› 
 › 
27.10.2014

Louis Vuitton Vakfı sonunda açıldı

Uzun bir bekleyişin ardından bugün kapılarını açan Louis Vuitton Vakfı’nın açılış kokteyline Fransa’nın ileri gelenleri ve moda dünyasının dev isimleri katıldı.

13 yıllık bekleyiş ve 135 milyon dolarlık bütçenin ardından Louis Vuitton Vakfı sonunda ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bir müze niteliğindeki binanın yapımı için 2001 yılında ünlü mimar Frank Gehry ile anlaşıldıktan sonra, 2007 yılında resmi izinlerin tamamlanması ile inşaata başlanmıştı. Geçen bunca yılın ardından tamamlanan vakfın açılış kokteyli ise bu hafta içinde gerçekleşti.

Louis Vuitton Vakfı sonunda açıldı

Son derece görkemli geçen kokteyl, sanat, moda ve siyaset ve iş dünyasından dev isimleri ağırladı. Paris Crystal Palace’ta gerçekleşen törene katılanlar arasında Fransa Başkanı François Hollande, LVMH grubun başkanları, Anna Wintour, Karl Lagerfeld, Phobe Philo gibi isimler yer aldı.

louis vuitton vakfi acilis karl lagerfeld anna wintour modaAçılış kokteyline katılan Anna Wintour ve Karl Lagerfeld

Bilbao’daki Guggenheim Müzesi'nin mimari Frank Gehry tarafından tasarlanan bina, çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapacak. Hem Fransız hem de enternasyonal ziyaretçiler hedefleyen vakıf, sanatı ve sanatçıyı desteklemeyi planlıyor. Paris için yepyeni bir sayfa açması beklenen Louis Vuitton Vakfı, şehirde yepyeni sanatsal bir mekan oluşturması açısından büyük önem taşıyor.
louis vuitton vakfi acilis moda paris frank gehry 2

Yemyeşil geniş bir alan içerisinde yer alan bina, su üzerinde yüzen bir gemiyi andırıyor. Hareket halinde olan bir mekan oluşturmak amacı ile yolan çıkan mimar Frank Gehry binayı hareket eden bir buluta benzeterek tasarladı. İçerisinde bulunan oditoryum, restoran, sanat galerileri ve gerektiğinde moda defilelerine ev sahipliği yapabilecek alanları ile şehre ve moda dünyasına yeni bir soluk getirmesi beklenen Louis Vuitton Vakfı, sahip olduğu geniş açık alan kullanımı ile de dikkat çekiyor.

louis vuitton vakfi acilis moda frank gehry paris


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER