› 
 › 
Pudra.com 15.12.2011

Evlilik programlarının kaldırılması için düğmeye basıldı!

Pek çok televizyon kanalında yer alan evlilik programlarının kişi hak ve özgürlüklerine saldırdığı ve toplumu yanlış yönlendirdiği iddiasıyla kadın hakları savunucuları bu programların kaldırılması için savcıları göreve çağırdı.

Birçok televizyon kanalında yayınlanan evlilik programlarının yarattığı rahatsızlıktan ötürü kadın hakları savunucuları harekete geçti ve programların kaldırılması için düğmeye bastı. Reyting uğruna kişi hak ve özgürlüklerine saldırdığı ve toplumu yanlış yönlendirdiği iddiasıyla son günlerde sık sık tartışma konusu olan evlendirme programlarından birinde 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile 45 yaşındaki talibinin buluşturulması tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

Evlilik programlarının kaldırılması için düğmeye basıldı!

Evlilik programlarının kaldırılması için savcıları göreve çağırıyoruz
Genç kız sığınma evlerinde aktif olarak görev yapan hukuk danışmanı Avukat Sevda Şahin, konunun hukuki boyutuna dikkat çekerek bu tür programların kaldırılması için savcıları göreve çağırdı.

Şahin, "Bir hukukçu olarak kadın ve evlilik programlarının adliye koridorlarına yansıyan boyutunu endişeyle izlerken, 15 yaşındaki gelin adayının 45 yaşındaki beyle bir araya getirilmesi vakası alkışlarla izlendi. Toplumsal bozulmanın ayyuka çıktığı böyle bir olayda RTÜK sadece para cezası verdi. Buna rağmen program devam ediyor. Olayın para cezasını ödeyerek örtbas edilmemesi için, Cumhuriyet savcılarınca bu tür programların incelemeye alınarak soruşturma başlatması gerekiyor" dedi.

Şahin, bu çağrının nedeninin anlaşılması için yetkili organların cevap vermesini istediği soruları şöyle sıraladı:
  • Ulusal ve yerel kanallarda kaç tane “kadın ve evlilik programı” yayınlanıyor?
  • Programların yapımı ve yayınını sağlayan kurumlar, program içeriği hakkında yetkili kurumlardan izin alıyor mu?
  • Programa katılan ve davet edilen kişilerin fiil ve hukuki ehliyetleri var mı?
  • Program içeriği anayasal ve diğer kanunlarca korunan hakları ihlal ediyor mu?
  • Programların toplum üzerindeki sosyal, psikolojik etkileri neler?

    Medeni Kanun'un 124. maddesinde “17 yaşını tamamlamış olmayan çocuklar evlenemez. Hakim olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple (örneğin kadının hamile kalması) 16 yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir" yadığını hatırlatan Şahin, "Ağır sonuçlara sebep olan evlendirme programlarının bir daha yayınlamamak üzere kapatılması için savcıları göreve çağırıyoruz" dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER