› 
 › 
Pudra.com 24.11.2011

Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği çocuklar için sergi düzenliyor

Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği’nin düzenlediği Sovereign Art Foundation-Avrupa Sanat Ödülü Sergisi'nde yer alan eserlerin satışından elde edilecek gelir, fiziksel ve sosyal açıdan dezavantajlı çocukların rehabilitasyonu için kullanılacak.

Temel ve sosyal haklardan yoksun çocuklara yardım eli uzatma amacıyla 2006 yılında kurulan Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği, 2009 yılından bu yana hayata geçirdiği "Koruyucu Ruh Sağlığı Projesi"ne destek amacıyla Sovereign Art Foundation-Avrupa Sanat Ödülü Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği çocuklar için sergi düzenliyor
Corinne L. Rusch'ın sergide yer alan çalışması

29 Kasım’da düzenlenecek özel gala yemeğinde açık artırmayla satışa sunulacak olan eserlerden elde edilen gelirin yüzde 50’si ile gala yemeği için satılan davetiyelerin tamamından elde edilecek gelir, derneğin desteklediği “Koruyucu Ruh Sağlığı Projesi" kapsamında fiziksel ve sosyal açıdan dezavantajlı çocukların rehabilitasyonu için kullanılacak.

Küratörlüğünü Ali Akay'ın yaptığı, 30 sanatçının eserinin yer aldığı sergi, 29 Kasım 2011 tarihine kadar Hasköy Yün İplik Fabrikası'nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Bay İnşaat-42 Maslak projesi ana sponsorluğunda gerçekleşecek Sovereign Art Foundation-Avrupa Sanat Ödülü Sergisi için, 300’e yakın sanatçının katıldığı yarışmada Tim Marlow, Marc –Olivier Wahler, Philly Adams, Başak Şenova ve Ali Akay’dan oluşan seçici kurul, 30 sanatçının eserini sergilemeye layık buldu. Öte yandan finale kalan 30 güncel sanatçının eserini sanat tutkunlarıyla buluşturan serginin, genç sanatçıları uluslararası alanda sanat dünyasının önemli küratör ve sanat kurumlarıyla buluşturan bir misyonu da bulunuyor. 41 29 İstanbul ise eserlerin sergilenmesine ev sahipliği yapıyor.

Frida Rrognvaldsdotti'nin sergide yer alan çalışması


Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esra Civelek sergi etkinliği için, “Her biri kendi alanında gelecek vaat eden genç sanatçıların gelişimine katkı sağlayacak böyle önemli bir projede, alanında duayen isimlerle bir araya gelmekten çok mutluyuz. Bu projeyle sanat ve sosyal sorumluluk aynı kulvarda buluşuyor” dedi.

“Koruyucu Ruh Sağlığı Projesi” neyi amaçlıyor?
Proje, psikiyatrist ve psikologların gözetiminde çocuk esirgeme yurtlarındaki çocukların ruh sağlıklarını geliştirmeyi amaçlıyor.

2009 yılından itibaren Açıkkapı Sosyal Sorumluluk Derneği’nin ana projesi olarak kabul edip tüm kaynaklarını seferber ettiği “Koruyucu Ruh Sağlığı Projesi”, 2008 yılından beri Türkiye'nin en büyük çocuk yuvası olan Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'nda yürütüldü ve proje sayesinde 0-12 yaş arasında 1000'den fazla çocuğa ulaşıldı.

Açıkkapı Sosyal Sorumluluk Derneği’nin bundan sonraki amacı Ruh Sağlığı Projesi’nin, Türkiye`nin tüm yurtlarına ve evlerine yayılması.

Dernek sürdürdüğü projeyle, sosyal koruma altında yaşayan, ailelerinden ayrılmış, geçmişlerinde olumsuz deneyimler yaşamış; travmatik olarak tanımlanabilecek olaylarla yüzleşmiş çocuklara olumlu tecrübeler kazandırmak, felaketlerin geçici olabileceğini göstermek, hayatla baş etmelerini sağlayacak gerekli donanımı kazandırmayı hedefliyor.

Açık Kapı Sosyal Sorumluluk Derneği; Berrin Yoleri, Burçak Sayılgan, Didem Kurdoğlu, Esra Civelek, Merve Gürsel, Nevbahar Koç, Serra Taşkent, Reyhan Şeyla Elvaşvili, Sevgi Toprak Tunga, Suzan Keleş, Suzan Yılmaz ve Zeynep Üstünel’in yönetiminde çalışmalarına devam ediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER