› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.07.2013

Bir evin yeniden doğuşu

Yeni taşındıkları evin baştan sona değişimini kendi blogları “Making it Lovely”de anlatan Amerikalı bir çiftin bu dönüşüm hikayesine siz de Pudra.com’da tanık olun.

Making it Lovely, Nicole Balch ve eşi tarafından 2007’de kurulmuş bir blog. Web tasarımcısı olan Nicole Balch ve eşi, Chicago’daki 1910 yapımı evlerini baştan aşağı yeniden dekore etmelerini, öncesi ve sonrası olarak çarpıcı ve ilham verici bir şekilde bu blogda sergiliyor.

Bir evin yeniden doğuşu

Biz de Pudra.com olarak, bu dekorasyon değişimine adım adım yer veriyoruz.

Oturma odası:
Oturma odalarındaki değişimi Nicole Balch şöyle anlatıyor: “Odadaki ilk değişikliği önce duvarları açık pembeye boyayarak yaptık. Dekorasyonda turuncu desenli bir koltuk kullanarak evimize renk katmak istedik. Zikzak desenli bir halıyla da dekorasyonu tamamladık.”






Oturma odasındaki son değişiklikten bahsederken, “Bir süre sonra bazı değişiklik kararları aldık. Koltuğun üstündeki minderleri ve orta sehpayı değiştirerek, duvardaki resim yerine de bir ayna astık” diyor.




Yemek odası:
“Yemek odasında büyük bir büfenin de olduğu ahşap bir görünüm hakimdi. İlk başta burayı duvar kağıdı ile kapladık ama zaman zaman ufak değişiklikler yapmaya devam ettik. “





Fakat en büyük değişikliği çocuklu ve kedili bir evde daha kolay temizlik sağlasın diye yaptıklarını söyleyen Balch, şöyle devam ediyor: “Ahşap sandalyeler çocukların oyuncak araba tekerlekleri ile aşınmıştı. Oturma yerleri ise kedimiz sandalyede yattıkça tüy topluyordu. O yüzden daha rahat kullanabileceğimiz metal sandalyeler almaya karar verdik. Büfeyi beyaza boyayarak, pembe ve mercan renkli süslerle düzenledik.”




















Mutfak:
“Evi aldığımız zaman ilk başta mutfakta sadece duvarları yenilemenin yeterli olacağını düşünmüştük. Fakat daha sonra mutfağı komple değiştirme kararı verdik. Toplamda 11 bin dolar harcadığımız mutfağımız resmen bambaşka bir yer oldu.”





















Kütüphane:
“Geniş bir alan olan merdiven çıkışını değerlendirerek kütüphane yapma kararı verdik. Büyükçe bir kitaplık ve rahat bir koltukla güzel bir kütüphane sahibi olduk.”







Yatak odası:
“Yatak odamızı en baştan beri beğenmemiştik. Yer de dahil her şeyi değiştirdik. Pencere pervazını beyaza boyadık. Komple halı kaplı olan yerden halı ve süpürgelikleri çıkarttık, koyu renkli bambu yer döşemesiyle kapladık. Duvarları da griye boyayarak eşyaları yerleştirdik.”






Banyo:
“Banyomuz da evin oldukça değiştirilen alanlarından biri oldu. İlk gördüğümüz andan itibaren banyoda da değişiklik yapılması gerektiğini düşündük. Yalnız mavi küvet ve klozeti olduğu gibi kullanmayı tercih ettik.”






Çalışma odası:
“Daha önce komple halı kaplı yeri, bambu parkelerle değiştirdik. Bütün ahşap yerleri beyaza boyayarak daha ferah bir alan sağlamaya çalıştık. Duvarları da pembeye boyadık.”






“Artık kapalı olan online mağazamda aldığım siparişleri bu odada hazırlıyordum. İkinci çocuğumuz da doğunca bu odayı kızımıza vermeye karar verdik.”




Bebek odası:
“Şimdi ikinci çocuğumuzun odası olan bu oda, daha önce kızımındı. Ondan önce de misafir odası olarak kullanmıştık. Kız çocuğuna uygun olarak dekore edilmiş pembe ağırlıklı bu oda, benim evdeki favori odamdı.”




“İkinci çocuğumuzun erkek olmasıyla tabii ki değişiklik yapmak gerekti. Renginden dolayı aynı beşiği kullanabildik. Fakat şifonyer, perde ve nevresim gibi kumaş eşyaları değiştirerek daha erkeksi bir hava kattık. Bu oda yeni haliyle de favorim olmaya devam ediyor.”




Veranda:
“Evin girişindeki verandayı çok seviyoruz. Burayı da dekore ederek balkon gibi kullanmaya karar verdik. Yerde halı gibi duran yaprak desenli alan benim kendi tasarımım ve onu yere kendim çizip boyadım. İlk resimdeki halini Better Homes & Gardens adlı dergi için tasarlamıştım. Sonra verandamız son resimdeki halini aldı.”







Bahçe:
“Evi aldığımızda bahçede bu demir çit ve çimden başka bir şey yoktu. Eşimle döşediğimiz taşlarla masa ve sandalyeler için düz bir zemin hazırladık. Bahçenin favorisi yumurta koltuğumuz. Özellikle çocuklar orada oynamayı çok seviyor.”



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER