› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.11.2015

Instagram fenomeni neden sosyal medyayı bıraktı?

Sosyal medya hakkındaki bilinmeyen gerçekleri açıklayan 18 yaşındaki Instagram fenomeni Essena O'Neill genç kızlara önemli mesajlar veriyor.

Selfie'leri, bikinili fotoğrafları, sağlıklı yaşam ve veganizm hakkındaki paylaşımlarıyla yüz binlerce takipçi kazanan Essena O'Neill geçtiğimiz haftalarda ani bir kararla sosyal medyayı bıraktı. Tumblr ve Snapchat hesaplarını sildikten sonra binlerce instagram paylaşımını da sildi. Ancak mesajının herkese ulaşması için bazı fotoğraflarını bıraktı ve altına gerçek düşüncelerini yazarak güncelledi.

Instagram fenomeni neden sosyal medyayı bıraktı?

Essana O'Neill paylaştığı videoda gözyaşlarını tutamayarak yaşadıklarını anlattı. İzlemek için videoya tıklayın.

Son günlerde adını her yerde duyduğumuz fenomen Essena O'Neill fotoğrafların gerçekte ona neler hissettirdiğini anlattı, arka planda yaşananların paylaşıma yansıtılanlardan ne kadar farklı olduğunu açıkladı. Essena O'Neill'a göre haftada 50 saatini sosyal medyada geçirmesi çok sağlıksız bir uğraş ve gençliğinin en değerli zamanları boşa harcanmış durumda.

Fotoğraflarında çabasızmış havası verilen pozlarının aslında yüzlerce çekimden sonra ortaya çıktığını, selfie'lerinde kusursuz ve seksi görünmek için çok uğraştığını ve takıntılı bir şekilde beğeni almak için beklediğini itiraf ediyor. Henüz 15 yaşındayken seksapelini kullanarak ünlü olmaya çalışmasını bir hata olarak değerlendiriyor ve yarattığı yapay imajın onu yalnızlığa ittiğini anlatıyor.
instagram fenomeni sosyal medyayı neden bıraktı
Essena sosyal medyada paylaşması için markaların ona kıyafet gönderdiğini ve bunlar için ona yüksek miktarlarda ödeme yapıldığını da açıklıyor. Tüm bu deneyimlerini gözler önüne sererek genç kızların başkaları için yaşamaması gerektiğini, toplumun güzellik standartlarına uymak için kendilerinden ödün vermemesi gerektiğini öğütlüyor.
instagram fenomeni neden sosyal medyayı bıraktı
LetsBeGameChangers.com, Essena'nın başkalarına ilham vermek ve sosyal farkındalık yaratmak için hazırladığı yeni projesi. Hayvan hakları hakkındaki tutkusunu hala devam ettirmesini takdir ediyoruz. Eski paylaşımlarından çok daha samimi bulduğumuz web sitesinde en sevdiğimiz bölümlerden bir alıntı yapalım: "Gerçek hayatta yaşamıyordum, ekranda yaşıyordum. Beni mutlu edeceğine inanarak kendimden bir ünlü yarattım. Oysa bu gerçeklikten çok uzaktı. Artık saatlerimi akıllı telefonumun başında, diğerleriyle rekabet ederek geçirmek istemiyorum." 

Essena'nın değerli mesajlarını dikkate alalım. Onun ilham verici hikayesi sayesinde sevdiklerimizle daha çok vakit geçirelim ve gerçek uğraşlara yönelerek özgürleşeceğimize inanalım.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER