› 
 › 
pudra.com 12.04.2010

Evde enerjiden nasıl tasarruf ederiz?

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, hanımlara elektrikli ev aletlerini nasıl tasarruflu kullanabileceklerini öğretiyor.

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde, hanımları evlerdeki elektrikli aletlerin doğru kullanımı konusunda eğitiyor.

Evde enerjiden nasıl tasarruf ederiz?

Türkiye enerjisini nasıl toplayacak
Profilo Dayanıklı Ev Aletleri hanımlara beyaz eşya üreten ve sunan bir firma olmanın yanı sıra bu aletleri nasıl kullanması gerektiğini anlatma sorumluluğundan yola çıkarak öncelikle bu alanda uzman kurum ve kuruluşlarla ilk temaslarını başlattı. Bu kapsamda Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinden “Evde Enerji Tasarrufu” eğitimi alan bir eğitmen kadrosuyla yola çıkarak Türkiye’yi karış karış gezmeyi hedefledi. Uzun soluklu olarak planlanan projenin ilk etabında projenin ileriki zamanlarda daha sağlıklı ve ayakları yere basar şekilde ilerleyebilmesi için bir pilot ziyaret programı başlatıldı. Bu ziyaretlerde projenin ana müfredatını belirlemek üzere hazırlanmış “Enerji Tasarrufu Kitapçığı” içindeki bilgiler eğitmenler tarafından ev hanımlarına aktarıldı. Eğitimlerin sıkıcı olmaması ve daha akılda kalıcı olması için ziyaretlerin eğitimden çok sıcak sohbet ortamında soru-cevap şeklinde geçmesine önem verildi. Hanımlar bu ziyaretlerin sonunda evlerinde bulunan elektrikli aletleri nasıl tasarruflu kullanabileceklerini ve aile bütçelerine nasıl katkı sağlayabileceklerini öğrendiler.

Ziyaretler kapsamında tüm hanımlara ücretsiz “Enerji Tasarrufu Kitapçığı”, eğitimi baştan sona dinleyenlere “Enerji Tasarrufu Sertifikası” ve ziyaret edilen evin sahibine ziyaret boyunca ikram edilecek yiyecek ile hediye olarak da tost makinesi takdim ediliyor.

Uzun soluklu bir proje olarak tasarlanan “Türkiye Enerjisini Topluyor” projesi bu yıl 500 haneye ve 5000 kadına ulaşmayı hedefliyor.

“Tık”tan tasarruf eden web sitesi
Ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan “Türkiye Enerjisini Topluyor” kampanyası çerçevesinde bir de özel web sitesi hazırlandı. Bu özel web sitesinin en önemli özelliği “tıklanmıyor” olması! “Türkiye Enerjisini Topluyor” kampanyası çerçevesinde, bilgisayarların farelerindeki pil ömrünü uzatarak enerji tasarrufu sağlamak için özel olarak tasarlanan bu sitede dolaşırken, açmak istediğiniz sayfayı tıklamanıza gerek yok. Fareyi açmak istediğiniz yere getirip hareket ettirmeden bir kaç saniye beklediğinizde sayfa kendiliğinden açılıyor.

Eskimiş cihazlar enerji tüketimini artırıyor
“Profilo Dayanıklı Ev Aletleri’nin dört büyük beyaz eşya grubunun hepsinde de ürünlerin çoğu A enerji sınıfında bulunuyor, bazı modeller ise A sınıfından %10 veya % 20 daha da fazla tasarruf sağlıyor. Yeni nesil tasarruflu ürünler, elektrik ve su faturalarındaki miktarları önemli ölçüde düşürerek aile bütçelerine katkıda bulunurken, aynı zamanda doğayı da koruyor.

Profilo’nun enerji su ve zaman tasarrufu sağlayan ürünleri
Profilo marka soğutucuları arasında özellikle Profilo NoFrost Buzdolapları, A sınıfı enerji tasarrufuyla öne çıkıyor, No Frost gamının tamamı A sınıfında bulunuyor. Uzun yıllardır teknolojiyi dayanıklı ürünler geliştirmek ve üretmek doğrultusunda uygulayan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla son 10 yılda buzdolabı ve derin dondurucuların tükettiği enerji miktarlarında sağladığı düşüş yüzde 55 seviyelerine ulaştı.



Enerji tasarrufu kitapçığından bir kaç tasarruf tüyosu
• Beyaz eşya satın alırken enerji etiketlerini ve üzerindeki uyarıları mutlaka okuyun.
• Buzdolabınızdaki sıvı yiyeceklerin üzerini kapatın. Sıvı yiyecekler dolabın içindeki nem oranını artırarak kompresörün daha fazla çalışmasına neden olur.
• Dondurulmuş gıdaları derin dondurucudan 1 gün önce çıkarıp buzdolabınıza koyun. Donmuş ürün, dolaba soğukluk vereceği için dolabınız daha az enerji harcayacaktır.
• Buzdolabınız fırın ve diğer ısı kaynaklarından uzakta olsun ki, serin kalmak için çok fazla çaba sarf etmek zorunda kalmasın.
• Verimli enerji kullanımı için buzdolabı ile arkasındaki duvar arasında en az 10 cm mesafe olmalı. Buzdolabının çevresi, toz ve hava sirkülasyonunu etkileyen maddelerden de uzakta olmalı.
• Çamaşırlarımı yüksek ısıda yıkamam lazım” diye düşünmeyin. Tüm çamaşırları yüksek ısıda yıkamak sadece daha fazla enerji harcamanıza sebep olur.
• Evin içine ya da kalorifer peteklerinin üzerine asılarak kurutulan çamaşırlar evin ısı enerjisinden çalar. Çamaşır kurutma makinesi kullanmayı deneyin.
• Bulaşık makinesi kullanmak elde yıkamaya göre yaklaşık 10 kat daha ekonomiktir. Bulaşıkları bulaşık makinesinde yıkayarak hem yarı yarıya daha az enerji harcarsınız hem de sudan tasarruf edersiniz.
• Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerjiden ve zamandan tasarruf edersiniz.
• Kıyafetlerinizi hafif nemliyken ütüleyin. Böylece buhar fonksiyonunu fazla kullanmadan tasarruf yapabilirsiniz.
• Çay ya da kahve yaparken içeceğiniz kadar su kaynatın, böylece ihtiyacınız olmayan suyu kaynatmak için harcayacağınız enerjiden tasarruf edersiniz.
• Elektrikli cihazlar düğmesinden kapatmadığınız sürece enerji harcamaya devam eder. Elektrik tasarrufu için cihazlarınızı mutlaka düğmesinden kapatmalısınız.
• Şarj cihazları da kullanılmadıkları zaman bile enerji harcar, cep telefonu gibi cihazlarınızı şarj ettikten sonra şarjı prizde bırakmayın. Bu şarj cihazının kullanım süresini de kısaltır.
• Düşük enerji ampulleri size gereken ışığı verdikleri gibi 3 kat daha az enerji harcar.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER