› 
 › 
Pudra.com 20.06.2012

Kürtaj yasağında frene basıldı ama kısıtlama geliyor

Avukat Hülya Gülbahar'ın "Gebelik testi yaptıranlar fişleniyor" açıklamasıyla damgasını vurduğu dünkü kürtaj tartışmalarının ardından toplanan bakanlar, kürtajın tamamen yasaklanmayacağını ancak daha sıkı kurallara bağlanacağını duyurdu.

Kürtajla ilgili tartışmalara dün Ayşe Arman'a röportaj veren, Bizim de Pudra.com sayfalarında "Gebelik testi yaptıranlar fişleniyor" şeklinde duyurduğumuz aktivist avukat Hülya Gülbahar'ın sözleri damga vurdu. “Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarından gebelik testi isteyen bütün kadınların sonuçlarını ve iletişim bilgilerini istiyor” diyen Gülbahar'ın açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı genelge yayımlamadığını açıklarken, dün 3 bakan bir araya geldi.

Kürtaj yasağında frene basıldı ama kısıtlama geliyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, dün kürtaj ve sezaryen düzenlemesi için buluştu. Bakanlar Bilim Kurulu’nun üzerinde çalıştığı raporu değerlendirdi.

CNNTürk’ün haberine göre toplantıda, “Kürtajın tamamen yasaklanmaması eğilimi doğdu, kadının istemesi halinde 10 haftaya ve tecavüz sonucu gebelikte 20 haftaya uzayan kürtaj süresinde değişikliğe gidilmemesi” üzerinde duruldu. Ancak kürtajı önlemek için yeni tedbirler alınacak.

Kürtaj konusunda alınacak 'tedbirler' açıklanmıyor
CNNTürk “Öncelik kadın sağlığı olacak. Kürtaj daha sıkı kurallara bağlanacak. Bazı koşullar getirilecek ancak bunların ne olacağı şimdilik resmi olarak açıklanmıyor” dedi. 3 bakan bu hafta içinde tekrar bir araya gelecek. Yeni kürtaj düzenlemesinin ise ilk bakanlar kuruluna sunulması bekleniyor.

Ayşe Arman’ın Hülya Gülbahar'ın iddiasını “Gebelik testi yaptıranlar fişleniyor” haberiyle duyurmasından sonra Sağlık Bakanlığı, "İddia gerçek dışı. Bakanlığımız haberde belirtildiği gibi bir genelge yayımlamamıştır” açıklamasını yaptı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER