› 
 › 
Milliyet 29.08.2011

Dizi ve filmlere digital reklam dönemi başlıyor

Rtük,dizi ve filmlerde ilk kez “digital ürün yerleştirme” reklamına izin verdiklerini açıkladı.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Türk medyasında radikal bir düzenleme yaptıklarını belirterek dizi ve filmlerde ilk kez “digital ürün yerleştirme” reklamına izin verdiklerini açıkladı.

Dizi ve filmlere digital reklam dönemi başlıyor

Buna göre, film veya dizilerde sahne çekimi yapıldıktan sonra bilgisayar ortamında su, elektronik eşya ve benzeri ürünlerin reklamları sonradan yerleştirilecek.

Bir saatlik yayında sadece 4 ürüne, ürün yerleştirme izni verileceğini belirten Dursun, haber bültenlerinde, çocuk programlarında ve dini tören yayınlarında ürün yerleştirmesi yapılamaycağını kaydetti. Dursun, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB’de yeni uygulanmaya başlayan “ürün yerleştirme” uygulamasına geçeceğini kaydetti. AB’ye uyum çerçevesinde başlanılacak reklam uygulamasının, “normal reklam, tele-alışveriş, sopsorluk” dışında dördüncü bir tür olacağını belirten Dursun şunları söyledi:

“Ürün yerleştirme ilk kez uygulanacak. Düzenleme şöyle olacak: Bir saatlik dizi veya eğlence proramında 4 ürün yerleştirilmesi yapılabilecek. Bu 4 ürüne ilişkin ürün yerleştirme süresi 12 dakika olan normal reklam kuşağı süresinin dışında tutulacak.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER