› 
 › 
Pudra.com 06.07.2012

Sanatçılar kürtaj yasağına karşı birleşiyor

Sanatçılar, "Kürtaj yasağı yasal tecavüzdür" diyor ve 7-8 Temmuz’da sanatçı atölyeleri düzenleyerek kürtaj yasağına karşı sanat eylemi düzenliyor.

“Bedenimiz devletin gündemine girmiş hayrola!” diyen sanatçılar 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde düzenleyecekleri sanat atölyeleri ile kürtaj yasağına karşı birleşiyor. Sanatçılar, kürtaj yasağına karşı düzenledikleri eyleme şu çağrıda bulunuyorlar:

Sanatçılar kürtaj yasağına karşı birleşiyor

"7-8 Temmuz tarihlerinde kürtaj üzerinden manipülasyona, gündem değiştirmeye, bedenlerimize el uzatma çabalarına ve zorbalığa karşı insani hak ve özgürlüklerimizi savunmak üzere sanatçı atölyelerinde buluşuyoruz.

Bu amaç ile Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerindeki sanat atölyelerinde insan olmaktan kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar savunmak için üretecek ve sergileyeceğiz. Gerekirse tüm dünyaya yayacağımız ilk eylemimizi 7-8 Temmuz’da başlatıyoruz.

Türkiye’nin değişik yerlerinde onlarca atölye, sanatçılara ve katılmak isteyen herkese açılarak iki günlük çalışmayla katılımcıların kendi olanaklarıyla ürettiklerinin sergileneceği mekanlara dönüştürülecektir. Ayrıca atölyesi olmayan sanatçılar için İstanbul Anadolu yakasında KargART, Ütopya Platform, Anadolu Mozaik Sanatı ve Sanatçıları Derneği, Avrupa yakasında Depo İstanbul (tütün deposu), Galata Fotoğrafhanesi ve Beks, Diyarbakır’da ise Diyarbakır Belediyesi Galerisi, Yalıhan/Çanakkale bu eylem için sanatçılara kapılarını açmıştır.

Sanatçılar olarak “KÜRTAJ YASAĞI YASAL TECAVÜZDÜR!” diyor ve 7-8 Temmuz’da eylemimize destek vermek isteyen herkesi atölyelerimize bekliyoruz!"


Detaylı bilgi için Facebook ve 7-8temmuz.com adresine bakabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER