› 
 › 
Pudra.com 07.03.2012

Angelina Jolie'ye Rusya'dan karşı atak

Angeline Jolie'nin Bosna savaşı sırasında Müslüman kadınlara Sırplar tarafından yapılan işkenceyi anlattığı "Kan ve Bal Ülkesinde" adlı filmine Russian TV, Kosova'yı rencide eden bir diziyle cevap verdi.

Russian TV’de yayınlanmaya başlayan "Spetsnaz" adlı dizide Kosova savaşı konu edilirken, Kosova Halk Kurtuluş Ordusu (UÇK) bir terörist örgüt olarak gösteriliyor. Dizide, UÇK mensupları Kosova’daki Sırp vatandaşları, dini liderleri ve Barış Gücü askerlerini öldürüyor.

Angelina Jolie'ye Rusya'dan karşı atak

Dizinin ilk bölümünün yayınlanmasının ardından tepkiler yükseldi. İlk tepki Angelina Jolie’den geldi.

Jolie, diziyle ilgili yaptığı açıklamada, "Benim filmime Russian TV’nin karşılık vermesi beni üzdü. Benim Bosna’da yaptığım film gerçeklere dayanan bir filmdi oysa Russian Tv’ninki gerçeklere dayanmayan bir dizi. İnanılmaz bir şey. Kosova’da öyle bir durum olsaydı onu da film yapardım" dedi.

Kosova’daki tepkiler ise daha büyük. UÇK savaş gazileri Kurtuluş Ordusu olduklarını ne Sırp vatandaşlarına ne dini liderlere ne de Barış Gücüne karşı savaşmadıklarını, ancak Sırp ordusuna karşı savaştıklarını söylediler. UÇK savaş gaziler Russian TV’yi İnsan Hakları Mahkemesine ve Uluslararası Adalet Divanına vermek için hazırlık yaptıklarını bildirdiler.

Barış Gücü KFOR’da bu diziyi kınayarak savaştan bugüne dek UÇK ile mükemmel ilişkilerde bulunduklarını ve UÇK mensuplarının çoğunu Kosova Güvenlik Güçleri için eğittiklerini belirttiler.

DHA


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER