› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.08.2016

Hayırsever şef Olimpiyat artıklarıyla binlerce yoksul insanı doyuruyor

Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura ve arkadaşları Olimpiyat Köyü’nün artıklarını muhteşem yemeklere dönüştürerek binlerce aç insanı doyuruyor.

Güne güzel haberlerle başlamak harika. Bir girişimin çığ gibi büyüyerek binlerce insana dokunabildiğini görmek de öyle. Bu güzel haber 2016 Olimpiyatları’dan geliyor. Alışılanın aksine bir madalya haberi değil bir hayırseverlik örneği bu, hem de işin içinde bir Türk firması da var.

massimo bottura, 2016 olimpiyatları, sosyal sorumluluk, şef
Gastronomiye merakınız varsa dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Massimo Bottura'yı duymuş olmalısınız. Kendisinin Modena'da üç yıldıza sahip bir restoranı bulunuyor. Osteria Francescana isimli restoran, listelerde dünyanın en iyi beş restoranı arasında gösterilmekte.
Bu sefer Bottura'nın gündeme geliş sebebi tamamen hayır işi. Kendisinin kar amacı gütmeyen ve yiyecek israfının önlenmesini hedefleyen organizasyonu ‘Food for Soul (Ruh için Gıda), 2016 Olimpiyatları'na Refettorio Gastromotiva alt projesiyle damgasını vurdu. Projeyle Olimpiyat Köyü’nün artık malzemeleri yemek haline getirilerek Rio’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Yemeği pişirenlerse Olimpiyat nedeniyle Rio’da bulunan uluslararası ünlü şefler. Olimpiyat sonuna kadar 12 tondan fazla gıda israf olmaktan kurtulacak ve bu malzemelerle toplamda 19.000 öğün (günde 120 öğün) yemek pişirilecek.
massimo bottura

Projede Türk firması da var!
Dünya kaynaklarının verimli kullanımına odaklanan Arçelik A.Ş.’nin global markası Grundig, dünyaca ünlü şef Massimo Bottura tarafından kurulan Food for Soul Organizasyonu’nun İtalya dışındaki uluslararası ilk projesi Refettorio Gastromotiva’nın ortaklarından birisi.
Olimpiyatlarda dünyaca ünlü şeflerin yoksul halk için yemek pişirdiği mutfak, Rio de Janeiro Belediyesi tarafından tahsis edilen bir alan üzerine inşa edildi. Uluslararası alanda tanınmış şefler Grundig ürünleri ile donatılan mutfakta üretime devam ediyorlar.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER