› 
 › 
Pudra.com 14.03.2011

Yurtdışı tatilinde otantik ve vizesiz bir alternatif: Beyrut

"Bir masal vardı bu şehre dair? Sütü bal koyuluğunda gözleri kara..." Baharda doğunun gizemli havasını solumak isteyenler nisan ayında Beyrut’a gidiyor.

Tatil için yurtdışına çıkan Türklerin sayısı arttıkça farklı ülkeler ve şehirler gündeme geliyor. Bunlardan biri de tarihi, gece hayatı, alışveriş imkanları ve otantik mutfağıyla Beyrut. Lübnan ve Türkiye arasındaki vize uygulamasının da kalkmasıyla Beyrut son dönemde daha da cazip bir kent olarak dikkatleri çekiyor. Beyrut’un modern kesimi Hamra, eski şehir merkezi Martyrs Meydanı, Harissa, Jeitta Mağarası ve UNESCO’nun Dünya Mirası listesine de giren Baalbek gibi görülmesi gereken pek çok yeri var.

Yurtdışı tatilinde otantik ve vizesiz bir alternatif: Beyrut



Neden Beyrut?
Hâlâ savaşın izlerini taşıyan ancak canlılığını ve ışıltısını günün hiçbir saati kaybetmeyen Beyrut, barındırdığı tezatlarla insanı kendine hayran bırakıyor. Kentte geçmişi antik döneme uzanan muhteşem bir tarihin yanı sıra çok canlı bir sosyal hayatı barındıran kafe, restoran ve gece kulüplerini bir arada görmek mümkün. Savaşın yıkımına uğramış kırık dökük binaların yanı başında, Avrupa’yı aratmayan lüks oteller ve pahalı markaların donattığı vitrinler insanı önce şaşırtıp sonra hemen etkisi altına alıyor. Doğu ile Batının harmanlandığı Beyrut gerçekten görmeye değer...



Beyrut’ta yapmanız gereken 5 şey
• Harissa dağında Meryem Ana heykelini ve Beyrut’u en güzel açıdan izlemelisiniz…
• Dünyanın en büyük kireç taşı mağaralarından biri olan, renkli ışıklarla süslenmiş Jeitta mağarasının büyüsünü mutlaka yaşamalısınız...
• Antik tapınakları ile sizi etkileyecek nam-ı diğer güneş şehri Baalbek’i mutlaka ziyaret etmelisiniz…
• Dünyaca ünlü Lübnan mutfağının tadına doyamayacağınız çeşitli meze ve yemeklerini mutlaka tatmalısınız…
• Doğu’nun Paris’i Beyrut’un şık caddelerinde alışveriş yapmalısınız…



Gazella’dan seyahate farklı bir yaklaşım
Tatil tasarımları ve içeriğiyle diğer seyahat acentelerinden farklılaşan Gazella, 20-24 Nisan tarihlerinde Beyrut’a 850 euro’luk bir tur düzenliyor. Tur ücreti ev-havaalanı arası transfer, gidiş-dönüş uçak bileti, Baalbek, Harissa ve Jeitta Mağarasına düzenlenecek geziler, konaklama ve kahvaltı ile 2 öğle ve 1 akşam yemeğini kapsıyor. En ince ayrıntısına kadar planlanan Gazella turları, katılımcılarına önceden bilmedikleri ekstra maliyet çıkarmama taahhüdüyle öne çıkıyor.

Katılımcıların gezinin başında ve sonunda evlerinden alınıp evlerine bırakıldığı turlar, en fazla 20 kişilik gruplardan oluşacak. Middle East Havayolları tarifeli seferleri ile gerçekleşecek olan gezide katılımcılar beş yıldızlı otellerde konaklayacak. Ayrıca Gazella, bütün turlarında olduğu gibi Beyrut gezisinde de Tema Vakfı aracılığı ile turda kişi başına düşen karbon salınımına denk miktarda toplam 40 fidan dikecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER