› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.10.2011

Özel bir mektup: Engeller aşılmak, sorunlar çözülmek içindir!

Lütfen tüm işlerinizi bırakın. Pudra.com bugün sizinle çok özel bir mektubu paylaşıyor. İnsanoğlunun ne müthiş şeyler yapabildiğini en saf haliyle anlatan bir mektup bu.

Bugün sizinle çok özel bir mektubu paylaşmak istiyoruz. Biz okuduğumuzda boğazımız düğümlendi, bir hikaye bu kadar içten, bu kadar güzel anlatılabilir dedik. Yazıyı okuduktan sonra fotoğrafa bir daha baktık. O fotoğrafta inancı gördük, başarmanın gururunu gördük, insanın isterse her şeyi yapabileceğini gördük.

Özel bir mektup: Engeller aşılmak, sorunlar çözülmek içindir!

Mektup Adım Adım organizasyonunun bir üyesi olan Melis Abacıoğlu'ndan geliyor. Melis de diğer Adım Adım'cılar gibi Pazar günü yapılan Avrasya Maratonu'na katıldı. Mektup bunun hikayesini anlatıyor.

Hemen çok önemli bir konuyu daha eklemeliyiz. Adım Adım üyeleri sadece koşmuyor, koşarak hiç tanımadıkları insanlara, derneklere yardım da topluyorlar. Bu yardımlar hiç bir şekilde Adım Adım'ın eline gitmiyor, doğrudan dernek hesaplarına aktarılıyor. Melis Abacıoğlu Avrasya Maratonu'nda Buğday Derneği’nin Tohum Takas Ağı Projesi’ne destek olmak üzere koştu. Aşağıda Melis'in "mis kokulu domatesler ölmesin, anneannemin biberleri yaşasın, çocukluğumdaki tatları özlüyorum" diyen herkesi etkileyecek mektubunu da okuyabilirsiniz. Lütfen bu özel mektupları başka bir şeylerle uğraşırken değil, tüm ruhunuzu vererek okuyun. Sizin de kayıtsız kalamayacağınızdan eminiz.
Pudra.com

Merhaba herkese,
Bu Avrasya'da görme engelli Necdet Turhan'ın klavuzluğunu yapma onuru bana ve Erkal'a düştü. Daha önce bir çok kere Necdet Abi'yle beraber koşan Özlem Duygu'ya bin kere teşekkürler, bu şansı bize verdiği icin. Yanımızdan geçen Adım Adım'cılara da sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Desteğiniz müthişti!

Aşağıda benim penceremden bugünkü deneyimim var... Dinlemek isteyenler ve Necdet Abi'yi biraz daha yakından tanımak isteyenler için.
Adım Adım'ın üyesi, parçası, destekçisi, destekleneni olduğum için çok gururluyum... Sizleri çok seviyorum!
Melis

Bu benim ilk Avrasya’m
O kadar ilk ki, yarış başlama alanına giden Adım Adım otobüslerinde uzaktan Boğazı gördüğümde çığlık atıyorum. Heyecan basıyor.

Ama bugünün bir başka özelliği daha var. Bugün Adım Adım’dan Erkal’ın da yardımıyla Necdet Abi’yle beraber koşuyoruz.
Necdet abi (Necdet Turhan) görme engelli.

En azından sözlüğe bakacak olursanız ona uyacak bir tanım olur bu.

Kendi lügatımı açtığımda ise bambaşka bir adam çıkıyor karşıma. Şöyle anlatayım... Öyle bir adam düşünün ki genç yaşta görme yetisini kaybediyor. Gidiyor, üstüne ODTÜ’de siyasi bilimlerden mezun oluyor. Yetmez, ben dağlara aşığım diyor, dağcılığa başlıyor. Dağlara tırmanmanın sınırlarını zorluyor. Her yeni adım, bir diğerini beraberinde getiriyor. Necdet abi önce 2002’de Avrasya’yı koşan ilk görme engelli oluyor... Sonra da Ağrı Dağı’na ilk tırmanan. Son on sene içinde beş kıtada beş maratonu, üç kıtada üç dağı arkasında bırakıyor. Tanımların ötesinde, kalıpların dışında biri Necdet Abi.

Bu sabah start’a yaklaşıp başladığımızda farkediyorum ki inanılmaz kasılmışım. Allah'ım, ben daha sabahları kendime kahvaltı hazırlayamıyorum!!! Necdet Abi’yi nasıl koşturacağım? Ter boşanıyor üstümden. O sanki görüyor... "Gel Melis, önce sen yönlendir beni" diyor. "Tamam" diyorum usulca. Başlıyoruz. Ve beklediğimin aksine... Her şey yolunda gidiyor. Adım Adım tisörtlerimizle fotoğrafçılara gülümsüyoruz, pankartımız açık, sakin sakin koşuyoruz işte. Rahatlıyorum. Her koşumda bana eşlik eden gülümseme geri geliyor.
Ondan sonrası bir film şeridi gibi... Akıyor.

Necdet Abi bütün yol boyunca bizimle konuşup espriler patlatıyor. Bizi gören herkes alkışlıyor ve tezahürat yapıyor. O da inanılmaz cool bir şekilde elini kaldırıp onları selamlıyor. Tanımadığı yok gibi... Kimler kimler geçiyor yanımızdan. Adım Adım’cı ironman’ler, dağcılar, triatloncular, masterlar, ralliciler, anneler, babalar...

15km finish'ine yaklaştığımızda her zamanki gibi bana duygular hücum ediyor. Ne zaman bir insan evladının kendi Everest’ini aşıp da düzlüğe çıktığını görsem tutamıyorum kendimi. Biz ne acayip, ne müthiş, ne deli canlılarız? Önümüze koca koca dağlar koyulsa da nasıl bir azimle hepsini aşıyoruz, yılmıyoruz?

Necdet Abi finish'e giriyor. Nasıl ağlıyorum. Ben aslında fotojenik olayım, neşe saçayım istiyorum. Şöyle 32 diş sırıtıp finish’e girmek. Olmuyor. Olabilir belki ama diyorum ki çok güzel bu an. Bu anda da bunu hissediyorum. Bırak, bunu yaşayayım. Kendimi rahat bırakıyorum.

Eciş bücüş, ağlayan suratımla... ama aslında içim gururla, nasıl ama nasıl bir gururla dolu pankartımızı tutarak bitiş çizgisini geçiyorum.
Pankartta şöyle yazıyor: Engeller aşılmak, sorunlar çözülmek içindir!,

Bizler insanız. Ve müthiş şeyler yapıyoruz.
Bunu bana, hepimize bir kere daha en saf haliyle bir kere daha gösterdiği için Necdet Abi’ye sonsuz teşekkürler!
Mutlaka bakınız: www.necdetturhan.com


Melis, Erkan ve Necdet Abi tohumlar için koştu
Adım Adım Oluşumu’nun bir üyesi olarak Avrasya Maratonu’nda, Buğday Derneği’nin Tohum Takas Ağı Projesi’ne destek olmak üzere, yaşamın sürekliliğini temsil eden tohumlar için koştum.

Adım Adım koşucusu olarak 16 Ekim 2011’de gerçekleştirilen 33. Avrasya Maratonu’nda yaşamın sürekliliğini temsil eden tohumlar için koştum. Pazar günü yapılan maratonda adımlarımı Buğday Derneği’nin Tohum Takas Ağı Projesi’ne destek olmak üzere attım.

Yerel ve geleneksel tohum çeşitlerinin korunmasının yaşamsal önemine işaret eden Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Tohum Ağı Projesi’ni, yerli tohumların korunması ve sürekliliğini sağlamak üzere yürütüyor. Proje kapsamında Buğday Derneği’nin proje yürütücüleri ve ziraat mühendisleri tehlike altındaki yerel ve geleneksel tohumları araştıracak, temin edecek ve ekiminin yapılması için seçilen TaTuTa çiftliklerine dağıtacak. TaTuTa çiftliklerinde elde edilen tohumlar, Tohum Etkinlikleri, Tohum Festivalleri düzenlenerek halkla, çiftçilerle paylaşılacak. Bu tohumlar ayrıca yerel tohum çeşitlerinin korunması gerekliliğine inanan hobi bahçeleri ve balkon bahçelerine de dağıtılacak. Bu faaliyetler sonucunda yerel tohum çeşitlerinin korunmasına inanan çiftçiler ve gönüllüler arasında yerel çeşitler için bir Tohum Takas Ağı oluşturulması planlanıyor.

Beni destekleyen herkes doğrudan Tohum Ağı'nı da desteklemiş olacak. Bu yüzden büyük küçük demeden her türlü bağışınızı bekliyorum.

Toplanan bağış, minimum 15 dönüm arazi üzerinde en az 3 yerel tohumun ekilmesi, çoğaltılması ve paylaşılmasıyla, bu faaliyetin tohumların yaşatılmasına azami faydayı sağlayacak şekilde desteklenmesinde kullanılacak.

Biz Avrasya Maratonu'nda adımlarımızı pembe domates, bardacık inciri, yerli mısır ve diğerleri için attık. Nice tohumlar için Buğday Derneği'ne sizin de desteğinizi bekliyoruz.

Sevgilerimle
Melis

Daha detaylı bilgiler için:
www.adimadim.org/tohumtakasagiprojesi

Bizim aracılığımızla yapılan bağışları takip edebilmemiz için ‘Açıklama’ alanını lütfen aşağıdaki gibi doldurunuz:
AAO/NTURHAN/ Kendi adınız ve soyadınız
Hesap Bilgileri
Ad soyad / ünvan : BUGDAY EKOLOJIK YASAMI DESTEKLEME DERNEGI
Banka: Garanti Bankasi
Hesap adi: TohumTakasAgiProjesi
Sube: 400-KARAKÖY
Hesap no: 6295532
IBAN: TR40 0006 2000 4000 0006 2955 32
Kredi Karti ile bagis yapmak isteyenler icin: http://bugday.org/portal/adimadim.php

Herhangi bir sorunuz olursa lütfen bana ulaşın: Melis Abacıoğlu, melis@transmed.com.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER