› 
 › 
03.07.2015

Sosyal medyanın güzellik algısına etkisi

Sorunlu bir cildi olan My Pale Skin adlı blog yazarının instagram hesabı üzerinden yayınladığı fotoğraf ve videolara gelen tepkileri bir araya getirerek hazırladığı video, Youtube üzerinde 2 gün içerisinde 1.5 milyondan fazla izleyici topladı.

Her geçen gün sosyal medya ve toplum üzerindeki etkileri ile ilgili bazı çalışmalara rastlıyoruz. Bunlar arasında en çok dikkatimizi çekenlerden bazıları toplumun güzellik algıları ve bunun insanlara olan etkileri üzerine olan çalışmalar.

Sosyal medyanın güzellik algısına etkisi
mypaleskin.blogspot

Bu konu ile ilgili en son rastladığımız çalışma, ‘My Pale Skin’ (Solgun Yüzüm) adlı bir bloggerın yaptığı video sosyal medya üzerinden iki günden kısa bir sürede oldukça büyük ses getirdi. My Pale Skin, bu video ile sosyal medyanın hem erkek hem kadın üzerinde nasıl gerçeküstü beklentiler yarattığına dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz aylar boyunca instagram hesabı üzerinden hem makyajlı hem makyajsız birçok fotoğraf ve video paylaşan genç kadın; olumlu, olumsuz hatta bazen hakarete varan eleştiriler almış. Makyajsız fotoğraflarının altına ‘Çok iğrenç gözüküyorsun’, ‘Yüzüne bakamıyorum’, ‘Acaba hiç yüzünü yıkamış mıdır’, ‘Çok iğrenç’ gibi yorumlar alan blogger, makyajla sivilce ve aknelerini gizledikten sonra ise ‘Harikasın’, ‘Makyajına bayıldım’, ‘Çok güzelsin’ gibi yorumlar alıyor. Daha sonra ise bu makyajların aşırı olduğuna ve fazla makyaj nedeni ile insanları yanılttığına dair sert eleştiriler alan My Pale Skin’e, ‘Çok çirkin olduğun için bu kadar çok makyaj yapmışsın’ diyen bile var.



Tüm bunların insanları yanlış yönlendirdiğine ve aslında nasıl gözükürseniz gözükün güzel olduğunuza dikkat çekmek isteyen blogger mesajını videonun sonuna saklıyor: ‘Sen güzelsin, kimsenin aksini söylemesine izin verme. Kendinin bile.’

Çalışması sayesinde akne sahibi olan birçok insana ilham veren My Pale Skin, videosu ile 2 günden az sürede 1.5 milyonun üzerinde izleyiciye ulaştı. Sosyal medya üzerinde gerçek olmayan mükemmel imajları görmenin kendimizi onlara kıyaslama ve yanlış güzellik standartlarına yönelmemize neden olduğunu vurgulayan genç kadın, asıl önemli olanın kendi güzelliğimizi hatırlamak olduğuna dikkat çekiyor. Konu hakkında fikirlerini bildirmek ve tartışmaya katılmak isteyenleri ise #YOULOOKDISGUSTING hashtagi ile görüşlerini paylaşmaya davet ediyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER