› 
 › 
Pudra.com 14.08.2012

Bu bayram evde olacağız

Yapılan anket çalışmasına göre Türkiye'de insanların çoğunluğu Ramazan Bayramı'nı ailesiyle birlikte evde geçirmeyi, akraba ziyaretlerini tatile gitmeye tercih ediyor.

Artık bayramların bir seyahat fırsatına dönüştüğü kanısına rağmen son yapılan anket çalışması bunu yalanlar nitelikte. Çünkü Türkiye'de insanların çoğunluğu Ramazan Bayramı'nı ailesiyle birlikte evde geçirmeyi planlıyor. Uçak bileti arama motoru Skyscanner'ın yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 59’u “Bayram tatilini ailemle geçireceğim” cevabını verirken, tatile çıkacakların ilk tercihi ise yurt içi oldu.

Bu bayram evde olacağız

Akraba ziyaretleri tatilden önemli
Yaklaşık 2000 kişinin cevaplandırdığı ankete göre akraba ziyaretlerinin tatile tercih edildiği ortaya çıktı. Anket katılımcılarının yüzde 24’ü, Ramazan Bayramı tatilini “yakınlarımı/akrabalarımı ziyaret ederek geçireceğim” cevabını verirken, yüzde 11’i ise tatile çıkacağını belirtti.

Tatile çıkacaklar yurt içini tercih ediyor
Bayramda tatile çıkacağını belirtenlerin yüzde 7,4’ü Türkiye içinde tatil planladıklarını söylerken, yüzde 3,6’sı da Avrupa’ya gideceğini belirtti. Anket katılımcılarının yüzde 5,6’sı ise diğer seçeneğini işaretledi.

Herkes Londra'ya gitmek istiyor

Türkiye’den Ramazan Bayramı tatili için uçak bileti aranan şehirler sıralamasında Londra, 2011 yılında olduğu gibi bu yıl da ilk sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl üçüncü sırada bulunan İstanbul, bir sıra yükselerek ikinciliğe yerleşirken, 2011’de beşinci sırada yer alan Amsterdam ise üçüncü sıraya yükseldi. 2012 yılında Türkiye’den en çok uçak bileti aranan üç ülke ise İngiltere, Almanya ve İtalya.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER