› 
 › 
Pudra.com 15.06.2012

Elif Şafak: Kürtajı yasaklayarak 100 yıl geriye dönmeyelim

Yazar Elif Şafak, Türkiye'de kürtajın yasaklanmasına tepkisini İngiliz Guardian gazetesinde göstererek, "Bir yüzyıl geriye dönmeyelim” uyarısını yaptı.

Yazar Elif Şafak İngiliz Guardian gazetesi için kürtaj yasağı konusunda bir makale kaleme aldı. Makalesinde, Türkiye’de cinsiyet ayrımı zaten çok fazlayken şimdi kürtaj hakkının tehdit altında olduğunu vurgulayan Şafak, “Şimdi, kadınların kurtuluşu ve eşitliği için tüm din ve etnisitilerde inanılmaz çok çaba gösteren son dönem Osmanlı büyükannelerimizi hatırlama zamanıdır. Bir yüzyıl geriye dönmeyelim” uyarısını yaptı. Şafak, Türkiye’de konu üzerine yapılan tartışmalara değindi.

Elif Şafak: Kürtajı yasaklayarak 100 yıl geriye dönmeyelim

“Şimdi yüksek sesle konuşma zamanı"
“Kürtajı yasaklamak ya da kürtaj yaptırma olasılığını dört haftaya düşürmek kadın hakları için çok büyük zararlarla sonuçlanır” yorumunu yapan Şafak, kürtaja ihtiyacı olanların yurt dışına gitmesi gerekeceğine ve bu fırsata sahip olmayanların da kendilerini bazı çıkmazlarda bulacağına dikkat çekerek, “Birçok kadın yaşamını yitirecek. Diğerleri de psikolojik olarak kalıcı zararlar görecek” dedi.

Şafak, Türkiye’de kadınların yüzde 40’ından fazlasının çeşitli şiddet türlerine maruz kaldığının altını çizerek, kürtajı yasaklamanın sadece kadınların yaşamlarını tehlikeye atmak anlamına geleceğini vurguladı. Şafak, “Şimdi yüksek sesle konuşmanın, sakin ve yapıcı olmanın zamanıdır ancak kararlı bir şekilde" dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER