› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 10.12.2019

Pantone tarafından her yıl seçilen yılın rengi nedir?

Cerulean/Gök Mavisi renginden başlayarak 2000 yılından bu yana her yıl aralık ayında gerçekleşen Pantone'nin yılın rengi seçimi geleneği nasıl başladı?

İZLE: FENG SHUI'DE RENKLERİN ÖNEMİ👇 

.

Pantone, 2020 için klasik mavi rengini seçti. Renk trendlerine olan ilgi, 20 yıl önce Pantone'nin renk standartları işine heyecan katmanın bir yolunu aramasıyla başladı diyebiliriz. 2000 yılında seçilen Cerulean/Gök Mavisi renginden başlayarak her yıl aralık ayında gerçekleşen Pantone’nin “yılın rengi” duyurusu, büyük medya kuruluşları tarafından son dakika haberi haline geldi. Pantone'nin yıllık seçimi dünyanın ruh halinin bir yansıması olarak gösteriliyor ve tasarım çevrelerinin de çok ötesinde geniş bir kitleye ulaşıyor. 

2000 yılından bu yana Pantone Renk Enstitüsü (Pantone Color Institute), her yıl için bir "Yılın Rengi" seçiyor. Yılın rengini seçmek için her yıl farklı bir Avrupa başkentinde toplanan, farklı ülkelerin temsilcilerinden oluşan bir komite mevcut ve bu komite, dünya insanlarının psikolojik durumunu, tüketim alışkanlıklarını, ihtiyaçlarını, sektörel eğilimleri ve güncel trendler gibi birçok faktörü dikkate alarak bir sonraki yılın rengini belirliyor.

2000 yılından bu yana Pantone'nin seçtiği yılın renkleri
2000 yılından bu yana Pantone yılın renkleri


Bu arada şunları da bilmekte fayda var. Yılın rengi belirlenirken renk eğilimleri deneysel araştırmalara dayanmıyor. Pantone'nin komitesi o anın rengini "seziyor". Ardından bu renk ayrıntılı pazarlama kampanyaları tarafından yayılıyor. Pantone’nin renk tahmini için kısmen kendi kendine yeten bir kehanet diyebiliriz. Ancak Aralık ayında yapılacak açıklamadan önce bazı çalışmalar tabii ki yapılıyor.
 
Pantone klasik mavi kombin


Aralık ayındaki açıklamaya aylar kala, doğru rengin çeşitli kılavuzlarda gerçekleşmesi için çeşitli kurumlarla -kozmetikten otellere kadar - lisans anlaşmaları gerçekleştiriliyor. Bu nedenle yılın rengini bir anda her yerde görmeye başlıyoruz. O nedenle yılın rengi açıklandıktan sonra trendleri nasıl takip edeceğim diye korkmayın. Yılın rengi açıklandıktan sonra dololabınıza mutlaka tam da doğru renkte bir parça ekleyebileceksiniz. Çünkü yılın rengi açıklamasının ardından onu aniden her yerde görüyoruz. Renk tüketiciliği modadan kozmetiğe tüm sektörler tarafından teşvik ediliyor.

İlgili haberlerimiz:

Pantone'ye göre 2020 yılının rengi klasik mavi
Pantone'nin 2020 yılının rengi olarak seçtiği Klasik Mavi, "insan ruhuna bir tür huzur ve sakinlik getiriyor" şeklinde tanımlanıyor.

Pantone 2018'in rengini açıkladı!
Pantone her yıl olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın rengini açıkladı. 2018'in rengi "ultra violet" adı ile geçen, uçsuz bucaksız bir ufku yansıtan mor!

Dekorasyonda renk seçmenin püf noktaları
Renkler, ruh halimizi ve mekanları nasıl algıladığımızı etkiliyor. İç mimari, dekorasyon ve tasarım dünyasının da en etkili araçlarından biri. Dekorasyon seçimlerinizde fikir verecek renk rehberi Pudra.com'da!

​2019 yılının rengi canlı mercan ile ünlü makyajları
Makyöz Hamiyet Akpınar, Pantone'nin 2019 yılının rengi olarak belirlediği canlı mercan rengi ile makyaj tüyolarını ünlü oyuncuların yüzlerine yansıttı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2