› 
 › 
30.11.2017

Kıyafet detoksu zamanı!

Dolabınızı fazlalıklardan arındıran kıyafet detoksu yapın, 'ne giysem' derdinden kurtulun. Çünkü fazlalıklar ihtiyacınız olan parçaları görmenizi engeller!

Mevsim geçişlerinde dolabınızı yeniden düzenlemeniz, fazlalık olan eşyalarınızdan kurtulmanız "ne giysem?" sorununuzu da çözecektir. Seçenek ne kadar fazla olursa bu düşünceniz o kadar artacağı için fazla olanlardan kurtulmanız sizi de dolabınızı da rahatlatacaktır. Çünkü fazla kıyafetler, en az 2 sezondur elinizi sürmediğiniz parçalar, ihtiyacınız olan asıl parçaları görmenizi engeller.

Kıyafet detoksu zamanı!

Kıyafet detoksu sırasında özellikle mevsim geçişlerinde dolabınıza, önünüzdeki mevsime uygun kıyafetler olup olmadığına bakın. Birkaç parçanın da hali hazırdaki ara mevsim için kalmasına dikkat edin. Ancak, yazın halen portmantonuzda kalın montlarınız duruyorsa, burada bir sorun vardır. Keza kışın da, elinize halen çiçekli keten elbiseniz geliyorsa, o dolaba bir dur demenin zamanı gelmiş demektir. İşte sizin için hazırladığımız 4 adımda kıyafet detoksu!

Haydi, hep birlikte gardırop detoksu yapalım...

dolap1. Kıyafet detoksu işine dolabının içini tamamen boşaltarak başlayabilirsiniz.

Bütün dolabı boşalttıktan sonra sadece gerçekten kullanmak istediklerinizi, vazgeçemediklerinizi geri yerleştirmelisiniz. Hangi kıyafetin vazgeçilmez olduğunu anlamak için kendinize 2 önemli soruyu sormanız gerekiyor. Bunlar:
- Son 1 yıldır bu kıyafeti ne kadar giydim?
- Bu kıyafet stilime uygun mu?

​Bu sorular size kıyafetinizi ne kadar giydiğinizi ve hâlâ sizin tarzınıza, moda anlayışınıza uygun bir parça olup olmadığının cevabını verecektir.
doalp
2. Bedeninize uymayan kıyafetleri ayırın

Bedeninize uymayan, bol ya da dar gelen kıyafetleri ya terziye götürün ya da o kiloya tekrar geri döneceğiniz zamana kadar dolabınızdan çıkarın ve hurçlara kaldırın. Aslında en doğrusu artık onları ihtiyacı olan kişilere vermek ama şimdilik o konuya girmiyoruz.

dolap

3. Lekeli, eskimiş, yıpranmış parçalara veda etmek dolabınızı rahatlatacaktır.

Çok sevdiğiniz ama lekeli bir gömleğiniz mi var? Bazı şeyleri kabullenmek gerekir; o gömleği bir daha giyemeyeceğiniz gibi...
gömlek
  4. Kaliteli parçaları saklayın!

Dolabınızda yer alan gerçekten kaliteli parçaları saklamaya devam edebilirsiniz. Örneğin deri çantalar, siyah klasik elbise, yünlü bir palto, ipek bluz gibi kült parçalar gardırobunuzun olmazsa
olmazıdır, ellemeyin.
 
f

Not: Gardırobunuzun düzenli görünmesi için aynı renk ve materyelden askı kullanabilir veya aynı renk kıyafetleri birlikte gruplandırabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER