› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.05.2012

Bir kadının başarılı girişimcilik hikayesi

Siz de kendi işinizi kurmak ister misiniz? Henüz bunu yapmaya cesaretiniz yoksa size ilham verecek bir hikayeyi anlatmak istiyoruz. İşte Rana Kalfa’nın kendi şirketini kurma macerası...

“Başkalarının yaşam hikayeleri bizi neden ilgilendirsin ki?” diyebilirsiniz. Size hak veririz. Ama bir de şöyle düşünün: Sizin hep yapmak istediğiniz ama bir türlü cesaret bulamadığınız şeye bir başkası kalkışmışsa ve o işin başarıyla üstesinde gelmişse… İşte o zaman o hikaye size bir ilham kaynağı olur. Bu yönüyle gerçek yaşam hikayeleri birer cesaret kaynağıdır.

Bir kadının başarılı girişimcilik hikayesi
Rana Kalfa

Şimdi sizi kendi işinin sahibi olmuş başarılı bir kadınla tanıştıracağız. Adı, Rana Kalfa. 34 yaşında. Evli.

Sakarya Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olup, artık diplomalı bir kimyager olmasıyla başlıyor hikayesi.

Dokuz yıla yakın bir süre kimya sektöründe çalışmış Rana. Ama gönlünde yatan aslan farklı olduğundan kimya eğitimi Rana’yı kozmetik sektörüne taşıyor. Aklında hep kendi işini kurmak, kurmayı istediği işinde başarılı olabilmek var. Kendini daha da geliştirmek için, KAGİDER’in düzenlediği “İşimi Kuruyorum” eğitimine katılıyor Rana.

O da yetmiyor, Goldman Sachs'ın Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile başlattığı, “Kadın Girişimcilik ve Yöneticilik” sertifika programına katılarak başarı ile bitiriyor. İşini kurarken, KOSGEB'in Kadın Girişimci Destek Kredisi’ni almaya hak kazanıyor.

Satış, pazarlama, finans, sermayeye erişim, iş planı geliştirme ve değerlendirme eğitimleri sayesinde, kendine olan güveni gelişen ve bilgi birikimi artan Rana, “Bu eğitimler sayesinde hayata bakış açımı değiştirdim. İkili insan ilişkilerinde kendimi daha iyi ifade edebildiğimi sezinledim. İş ve sosyal çevrem daha da genişledi. En önemlisi, işimde başarılı olabileceğim inancım arttı” diyerek anlatıyor eğitimlerin katkısını.

Kurduğu hayallere ulaşmanın hiç de zor olmadığını anlayan Rana için kendi işini kurma vakti…

Eğitimini, sahip olduğu bilgi ve becerileri geniş bir şekilde kullanabilmek için Şubat 2011’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir şirket kuruyor Rana Kalfa.

Tüketicilerin kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için, ihtiyacı olan doğal kozmetik ürünlerini üretmeyi ve sunmayı hedeflemek amacıyla oluşturduğu markasının adı, Mirabellapure. (Mirabellapure.com)

Doğal aromaterapi sabunları, doğal kabak lifli sabunlar, gliserinli sabunlar, doğal parafinsiz soya mumları, vücut peeling’i, aromaterapi banyo topları, aromaterapi banyo tuzları, banyo köpükleri, doğal katı vücut kremleri üretiyor bu marka altında. Üretim aşamasından paketlenmeye ve ürünün tüketiciye sunulmasına kadar her türlü işlem el yapımı.

Zor ve sıkıntılı günler geçirmesine rağmen çalışma şevkini, enerjisini ve motivasyonunu hiç kaybetmediğini söyleyen Rana Kalfa, öncelikli hedefini “kurmuş olduğu şirketi ayakta tutabilmek” olarak açıklıyor. Hedefi, 10 yıl içinde marka bilinirliğini artırarak yurt içi ve yurt dışında ürünlerinin satıldığı mağazalar açmak.

Kendi işine başarıyla sahip olmuş bir kadın olarak Rana Kalfa, aynı yolda ilerlemek isteyen kadınlara “Tüm kendi işini kurmak isteyen kadın girişimci arkadaşlarıma, işlerini kurmadan önce girişimcilik ve yöneticilik eğitimleri alarak iş hayatına atılmalarını tavsiye ediyorum” diyor.

Bu öykünün kendi işini kurmak isteyen kadınlara ilham vermesi dileğiyle…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER