Aşırı kilo kaybı sonucu vücut şekil bozuklukları nasıl çözülür?

Ameliyatlı veya ameliyatsız kilo verme süreçlerinin ardından, vücuduntoparlanma süreci nasıl yönetilir ve vücut şekil bozuklukları nasıl çözülür?

İZLE: OBEZİTE TEDAVİSİ SONRASI SÜREÇ👇 
Kronik hastalıkların da eşlik ettiği verilemeyen fazla kilolar nedeniyle başvurulan mide ameliyatları, sağlık sorunun giderilmesinde başarılı sonuçlar verse de asıl mücadele daha sonra başlıyor. Bu ayki yazımda, obezite sorunu ile birlikte kilo verme ya da mide ameliyatı sonrası vücudun estetik olarak toparlanması süreci kapsamındaki tüm aşamaları anlatacağım.

Aşırı kilo kaybı sonucu vücut şekil bozuklukları nasıl çözülür?

Sağlıksız beslenme, karbonhidrat, şeker ve sağlıksız yağlar içeren yiyeceklerin yoğun olarak tüketilmesiyle, çağın hastalığı obezite sorununda artış ciddi boyutta. Sağlıksız yiyeceklerin bağımlılık yapan etkisi ve hareketsiz yaşam tercihi ile giderek yükselen obezite probleminde en büyük sıkıntı ise alışkanlıklarının değişiminde yaşanıyor. Verilemeyen fazla kilolar sonucu başvurulan mide ameliyatları, sağlık sorunun giderilmesinde başarılı sonuçlar verse de asıl mücadele bunlardan sonra başlıyor.

Obezite nedeniyle ortaya çıkan sorunlarının giderilmesi, kolay olmayan uzun ve ciddi bir süreçtir. Hareketsiz yaşamı benimseyen insanları yeniden hareketli yaşama alıştırmak bir hayli güçtür. Bütün bunlar obeziteyi giderek yaygınlaştırırken, diyet ve sporla fazla kilolarından kurtulmayı da zorlaştırır.

Kilo verme ya da mide ameliyatı sürecinden vücudun estetik olarak toparlanma sürecine kadar uzanan tüm aşamalar, ilgili uzmanlar tarafından dikkatle ele alınmalıdır.

Obezite, kombine tedavi gerektiren bir sorundur

Mide küçültme konusunda uzman genel cerrah, vücut toparlama ameliyatlarında uzman plastik cerrah, obezite konusunda deneyimli bir beslenme uzmanı, obezite, yeme bozuklukları ve bağımlılık konusunda uzman bir psikiatr ve psikolog, spor hocası ve yaşam koçu gibi bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olan uzmanların dâhil olmasıyla bu süreç sağlıklı bir şekilde yönetilebilir.

Riskler, kilo verme öncesinde minimuma indirilmelidir

Aşırı sigara içenler, psikiyatrik rahatsızlığı olanlar veya diyabet, yüksek tansiyon, ağır kansızlık gibi yüksek cerrahi risk taşıyan kişiler operasyona alınmadan önce risk yaratabilecek herşey minimuma indrilmelidir ve eğer bunlar kontrol edilemiyorsa ameliyata alınmamalıdır.
 
Aşırı kilo verme sonucu vücutta sarkmalar, cilt dokusunda gevşeme oluşabilir

Aşırı kilolu kişilerin, bu kilolardan kurtulma sürecinde vücutlarında istenmeyen birçok deformasyon da meydana gelebiliyor. Ameliyatla veya ameliyatsız olarak aşırı kilolar verildikten sonraki en önemli problem, vücutta cilt sarkmaları olarak karşımıza çıkıyor. Vücudun hemen hemen her kısmında; yüz, boyun, memeler, kollar, karın, popo, kalça, kasık ve uyluklarda sarkıklık ve gevşeklik meydana gelebiliyor.

Deformite, her kişide farklı oluşur

Kilo verme sonucu oluşabilen vücut deformitelerinde kişinin yaşı, genetiği, yan hastalıkları, yaşam tarzı ve en önemlisi deri kalitesi önemli rol oynuyor. Verilen kilo miktarı arttıkça sarkma ihtimali de artabiliyor. Özellikle genç hastalarda kilo kaybederken yapılan spor, ileri dönemdeki cilt sarkmalarını önemli ölçüde azaltıyor. Kilo veren kişilerde 3-4 beden küçülme olsa da bir süre sonra, neredeyse ciltleri bol gelebiliyor.

Kilo verme sonrasındaki süreç, tedavinin bir diğer önemli aşamasıdır

Bedensel olarak, obezite ameliyatlarından sonra estetik cerrahinin devreye girebilmesi için, öncelikle kişinin kalp ve tansiyon değerleri, şeker ve tiroit problemleri, böbrek ve karaciğer fonksiyonları gibi faktörlerinin tekrar sağlıklı hale dönmesi gerekiyor. Kilo verme sürecinin diyet ve egzersizle desteklenmesi, ileriki dönemlerde kiloyu stabil tutmak, sarkmaları bir nebze de olsa sıkılaştırabilmek açısından önem taşıyor.
 
Vücut şekil bozukları çözülebilir sorunlardır

Çok fazla kilo verme sonrası oluşan vücut şekil bozukluklarını gidermek için, plastik ve rekonstrüktif cerrahinin uzmanlık alanı olan Post-Bariatrik Cerrahisi kapsamında tüm vücudu şekillendirme operasyonu belt lipektomi yöntemi uyguluyoruz. Tüm vücudu şekillendirme olarak tanımlanan bu ameliyatla vücut sarkıkları tekrar istenilen forma sokarak, zayıflama sonrası oluşan istenmeyen sarkık görüntülerin ortadan kaldırılması amaçlıyoruz. Burada bilinmesi gereken bir diğer önemli nokta ise, obezite cerrahisinden sonra kişileri bambaşka bir hayatın beklediğidir. Bu yüzden hastalar en başından multidisipliner olarak birçok doktor tarafından bilgilendirilmeli ve gelecek yeni hayatına uzmanlar tarafından alıştırılmalıdır.

Vücut sarkmalarında tedavi aşamaları

Fazla kilolardan kurtulma döneminin hemen ardından kişilerin deformasyona uğrayan fazla ciltleriyle savaşı başlar. Bu noktada kişileri ileride olabilecek ameliyatlar, yara izleri ve istirahat süreci hakkında önceden bilgilendirmek önemlidir. Vücut sarkıklarını toplarlama ameliyatları birçok etapta yapılmaktadır. Ameliyatlardan sonra yapılan işlemin büyüklüğüne göre hastanede kalış süresi 2 ile 5 gün arasında değişmektedir. Bu ameliyatlardan sonra vücudun 4 hafta boyunca bir korse ile desteklenmesi de şarttır. Germe işlemleri sonrasında yıllara bağlı olarak solabilen izler kalabilmektedir.

Post-bariatrik cerrahi ile vücut şekillendirmede doğru zaman, mide ameliyatlarından sonra 1- 1,5 yıl beklemektir. Kişiler, obezite ameliyatlından sonra ilk 6 ayda hızlıca kilo verecek, sonraki 6 ayda ise daha yavaş kilolarını vermeye devam edecektir. Hedeflenen kiloya ulaşılması yaklaşık bir yıl sürecektir. Burada önemli olan hedeflenen kilo değil, bu kiloyu en az 6 ay sabit tutabilmektir. Hedeflenen kilonun sabit kalması, planlanan germe ameliyatının gidişatını ve sonuçlarını etkileyecektir.

Germe ameliyatından sonra kişi kilo vermeye devam ederse ciltte yine sarkmalar olacaktır. Ameliyatlardan sonra cilt kilo vermeyi 8 kiloya kadar tolere eder ama sonra yeniden sarkmaya başlar ve ameliyat boşuna yapılmış olur veya kişi eski yeme alışkanlığına ameliyattan sonra da devam ederse yeniden kilo almaya başlar, farklı deformiteler ve rahatsızlıklar ortaya çıkacaktır. Bu standartlar sağlandığında, kişinin isteğine ve sağlık durumuna göre düzeltme ameliyatları planlanmaya başlanmalıdır.
 
Obezite tedavisi sonrası vücut şekillendirme operasyonları
  • 360 derece vücut germe
  • Abdominoplasti karın germe
  • Popo germe
  • Mamoplasti göğüs dikleştirilmesi
  • Jinekomasti
  • Üst kol germe
  • Üst bacak germe
  • Alt beden germe
  • Yüz gençleştirme
  • Genital germe
  • Sırt germe


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER