› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.02.2012

Boşanma sebebi mahkemede nasıl ispatlanır?

Boşanmak için dava açtığınızda, boşanma gerekçenizi mahkemede nasıl ispatlayabilirsiniz? Avukat Halit Taygün açıklıyor.

Pudra.com, çok karışık ve anlaşılmaz olan boşanma hukukunu açıklığa kavuşturmaya devam ediyor. Avukat Halit Taygün, iddia ettiğiniz boşanma gerekçesini mahkemede nasıl ispatlayabileceğinize dair şu bilgileri veriyor:

Boşanma sebebi mahkemede nasıl ispatlanır?

"Açılan davanın niteliği ve sebebine göre çeşitli delilerle ispatlanabilir. Önemli olan, boşanma davasında dayanılan sebebin varlığıdır. Örneğin, zina sebebiyle açılan bir boşanma davasında fotoğraf, tanık ve bilgisayar kanıtları gibi çeşitli delillerle bu davalar ispatlanabilir.

Mahkeme hakiminin delillerin gerçekliğine kanaat getirmesi gerekir. Bu nedenle delillerin inandırıcı olması zaruridir.

Tarafların ikrarı ya da yemin teklifi mahkeme açısından bağlayıcı değildir. Yemin, sadece hukuk davalarında bir delil olarak kabul edilir, boşanma davalarında yemin deliline başvurulamaz.

İkrar (bildirme) da başlı başına yeterli değildir. Boşanma davaları aile kavramının kutsallığına dayandığı için, hakime direkt müdahale imkanı tanınan davalardandır.

Hakimin, evliliğin taraflar için bir faydası kalmadığına kanaat getirmesi gerekir. Yeterli delille ispatlanamazsa, hakim sadece tarafların beyanları üzerine boşanmaya karar veremez."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER