vermiyor. Pembeler, maviler, mini elbiseler; tümünü onda görebilirsiniz. Özellikle davetlerdeki abartı seçimlerini göz ardı edersek Merve Aksak, büyük bedenli ve balık etli kadınlar için tam bir stil ikonu!

Balık etli ve büyük bedenli kadınların kaçınması gereken kıyafetler

Göbeğinden şikayetçi kişilerin kaçınması gerekenlerin başında düşük bel pantolonlar geliyor. Kesinlikle bu kesimlerden uzak durun. Bunun yerine göbeği ve beli tamamen saran, yüksek bel dar ya da skinny pantolonlarla veya denimlerle hem gün içinde daha rahat edecek hem de göbeğinizin iyice ortalara dökülmesini engelleyeceksiniz. 

Kiloları kalça ve bel bölgesinde yoğunlaşan kadınlar için bir diğer püf noktası ise alt parçalarda koyu, üst parçalalarda açık ve renkli giyinmektir. Dikkatler üst bölüme yoğunlaşır, aynı zamanda alt-üst dengelenir, daha biçimli görünürsünüz.  

Merve Aksak mavi elbise
Merve Aksak da olsa bazen hata yapabiliyor. Örneğin bu elbise bele tam oturuyor ancak geniş ve kloş olması nedeniyle kalçalarını olduğundan büyük göstermiş. Fakat elbisenin üst bölümü kilolu ya da göğüsleri büyük kadınlar için ideal!

Kilolu da olsanız dekolteden vazgeçmeden istediğinizi giymeniz mümkün! 

Büyük beden olsanız dahi dekoltelerden uzaklaşmadan şık görünmeniz mümkün. Örneğin, bel oyuğunuz azsa ve göğüsleriniz büyükse, kollarınızın da daha kilolu olduğunu düşünüyorsanız, ancak bacaklarınız biçimliyse, mini elbiselere yönelin. Basic model, bele dikkat çekmeyen üstler ama hafif çan inen veya boru kesim minilerle dikkatleri bacaklara yöneltin. Dekolte sadece göğüs, bel ya da sırtta değil, bacaklarda da çok şık durur. 

Merve Aksak kırmızı kalın askılı elbise - büyük beden ipuçlarıAskılı giymek istediğinizde, askıların en az iki parmak kalınlığında olmasına dikkat edin. İp askılardan uzak durun. Askılar ne kadar kalın olursa, kollarınız ve omuzlarınız o kadar ince görünecektir. 

Beliniz ince, kalçalarınız genişse, bele oturan V yaka basma elbiseler size çok yakışır. Bu tür elbiselerin boyunun dizde veya dizin biraz üstünde olması gerekir. Çok kısa olursa, kalçalarınız elbisenin eteğini yukarı kaydırır. Bu da sizi özellikle şehirde merdiven çıkarken zor durumlara düşürebilir. Bu nedenle boyuna dikkat etmeniz gerekir. 

Kilolu kadınlar için giyinme ipuçlarıBedeninizde kalın olan neresi ise aman dikkat: Satenlerden uzak durun. Bu tür kumaşlar hatalara daha fazla dikkat çeker. İnce bedenler dışındaki kişilerin bu tür kumaşlardan kıyafet seçerken dökümlü kesim olmasına dikkat etmesi gerekir fakat aksi gibi bol kesimler de kilolu bir kişiyi daha geniş, daha heybetli gösterir. :)

Ayak bilekleriniz kalınsa baldırda biten eteklerden ve capri pantolonlardan uzak durun!

Kilo ile birlikte aynı zamanda ayak bileklerinizin kalınlığından şikayet ediyorsanız, etek boylarınızın dizde veya hemen diz üstünde olması gerekir. Uzun etek giymek istiyorsanız, tamamen ayak bileklerini örten etek ve elbiselere yönelebilirsiniz. Baldırda biten etekler ve pantolonlar hem ayak bileklerinizin kalınlığına vurgu yapar hem de bacaklarınız kilonuza göre daha kalınsa, bacaklarınızın olduğundan daha kalın görünmesine yol açar.

Ayak bileği kalın bir kadının birkaç sezondur çok moda olan bootielerden ve pantolon botlarından, bilekten bağlamalı abiye ayakkabılardan biraz uzak durması gerekir. Eğer mutlaka bilekte bir bot ya da bootie giymek istiyorsanız, bilek kısmı mümkün olduğunca kısa olmalı, kesinlikle bileğe yapışmamalı, bol durmalıdır. Bileği çok dar olan ve neredeyse baldırlara kadar botlar bileklerinizi sıkacağından hem bu, dışarıdan belli olur hem de ayak bilekleriniz ile baldırlarınız neredeyse eşit kalınlıkta durur. Oysa ki bizim amacımız kıvrımları daha belirgin hale getirmek, ince olan kısımları göz önünde tutmak.

Temelde ince ya da kalın; çok zayıf da olsa çok kilolu da olsa, kişilerin vücut ölçüleri ile ilgili sorunu varsa, bunları saklamak için çok bol kesimlere yönelmesi bir hatadır. İnce bir kişi bol kesim kıyafetlerin altında yok olur. Geniş biri ise, doğru yerlerde uygulanmayan kapalı bol kesimlerle daha da geniş durur. Bol kesim mutlaka kol, omuz, göğüs vb. yerlerde dekoltelerle birlikte kullanılmalıdır. 

Pantolon ceket takım giymeniz gerekiyorsa pantolonlarınız koyu, ceket ve bluzunuz açık renk olmalıdır. Ceketin içinde ipek, boynunuzu ve göğüs dekoltenizi belli edecek açık renk bluzlar giymeniz doğru olur. Uzun kolyeler, parçalı uzun küperler dikkatleri üst bölüme çeker.

Kısa boyluysanız, tek parça kıyafetlere ve tek renklere yönelin

Hem kilolu olduğunuzu düşünüyorsanız hem de boyunuzdan şikayetçiyseniz tek parçalara veya alttan üste tek renklere  yönelmelisiniz. Böylece iki ayrı renk ile bedeninizi bölmez, boyunuzun daha uzun görünmesini sağlarsınız. 

Üst bedeniniz uzun, alt bedeniniz kısa ise belin biraz üstünde drapeli elbiseler bacak mesafenizi daha uzun gösterir. Yüksek bel, kalçalara dikkat çekmeyen etekler de bir diğer bacak mesafesini uzun gösterme hilesidir. 

Ancak hem bacak mesafeniz kısa hem de kalçalarınız düşük ise açık renk yüksek bel kumaş pantolonlardan kaçınmanız gerekir. 

Daha uzun görünmek için stiletto ve topuklu ayakkabılarda ten rengine yönelin

Bir diğer hile ise özellikle yazın dizin altının göründüğü elbise etek modellerinde ve ayak bileğini gösteren pantolonlarda ten rengi ayakkabı ve topuklu ayakkabılar giymektir. Ten renginde açık renk ayakkabılar ayaklarınızı kesmeyerek boyunuzun daha uzun görünmesini sağlar. 

Kalçalarınız geniş ise yandan küçük çanta takmayın!

Kalçalarınız geniş ise çanta boyutlarınız da çok önemlidir. Kol çantalarınız çok küçük olmamalıdır. Hele çok küçük yandan çantalar, kalçalarınızın daha da büyük görünmesine yol açar. Bu tür bir çanta takmanız zorunluysa, kesinlikle arkaya atmayıp hep önde durmasını sağlamalısınız. Bunu da gün içinde ya da bir davette sürekli kontrol etmeniz pek mümkün olmayabilir. 

Bir davetteyseniz elde taşıyacağınız bir clutch çanta ideal olur. Günlük hayatta ise kalın askılı ve askısı kolun 5-10 parmak altında biten büyük çantalar daha iyi duracaktır. 

İlgili haberimiz: Hangi vücut tipine hangi çanta yakışır?
Kıyafet alırken vücudumuza uygun olmasına dikkat ediyoruz, aynı özeni çanta seçerken de göstermeliyiz.

Kıyafetlerde tok kumaşlara, sık örmelere yönelin

İnce jarseler, ipekler, satenler vücut kusurlarını daha net gösterir çünkü vücudu iyi bir şekilde saramaz. Kilolu kadınların bunlar yerine daha tok kumaşlara yönelmesi iyi olacaktır.

Reglan/reklam kol kazak
Üst bölümü geniş bir kadın, kalın örme kazaklardan ve üstlerden, saçaklı trikolardan uzak durmalıdır. Çünkü kalın örme kazak ve üstlerde modeli daha iyi gösterebilmek için kalın yünler kullanılır. Kazağın kendisi başlı başına kalındır. Bunu bir de üst bölümü geniş bir kadın giyerse, olduğundan en az 1-2 beden daha geniş, heybetli görünecektir. Saçaklı trikolar ise adı üstünde, saçaklıdır ve olduğunuzdan daha geniş görünmenize yol açar. 

Bu nedenle üst bedeni kilolu kadınların ince örülmüş trikolara, pamuklulara yönelmesi daha doğru olur.

Reglan kol kazaklar sizi daha geniş gösterir!

Bir diğer nokta ise kazağın kesimidir. Omuzları ya da kolları geniş olan kadınların reglan/reklam kol kazak ve bluzlardan uzak durması gerekir. Kazak seçiminde her zaman kesme kol veya düşük kollar daha doğru olur. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi, reglan kol hem omuzları daha geniş hem de biçimsiz gösteriyor. Reglan/reklam kol omuzları dar, kolları ince kişiler için idealdir. Çünkü bu sayede bu kişiler daha geniş ve dik omuzlu görünür. 

Büyük floral desenler sizi hem daha kilolu hem de daha yaşlı gösterir

Kilolu kadınların şikayetlerinden biri de olduklarından daha büyük görünmektir. Bu nedenle özellikle elbise ve bluzlarda desen seçimine daha da dikkat etmek gerekir. 2018'in modasındaki floral ve tropikal desenleri her yerde görüyor olsak da bu desenlerden elbise alırken desenin büyüklüğüne çok dikkat etmeniz gerekir. Olduğunuzdan daha yaşlı görünmemek için büyük çiçek desenlerinden, yapraklardan uzak durmalısınız. Bunun yerine küçük ve sık floral desenler daha genç görünmenizi sağlayacaktır.

Kilolu kadınlar da enine çizgili kıyafet giyebilir!

Birkaç sezondur iyice popüler hale gelen marin desenler, çizgili tişörtler balık etli ya da büyük beden kadınlar için imkansız değil. Siz de çok rahat bir şekilde enine çizgili tişörtler giyebilirsiniz.

Enine çizgili tişört ve bluz alırken dikkat etmeniz gerekenler 
  • Çizgilerin iki parmaktan kalın olmamasına dikkat edin. Bir parmak ise idealdir. 
  • Çizgiler arasındaki mesafe bir parmaktan geniş olmasın.
  • Dikine çizgiler özellikle üst beden için olan kıyafetlerde kıvrım hatalarına daha fazla dikkat çeker. Özellikle bel bölgeniz yağlı ise buradaki orantısızlıklar çizgilerin de orantısının bozulmasına yol açacaktır. Bu da istemediğimiz bir görüntü oluşturur. Bu nedenle zannedilenin aksine dikine çizgiler çok doğru seçilmezse daha ince göstermez. Dikine çizgileri daha fazla güvendiğiniz bölgelerde kullanmanız gerekir.
  • Yazının başında söylemiştik, kilolu kadınlar çok bol kıyafetlerden kaçınmalı. Dikine çizgiler ise dökümlü, bol kullanıldığında iyi duran desenlerden. O nedenle dikine yerine mesafeleri iyi ayarlanmış enine çizgili kıyafetlere yönelin.
  • Dikine çizgiler kullanmayı seviyorsanız ve alt bedeniniz üst bedeninize göre daha ince ise, kalça ve bacak bölgenize güveniyorsanız, bunları topuklu ayakkabılarla kullanacağınız uzun paça pantolonlarda, daha uzun görünmek için değerlendirebilirsiniz.
  • Pantolonlarda ve caprilerde enine çizgilerden uzak durun. Hatta, aldığınız pantolonlarda örme tekniğinin enine mi boyuna mı olduğuna dikkat edin. Farklı ipliklerin farklı örme teknikleri vardır. Aldığınız kıyafetlere daha dikkatli bakarsanız, iplik örme stilinin de nasıl olduğunu zaman içinde fark etmeye başlarsınız. 

Editörün notu: Sadece kilolu kişilerin derdi olmasa da terleme problemlerine karşı, aldığınız kıyafetlerin doğal kumaşlardan olmasına dikkat edin. Pamuk (koton) ve viskos günlük hayatta en rahat kullanacağınız doğal kumaşlardır. Özellikle polyesterlerden kaçının, bu nedenle etiket okumayı iyi öğrenin. Polyesterin az bir oranda olması bile özellikle bahar ve yaz aylarında terleme oranının artmasına, kötü kokulara yol açar. 

Selen Serdaroğlu

İlgili haberlerimiz:

​Bayram tatili için stil önerileri
Bayramı hem mutlu hem de şık bir şekilde karşılamanızı sağlayacak parçalar, son trendler hakkında ipuçları ve kombin önerileri Pudra.com'da!

Kilolu kadınlar nasıl giyinmeli?
Kilolu bayanlar hangi renkleri veya desenleri tercih etmeli? Nasıl bir kesim denemeli? Stil önerilerimizi açıklıyoruz!

​Büyük beden markaları
Kim demiş, herkes 34-36 beden olmak zorunda diye? Az da olsa, 44 beden ve üzeri için çalışan tekstil firmaları da var. İşte, büyük bedenler için kıyafet tasarlayan markalar!


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER