› 
 › 
Pudra.com 02.03.2012

Taksim meydanı için el ele tutuşuyoruz

Taksim'e sahip çıkan sanatçılar, mimarlar, şehir plancıları "El Ele Tutuşuyoruz" sloganıyla, 3 Mart 2012 Cumartesi günü saat 13:00’te Taksim’de buluşuyor.

Taksim Meydanı’nda yapılacak düzenlemelere karşı çıkan sanatçılar, şehir plancıları, mimarlar, fikir öncüleri ve kentliler tarafından desteklenen Taksim Platformu, Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde bir eylem yapmaya hazırlanıyor. Yolların yeraltına alınarak ağaçların kesilmesi ve meydanda yapılacak diğer değişiklikler hakkında sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve kamuoyunun görüşlerine yer verilmemesini protesto edecek platform üyeleri; El Ele Tutuşuyoruz sloganıyla, 3 Mart 2012 Cumartesi günü saat 13:00’te Taksim’de buluşacak.

Taksim meydanı için el ele tutuşuyoruz

Taksim Platformu, tüm duyarlı vatandaşları, demokrasinin gereği olan müzakere süreçlerinin işlemesi için, demokratik katılım haklarını kullanmak ve tepkilerini ortaya koymak üzere, Taksim Gezi Parkı’ndaki eyleme davet ediyor. Platform yetkilileri, amaçlarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlanan “Taksim Meydanı Yayalaştırma ve Trafik Sirkülasyonu Planlama Projesi”nin, meydanın betonlaşmasını önleyecek ve Gezi Parkı’nı koruyacak yeni bir plana dönüştürülmesini sağlamak olduğunu belirtiyor.

Platformun 12 Şubat’taki buluşmasında birçok sanatçı ve fikir öncüsü, Taksim Gezi Parkı’nda kesilmesi düşünülen ağaçları evlat edinip, üzerine isimlerini yazarak tepki göstermişti. Ağaçları evlat edinenler arasında Ahmet İnsel, Ayşegül Devecioğlu, Banu Güven, Gündüz Vassaf, Hale Soygazi, Harun Tekin, Hilmi Yavuz, Lale Mansur, Mehmet Bekâroğlu, Melda Onur, Murat Belge, Nejat Yavaşoğulları, Ömer Madra, Sedat Ergin, Şafak Pavey, Şebnem Dönmez ve Zeynep Tanbay gibi isimler vardı.

www.taksimplatformu.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER