› 
 › 
Pudra.com 13.06.2012

Kürtaj hakkı için kadınlar bir kez daha yürüyor

Kadınlar “Kürtaj haktır karar kadınların” demek için bir kez daha 17 Haziran Pazar günü yürüyorlar. Kürtaja yol açan istenmeyen gebeliklerin çoğunun sorumluluğunun, korunmayı reddeden erkekler olduğuna dikkat çekmek istiyorlar.

Kürtaja yol açan istenmeyen gebeliklerin çoğunun sorumluluğunun, korunmayı reddeden, doğum kontrol yöntemlerini gündemine almayan erkeklerde olduğuna dikkat çeken Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu, kürtaj yasağına karşı 17 Haziran 2012 Pazar günü saat 16.00’da Pangaltı Metro çıkışında buluşarak protesto yürüyüşü gerçekleştirecek. Tüm kadınları bu yürüyüşe katılmaya davet eden platform üyeleri, çağrılarında bu yürüyüş gerekçelerini şöyle sıralıyor:

Kürtaj hakkı için kadınlar bir kez daha yürüyor

Çünkü, mevcut düzenlemelerin yetersiz olduğunu söylüyor; bu düzenlemelerin genişletilmesini ve kürtaj süresinin pek çok ülkede olduğu gibi en az 12 haftaya çıkarılmasını istiyoruz.

Çünkü kürtaja yol açan istenmeyen gebeliklerin çoğunun sorumluluğunun, korunmayı reddeden, doğum kontrol yöntemlerini gündemine almayan erkeklerde olduğuna dikkat çekiyor ve erkekler için doğum kontrol merkezleri oluşturulsun istiyoruz.

Çünkü “Her kürtaj bir Uludere’dir” diyen Başbakan’ın aksine, kürtaj ve sezaryenin değil, Uludere’nin cinayet olduğunu biliyoruz.

Çünkü kadınlara yönelik bu son saldırının da, AKP’nin kadın düşmanı politikalarının bir parçası olduğunu biliyoruz. Ne bedenimizin, ne doğurganlığımızın; Başbakanın 'nüfus politikaları'na alet edilmesine izin vermeyeceğiz!

Bedenimiz, cinselliğimiz ve doğurganlığımız; ne Başbakan, ne Bakanlar, ne Diyanet başkanları, ne de kocalar, ne babalar, ne sevgililer tarafından denetlebilir!

Yasakçı, denetçi, kadın düşmanı politikalara yol vermemek için 17 Haziran Pazar günü saat 16.00’da Pangaltı Metro çıkışında buluşalım.



Facebook.com/​kurtajhaktirkararkadinlarin
Twitter.com/kararkadinlarin
kurtajhaktirkararkadinlarin@gm​ail.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER