› 
 › 
Pudra.com 21.06.2012

Kürtaj Meclis'e gelmeyecek!

Bir süredir yaşanan kürtaj ve sezaryene yasak tartışmalarında ilginç bir gelişme oldu. Sezaryenle ilgili kanun teklifi Meclis'e sunulurken, AKP'den "Kürtaj konusu gündemden kalktı" açıklaması geldi.

Türkiye'nin bir süredir ana gündem maddeleri arasında yer alan, kadın örgütlerinin tepkileriyle karşılaşan kürtaj ve sezaryene yasakla ilgili ilginç gelişmeler oldu.

Kürtaj Meclis'e gelmeyecek!

AKP'li Cevdet Erdöl, tartışmaları beraber yürüyen bu iki konudan sezaryenle ilgilli hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunarken, kürtaj konusunda açıklanmaya muhtaç sözler AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den geldi.

Hürriyet'e konuşan Canikli, "Kürtaj konusu gündemden kalktı. Bu konuda bir düzenleme Meclis’e gelmeyecek” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın 'cinayettir' sözüyle başlayan ve özellikle kadınlar tarafından tepki gören kürtaj meselesinde top Sağlık Bakanlığı'ndaydı. Bakan Akdağ, bu ay içinde sonuçlanmasının öngörüldüğü çalışmayı Bakanlar Kurulu'na sunacağını açıklamıştı.

Şimdi akıllarda, "Bu konuyu neden tartıştık?" sorusu kaldı.

Sezaryene 'tıbbi zorunluluk'
Bu arada Cevdet Erdöl, sezaryenin yalnızca 'tıbbi zorunluluk' hallerinde yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifle, gebe veya rahimdeki bebek için tıbbi zorunluluk bulunması halinde doğum, sezaryen ameliyatı ile yaptırılabilecek. Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayı hekim sorumlu tutulamayacak.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER