› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.03.2013

Cumartesi ışıkları 1 saat kapatıyoruz

WWF’in 150’den fazla ülkede düzenlediği dünyanın en büyük çevre hareketi Dünya Saati, 23 Mart Cumartesi günü gerçekleştiriliyor. Saatler 20.30’u gösterdiğinde tüm dünyada ışıklar bir saatliğine kapanıyor.

Gezegeni korumak adına insanları birleştiren küresel bir hareket olan “Dünya Saati” (Earth Hour) eyleminin bu yıl 7'ncisi düzenleniyor.

Cumartesi ışıkları 1 saat kapatıyoruz

23 Mart 2013 Cumartesi günü, 20.30-21.30 saatleri arasında doğaya saygı zincirinin bir halkası olmak isteyen kişi ve kurumlar ışıklarını söndürecek veya azaltacak.

İlk kez 31 Mart 2007 tarihinde gerçekleştirilen “Dünya Saati” hareketinin başlangıç noktası, WWF-Avusturalya'nın, Sidneylilerden, iklim değişikliği eylemlerine destek vermelerini istemesiydi. Bu ilk Dünya Saati eylemine 2,2 milyondan fazla kişi ve 2000’den fazla kurum bir saat boyunca ışıklarını kapatarak destek oldu.

O tarihten bu yana her yıl Mart ayının sonuna yakın bir günde tekrarlanan Dünya Saati, küreselleşmiş toplumu sürdürülebilir bir dünya yaratma yolunda karşılaşılan zorlukların üstesinden gelip fırsatları değerlendirmek için cesaretlendirmeyi amaç ediniyor.

Her yıl önceden belirlenen Dünya Saati gününde bu anlamlı küresel harekete katkıda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşlar bir saat boyunca ışıklarını kapatıp içinde yaşadığımız gezegene, onu koruma ve kollama sözü veriyor.

Siz de destek verin
Ülkemizde WWF-Türkiye tarafından düzenlenen Dünya Saati, başta iklim değişikliği olmak üzere gezegenimizin karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. 2013 yılında WWF-Türkiye “Sensiz Olmaz” mesajıyla, gezegenimizin geleceği ile kaygıları olan ve çevre sorunlarına duyarlı yaklaşan kişi ve kurumların katılımıyla büyük bir domino etkisi yaratmayı hedefliyor. Şu ana kadar Türkiye’den pek çok Valilik, Belediye, şirket ve onbinlerce kişi katılacağını bildirerek kararlılığını gösterdi. Boğaz Köprüleri, Galata Kulesi gibi pek çok sembolik yapı 20.30-21.30 arasında ışıklarını kapatarak Dünya Saati’ne destek olacağını bildirdi.

Pudra.com olarak herkesi, tüm dünyada bu cumartesi gerçekleşecek eyleme destek vermek için ışıklarını bir saat söndürmeye davet ediyoruz!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER