› 
 › 
14.08.2017

Uzak Doğu'nun Gizli Hazinelerini Keşfedin!

Kendini turkuaz sularda hayal edenler ve özgün bir kültür tanımak isteyenler için çok farklı alternatifler sunan Uzak Doğu, meraklılarını keşfe çağırıyor.

Köklü geleneklerin ve yüzlerce yıllık öğretilerin merkezi olan Uzak Doğu, büyüleyici doğası, renkli kültürü ve zengin tatlarıyla gizemli ve egzotik bir tatil cenneti. Kendini turkuaz sularda hayal edenler ve özgün bir kültür tanımak isteyenler için çok farklı alternatifler sunan Uzak Doğu, meraklılarını büyük keşfe davet ediyor.

Uzak Doğu’ nun Gizli Hazinelerini Keşfedin!
 
Görkemli tapınakları ve büyüleyici sahilleriyle Uzak Doğu egzotik bir tatil düşleyenlerin rüyalarını süslüyor. İhtişamlı sarayları, yüzen çarşıları, kauçuk ormanları, sabahlara kadar süren çılgın gece hayatı, etkiyici iklimi ve bitki örtüsü ile Uzak Doğu'nun incileri Yangon, Hanoi, Phnom Penh ve Bangkok gezginleri unutulmaz bir tatil yaşamaya davet ediyor.
 
*
 
Renklerin, kokuların ve tatların içerisinde egzotik bir yolculuk şehri: Bangkok
Doğunun geleneksel yaşamı ile Batı modernizminin bir arada kaynaştığı Tayland’ın Melekler Şehri olarak adlandırılan Bangkok, her köşe başında karşınıza çıkan tapınakları ve son yıllarda hızla yükselen gökdelenleri, iş merkezleri, şık otelleri, dünya markalarına ev sahipliği yapan lüks alışveriş merkezleri ile adeta Asya’da parlayan bir çekim merkezi haline geldi.
 
Sükûnete ve huzura davet eden felsefesi ile insanda farklı boyutlar açan şehirde, Budizm inancının yansımaları, yemekler, kültür ve mimari de fazlasıyla ön plana çıkıyor. Zümrüt Buda’nın ruhunuzu dinlendirmesine, kraliyet sarayının şaşaalı görüntüsünün sizi büyülemesine engel olamayacaksınız. Bangkok'ta görmeniz gerekenler bununla sınırlı değil elbette. Güç ve ihtişamın sergilendiği Kraliyet Sarayı, yarım saatlik bir deniz yolculuğu sonrası ulaşılan yüzen çarşısı, akıl almaz şovların sergilendiği timsah ve yılan çiftlikleriyle bu şehir hafızalarınızda unutulmaz karelerle yer ediniyor. Ayrıca Bangkok, yemek severler için de bir cennet. Bu devasa şehrin her köşesinde Tay ve dünya mutfaklarının en güzel örneklerini uygun fiyatlarla deneyimlemek mümkün.
 
Türkiye’den Bangkok’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 649 Dolar, Business Class biletler ise 2.569 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.
 
g

Yakın tarihle ilgilenenleri ve doğa hayranlarını davet eden bir şehir: Hanoi
Vietnam, keşfetmeyi seven gezginlerin rotasında her daim yer alan gözde bir destinasyon. Dünyanın başka yerinde eşine az rastlanır etkileyici manzaraları, renkli ve dinamik şehirleri, sıcakkanlı ve güler yüzlü insanları ile eski ve yeninin harmanlandığı Hanoi şehri, Vietnam’ın en merak uyandıran şehirlerinden biri. Zümrüt rengi denizi, şelaleleri, keskin kayalık oluşumları, sömürge mimarisi ve tarihiyle Hanoi’de yapacak çok şey bulabilirsiniz.
 
Hanoi, Vietnam’ın başkenti ve en büyük ikinci kentidir. Şehir, merkezde yer alan Hoan Kiem gölü çevresinde kurulmuş. Hoan Kiem Vietnam dilinde iade edilen kılıç anlamına geliyor. İsim ise büyük bir efsaneye dayanıyor. Çinlilere karşı savunma yapabilmesi için Kral Le Loi’ye Tanrılar tarafından büyülü bir kılıç veriliyor. Daha sonra kral gölde bot ile gezinti yaparken dev bir kaplumbağa ile karşılaşıyor ve bu dev kaplumbağa kralın elinden kılıcı alarak gölün derinliklerine karışıyor. Kılıcı suyun derinliklerindeki Tanrılara iade ediyor. Bir söylentiye göre bu gölde hala dev kaplumbağalar yaşıyor. Bu göl ve çevresi halkın en önemli dinlenme yerlerinden biri ve insanlar sabahları burada toplu olarak tai chi yapıyor, öğleden sonra da göl kenarında kitap okuyorlar.
 
Ho Chi Minh mozolesi, imparatorluk akademisine ev sahipliği yapan Literatür tapınağı, Hoa Lo Cezaevi müzesi, Vietnam Ulusal Tarih müzesi, Hoan Kiem Gölü, Vietnam Askeri Müzesi ve Bach Ma Beyaz At tapınağı başlıca görülmesi gereken yerleri oluşturuyor.
 
Hanoi’nin yemek geleneğinde beş temel tat bir arada yer alıyor. Her bir geleneksel yemekte bu tatlardan birini ortaya koyuyor. Balık sosu, karides sosu, soya sosu, pirinç, taze otlar, sebze ve meyveler yemeklerin ana malzemelerini oluşturuyor. Ayrıca çeşitli pek çok ot kullanılan yemeklerde et ve ot arasında denge gözlemleniyor.
 
Türkiye’den Hanoi’ye ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 897 Dolar, Business Class biletler ise 2.670 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.
  
g

Buddha Tapınakları ve huzurlu insanları ile dikkat çeken şehir: Yangon
6 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük kenti ve eski başkenti olan Yangon, idari merkez olmanın yanı sıra, Myanmar Budizmi’nin de merkezi sayılıyor. Kuleleri altınla kaplı olan iki ünlü Budist tapınağı, Sule Paya ve Svedagon’a da ev sahipliği yapan şehirde bulunan bu tapınakların altınları her üç yılda bir yenileniyor. Yenileme esnasında tonlarca altının harcandığı kuleler, gündüz ki görkeminin yanı sıra, geceleri ışıklandırma sayesinde dikkat çekici rengi ile oldukça uzaktan bile fark edilebiliyor.
 
Kandavgyi Gölü’nün içinde klasik bir saray restoranı olan Karaveik, ilginç görüntülü yapısı ile dikkat çekerken, akşamları geleneksel dans ve kukla gösterisine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, müthiş bir doğaya sahip olan Kandavgyi Doğal Parkı da bu göle ayrı bir güzellik katıyor.
Yöresel mutfağı ile dikkat çeken Yangon, balık, pirinç, şehriye, zencefil, acı ve baharatlı sebze yemekleri ile ünlüdür. Lethok Son (Vejeteryan tarzı baharatlı pirinç salatası), Mohinga (Şehriyeli balık çorbası), Oh-no Khauk swe ( Tavuklu, Hindistan cevizi sütlü, şehriyeli pilav) Yangon’un ulusal spesiyallerindendir.
 
Kaliteli müziklerin yapıldığı mekânların mevcut olduğu Yangon, Karaoke Barları ile eğlence severlere hitap ediyor. Sinemanın da çok popüler olduğu şehirde düzenli olarak İngilizce filmler oynatılıyor.
 
Türkiye’den Yangon’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 899 Dolar, Business Class biletler ise 2.670 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.
 
g

Kamboçya'nın politik, ekonomik ve kültürel başkenti: Phnom Phen
Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh, hem antik hem de Fransız koloni döneminden eski bir şehir. Caktomuk, Mekong ve Tonle Sap Nehirlerinin birleştiği noktada bulunan şehrin tarihi 15. yüzyılda Angkor Saray’larını terk eden Kral Preah Srey Soryopor zamanında kadar uzanıyor.
 
Mimarisi ile büyüleyen şehir, yakın tarihte yaşadıkları şiddet dolu günlerin kötü ününü üzerinden atmaya çalışıyor. Savaştan önce 70’li yıllarda Uzakdoğu’nun Paris’i olarak bilinen Phnom Penh, bugün ise bin yıllık tapınakları ile hala ayakta ve popülerliğini kazanmaya başladı. Her ne kadar Fransız sömürgesi altında yaşamış olsa da şehir, hala el değmemiş bir Güneydoğu Asya deneyimi sunuyor.
 
Turizmi son dönemlerde fazlasıyla gelişme gösteren Kamboçya'da, birçok tapınak, saray, anıt gibi tarihi yapılarla ulusal park ve dağ gibi turistik doğal alanlar da bulunuyor. Şehrin gezilmesi gereken yerleri ise; Altın sarısı kubbesini şehrin birçok yerinden görebileceğiniz başkentin en canlı bölgelerinden Central Market, başkentin simgelerinden Kraliyet Sarayı, şehrin 1373 yılında inşa edilmiş eski tapınaklarından biri olan Wat Phnom, ayrıca Kamboçya tarihini öğrenmek isteyenleri, memnun edecek bir koleksiyona sahip müze, ziyaretçilerini daha bahçedeyken mimarisi ile etkilemeyi başarıyor. Müzenin içinde Kamboçya, kraliyet ailesinin eşyaları, yakın tarihe tanıklık eden objeler ve eski sanat eserleri sergileniyor.
 
Kamboçya mutfağında Tayland ve Fransız mutfağının etkisi görülüyor. Kamboçya’nın kendi yemeklerinden biri olan içinde embriyo bulunan haşlanmış yumurta ülkenin en çok yenen yemeklerinden biridir. Ayrıca, Kamboçya’da sokakta yemek yeme kültürü çok yaygın. Çoğunlukla et ve tavuk hazırlandığı tezgahlarda deniz ürünleri de yaygın olarak pişiriliyor.
 
Türkiye’den Phnom Penh’e ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 799 Dolar, Business Class biletler ise 2.669 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

İlgili haberlerimiz:

Ülkelere özgü görgü kuralları
Bu yıl planınız bol bol seyahat etmek ise gittiğiniz ülkelerin geleneklerini öğrenmenizde fayda var. İşte ülkelere özgü ilginç adab-ı muaşeret kuralları...

​Ülkelere özel kahvaltı alışkanlıkları
Kimisi sade kahveyle kimisi omletinden sucuğuna; mükellef bir kahvaltı sofrası ile kendine gelir. Peki ya diğer ülkeler? Hadi kimler ne yiyor, göz atalım.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER