› 
 › 
Pudra.com 01.06.2012

Kürtaj yasağı hakkında kadın gazeteciler ne diyor?

Bir süredir gündemde olan kürtaj yasağı ile ilgili kadın yazarlar gazetelerindeki köşelerinden tepkilerini dile getirdiler. Biz de o köşe yazılarını Pudra.com sayfalarında sizinle paylaşıyoruz.

"Bedenimiz bizimdir, kürtajı tartışmak bile istemiyoruz" derken konu nerelere geldi. Farkında mısınız konuşan hep erkekler. Gazetelerdeki köşelerinde "yeter artık, ne yapacağıma ben karar vermeliyim" diye haykıran ve kadınların duygularına tercüman olan kadın yazarların yazılarını bir araya getirdik.

Kürtaj yasağı hakkında kadın gazeteciler ne diyor?
Ayşe Arman

"Tecavüz mevzuunun yine bu kadar gündelikleşmesi, normalleştirilmesi bir vahamet. Ama daha da vahimi kürtajı tecavüze uğrayan kadınların çocukları üzerinden konuşmak" diyen Radikal yazarı Pınar Öğünç'ün yazısının tamamını okumak için tıklayın.

"Beyler! Kürtaja karşı olabilirsiniz... Saygı duyarım! Ama bunu bir devlet politikası olarak dayatamazsınız... Kadının vücudu kendisine aittir. Kadın sadece bir çocuk üretme makinesi değildir! Kadının işlevini "kutsal annelik" abartısına hapsedemezsiniz..." diyen Habertürk yazarı Balçiçek İlter'in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

"Ben hamile kalıyorum ve ne yapacağıma ben karar veremiyorum, Başbakan karar veriyor... Yok artık! Kürtaj benim meselem. Kadınların meselesi... Normal doğum da öyle, sezaryen de. Bir erkek, Başbakan da olsa, kadını ilgilendiren konularda yorum yaparken iki kere, üç kere dikkat etmeli. Daha hassas olmalı" diyen Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

"Farkında mısınız tecavüzün kendisini değil, tecavüz sonucu hamile kalan kadının doğurup doğurmamasını tartışıyoruz. Bu eylemin kökenini, nedenini sorgulamıyoruz" diyen Hürriyet yazarı Melike Karakartal'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER