› 
 › 
02.10.2020

NESFIT'in Kontrol Sende projesi 7. yılında!

Nesfit'in meme sağlığına farkındalık yaratma amacıyla yürüttüğü "Kontrol Sende" projesi 7. yılında büyüyerek devam ediyor.

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) iş birliği ile kadınları bilinçlendirme faaliyetlerini sürdüren NESFIT, “Kontrol Sende” projesiyle son 3 yılda 30.000 kadını meme sağlığı konusunda bilgilendirerek, kontrollerine destek oldu. Tüketicilerin katkılarıyla 12.303 kadına meme kontrolü ve mamografi taraması yapılmasını, 89 kadına ise biyopsi yapılmasını sağlayan NESFIT, teşhis konan 52 kadının tedavisine de destek oldu. "Kontrol Sende" projesi, bu yıl 10.000 kadına ulaşmayı amaçlıyor.

NESFIT'in Kontrol Sende projesi 7. yılında!

Kadınları pozitif düşünceyle harekete geçirmek ve dengeli beslenmeye davet etmek isteyen NESFIT, dünyada 11, Türkiye’de ise 7 yıldır “Pembe Kurdele” hareketi ile meme kanserine karşı farkındalık çalışmalarını bu yıl da sürdürüyor.

NESFIT her yıl daha fazla kadına ulaşmak için MEMEDER ile iş birliği yapıyor
 
Kadınların meme sağlığı konusunda bilinçlenmeleri adına yılda bir kez doktor kontrolü yaptırmaları ve kendi kendilerini düzenli olarak muayene etmeleri büyük bir önem taşıyor. Nesfit kadınlara, kendi kendilerinin kontrollerini yapabileceklerini ve erken teşhise imkan tanıyan bu kontrolün ileride ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında hayat kurtaracak kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

Neler yaptılar?

“Pembe Kurdele” hareketi kapsamında gerçekleştirdiği “Kontrol Sende” projesini MEMEDER’in iş birliğiyle bu yıl 7.kez hayata geçiren NESFIT, son 3 yılda tüketicilerin de desteğiyle;
  • Toplam 30.000 kadını meme sağlığı konusunda bilgilendirdi.
  • 12.303 kadına meme kontrolü ve mamografik tarama yapılmasını,
  • 89 kadına biyopsi yapılmasını sağladı.
  • Teşhis konan 52 kadına da tedavileri boyunca destek verdi.
  • NESFIT bu yıl toplam 10.000 kadına ulaşmayı hedefliyor.

Kendi bedeninizin ne kadar fakındasınız?

Konu meme sağlığı olduğunda ufak dokunuşlarla büyük değişimler sağlamak mümkün oluyor. Kadınların kendi kendini kontrol etmesi konusunda düzenli hatırlatmalar basit bir çözüm gibi görünse de, hayat kurtaracak derecede önemli bir fayda sağlıyor.

Çok küçük ve zaman almayan basit hareketler, meme kanserine karşı erken teşhis imkanı ve farkındalık sağlıyor.

Pembe kurdeleye nasıl destek olabilirsiniz?
 
Nesfit kahvaltılık gevrekler | Memeder destek

Türkiye’de 7 yıldır meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için çalışmalar yürüten ve kadınların hayatında önemli değişimler yaratmayı hedefleyen Nesfit “Kontrol Sende” diyerek satışa sunduğu Pembe Kurdeleye Destek paketleriyle tüketiciler adına MEMEDER’e bağış yapıyor.

Paketlerden elde edilecek gelirle NESFIT, MEMEDER’in meme sağlığını bilinçlendirme çalışmalarında, bu yıl 10.000 kadına ulaşmayı hedefliyor.
 
Türkiye’de her 9 kadından biri meme kanseri
 
Ülkemizde meme kanseri sıklığının son 20 yılda 2 kattan fazla artış gösterdiğini belirten MEMEDER Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, bu artışın devam edeceğini öngördüklerini söylüyor. Prof. Dr. Özmen, günümüzde bu konudaki bilinçlendirme çalışmalarının erken teşhis imkanı sağladığı için büyük önem taşıdığının, Türkiye’de meme kanseri sıklığı hızla artarken bu konuda farkındalık oluşturulamamasının hastalığın geç teşhis edilmesine neden olduğunun altını çiziyor.

Günümüzde bu konudaki bilinçlendirme çalışmalarıyla erken teşhis imkanının arttığını, MEMEDER’in de meme sağlığını bilinçlendirme çalışmalarında etkin rol aldığını vurgulayan Prof. Dr. Özmen, MEMEDER’in bugüne kadar yüzlerce kadına erken meme kanseri tanısı koyduğunu, böylelikle sağ kalım şansının artırılmasında önemli bir katkı sağladığını söylüyor.
 
Ekim Ayı - Meme Kanseri Farkındalık Ayı

2004 yılından bu yana meme kanseri hakkındaki farkındalığı artırmak, erken teşhis ve tedaviyi desteklemek amacıyla Ekim ayı tüm dünyada ve Türkiye’de meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Ay boyunca gerek sivil toplum kuruluşları gerekse Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde eğitimler ve bilinçlendirme kampanyaları düzenlenmektedir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER