› 
 › 
02.01.2020

E-ticaret sitelerinde ne popüler hediyeler

E-ticaret sitesi Gittigidiyor verilerine göre teknoloji ürünleri her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilenler arasındaydı. İşte popüler hediyeler.

İZLE: HEDİYE SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT👇 
GittiGidiyor’un satış verilerine göre tüketiciler bu yıl sevdiklerini en çok teknoloji ve evcil hayvan ürünleriyle mutlu etti. Dekoratif ışık, kitap, cep telefonu, cep telefonu kılıfı, televizyon, kedi / köpek maması, oyuncaklar ve aksesuarlar bu yılın trend yılbaşı hediyeleri arasındaki yerini aldı.

Yılbaşında en popüler hediyeler
 
2019’un son günleri, yeni bir yılı karşılama heyecanının yanı sıra sevdiklerimize en güzel hediyeyi alma telaşıyla geçti. GittiGidiyor’u ziyaret eden kullanıcılar yılbaşında sevdiklerine en çok cep telefonu hediye etti.
 
GittiGidiyor’da 20-26 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre en çok satılan ürünler arasında ayrıca bebek bezi, cep telefonu kılıfı,  kedi ve köpek maması ile kedi kumu da yerini aldı. Süsleme malzemeleri ve LED ışıklandırmalar da aynı dönemde en çok satılan ürünlerden oldu.

Z kuşağı kılıf, Y kuşağı cep telefonu hediye etti...
Her yaş grubu yılbaşı hediyesi için farklı tercihler yaptı. Buna göre,
  • 18-25 yaş grubundaki tüketiciler en çok cep telefonu kılıfı
  • 31-45 yaş grubundaki tüketiciler cep telefonu
  • 46-50 ve 50+ yaş grubundaki tüketiciler kedi maması satın aldı.

GittiGidiyor’daki yılbaşı alışverişini değerlendiren GittiGidiyor Pazarlama Direktörü Feyza Dereli Fedar, “Teknoloji ürünleri her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilenler arasındaydı. Özellikle cep telefonunda son dönemde yeni gelen modeller talebi artırırken yükselen fiyatlar karşısında kullanıcılara sunduğumuz avantajlı kampanyalar alım kararına yansıdı” dedi.
 
Tüm bir yıl olduğu gibi, yılbaşında da evcil hayvanlar unutulmadı

Gittigidiyor alışveriş oranlarına göre kedi maması, köpek maması, kedi kumu ve ödül mamaları yılbaşı öncesi en çok satılan ürünler arasında yerini aldı. Fedar, “Tüm yıl boyunca evcil hayvan kategorisi satış hacmi olarak en yüksek kategorilerden biri olma özelliği taşıyor. Satın alma kararında, güvenilir ürünlerin en hızlı şekilde tedarik edilmesi evcil hayvan sahipleri için en önemli etkenler arasında bulunuyor. Ayrıca son yıllarda tüketicilerin kendi evcil hayvanları dışında arkadaşlarının evcil hayvanlarına da hediye aldığını ve barınaklara bağış yapmanın da giderek yaygınlaştığını görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gittigidiyor, kullanıcılarına yönelik bir yılbaşı anketi düzenledi​. Tüketiciler hem ihtiyacı hem bütçeyi gözetiyor

GittiGidiyor, yılbaşı hediye alışverişine ilişkin kendi kullanıcılarıyla gerçekleştirdiği anketle kullanıcıların hediye alma alışkanlıklarına da ışık tuttu.

Anket sonuçlarına göre,
  • “Yılbaşında size hediye alınmasını bekler misiniz?” sorusuna yüzde 58 ile “Hayır, beklemem” yanıtı veren tüketiciler, “Bu yılbaşında birine hediye alacak mısınız?” sorusuna ise yüzde 54 ile “Evet” yanıtı verdi.
  • “Bu yılbaşında hediye alırken neye dikkat edeceksiniz?” sorusunun da yöneltildiği ankette kullanıcıların yüzde 68’i “Hediye alacağım kişinin ihtiyacına” ve yüzde 63’ü de “Fiyatının uygun olmasına dikkat edeceğim” yanıtlarını seçti.
  • Doğaya zarar vermeyen bir hediye alternatifi seçenlerin oranı yüzde 22 olurken, ambalaj atığı olmaması için paketleme yapmayacağını belirtenlerin oranı yüzde 10 oldu.
 
Hediye alırken İnternet tercih ediliyor

Anket kapsamında, “Hediyenizi nereden almayı tercih ediyorsunuz?” sorusuna zamandan kazandırması ve kolaylık sağlaması sebebiyle yüzde 77 gibi yüksek bir oranla “İnternet üzerinden” yanıtı verildi. Mağazadan hediye almayı tercih edenlerin oranı ise yüzde 17'de kaldı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER