› 
 › 
Pudra.com 20.03.2012

Plastik kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin sosyal sorumluluk hareketine dönüşen “Plastik Kapak Toplama Kampanyası” devam ediyor. Kapaklardan elde edilen gelirle alınan 10 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Türkiye’de ortopedik engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışan ve Kamu Yararına Dernek Statüsü’ne sahip Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, tüm Türkiye’de farklı kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen plastik kapak toplama kampanyasını merkezileştirmek için yürüttüğü çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor.

Plastik kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra plastik atıkların doğada bozulmadan 5000 yıl kadar kaldığı gerçeği ile aynı zamanda çevreci de bir hareket de olan proje ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği; şu anda akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen 3 bin 500 engellinin umudu olmaya devam ediyor.

PTT Kargo ile yapılan anlaşma ile Türkiye’nin her yerinden 30 kilograma kadar olan plastik kapaklar 5 TL karşılığında TOFD’ye teslim edilirken; bugüne kadar toplanan kapaklar ile 79 adet manuel ve akülü tekerlekli sandalye sahiplerine kavuştu.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle 10 adet tekerlekli sandalye sahiplerine teslim edilirken, kapak toplayarak kampanyaya destek verenlerde törende hazır bulundu.

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri, Çelebi Hava Hizmetleri, Uyum Marketler, Üçler Süper Marketleri ve pek çok ilköğretim okulunun katıldığı dağıtım töreninde konuşan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, “Bir tek kapakla bile bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederiz. İnanın tüm Türkiye’den el birliği ile yürütülen bu kampanya artık dalga dalga büyüyor. Londra’dan bile gurbetçilerimiz topladıkları kapakları bizlere ulaştırmak istiyorlar. Verilen bu destekler ile akülü sandalyesine kavuşmayı bekleyen 3 bin 500 engelli de sonunda özgürlüklerine kavuşacaktır” dedi.

Sandalyelerin tesliminin ardından kampanyaya destek olanlara birer teşekkür sertifikası sunuldu.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER