@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 11.03.2014

Kent Bahçeleri Projesi'ne kayıtlar başladı

Bu yaz bahçelerinde yazlık sebzelerini yetiştirmek isteyen İstanbullular Yeryüzü Derneği'nin 'Kent Bahçeleri Projesi'ne başvurabilir. 2014 kayıtları başladı.

Yeryüzü Derneği, İstanbul'da kendi kent bahçesini kurmak isteyenlere yardımcı oluyor. Kent Bahçeleri Projesi'nin amacı İstanbul'un çeşitli semtlerinde kent bahçeleri kurmak. Bu projeyi Yeryüzü Derneği kendi imkanlarıyla yapıyor. Herhangi bir kurumdan hibe almıyor. Tamamen gönüllülük üzerine kurulu bir çalışma ağı bu proje. Emek, inanç ve fazla fidelerini veren köylülerin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Kent Bahçeleri Projesi'ne kayıtlar başladı

Bu yaz bahçelerinde yazlık sebzelerini yetiştirmek isteyen İstanbullular için Yeryüzü Derneği'nin Kent Bahçeleri Projesi’ne kayıtların başladığını müjdeleyelim. İsteyen herkesin katılabileceği proje için www.yeryuzudernegi.org sitesinden başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Kendi kent bahçesini kurmak isteyenleri önümüzdeki günlerde neler bekliyor, bir bakalım:
- Aynı semtte oturan bahçecilerle önce tanışma toplantıları düzenleniyor. Bu toplantılarda kimlerin ekip-biçmeyi bildiği, kimlerin yardıma ihtiyaç duyduğu öğreniliyor. Ayrıca bahçecilerin toprak büyüklüğü not alınıp ihtiyaç duyulan fide sayısı hesaplanıyor.

- Mayıs ayının ortasından itibaren ücretsiz dağıtan fidelerin ekimi başlıyor.

- Ekim yapıldıktan sonra gerçekleştirilen toplantıda deneyimler paylaşılıyor ve ortaya çıkabilecek sorunlar çözülüyor.

- Temmuzda artık hasat zamanı geliyor. Kent Bahçeleri Projesi'nin üyeleri kendi ürettikleri sebzelerle salata ve yemek yapmaya başlıyorlar.

İstanbul'da oturan, kendi bahçesi, terası ya da müsait balkonu olan herkesin ücretsiz katılabildiği Kent Bahçeleri Projesi hakkında daha fazla bilgi için Yeryüzü Derneği'nin web sitesini inceleyebilir ya da telefonla arayabilirsiniz.
Başvuru için son gün: 15 Nisan 2014

Yeryüzü Derneği
Tel: 0216 388 11 73
www.yeryuzudernegi.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER