› 
 › 
18.12.2020

Çağdaş Sanat ve Küratörlük Programı ile yeni kariyer fırsatı

Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat işbirliğiyle organize edilen ve 7 aylık seminer dizisinden oluşan Çağdaş Sanat ve Küratörlük Programı başlıyor.

İZLE: DEVRİM ERBİL'İN TEKNİKLERİ👇 
Açık Diyalog İstanbul ve Akbank Sanat işbirliğiyle organize edilen, 7 ay sürecek bir seminer dizisine sahip olan “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” (Curating Contemporary Art) başlıyor.

Çağdaş Sanat ve Küratörlük Programı başlıyor

Uluslararası sanat platformlarından tanınmış sanat aktörlerinin konuşmacı olarak yer alacağı; bienaller, galeriler, müzeler ve sanat fuarlarından örneklerin verileceği “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” programı, 2021 yılında, Ocak- Temmuz ayları arasında gerçekleştirilecek.

Organize ettiği konferanslar, seminerler, paneller ile sanat aktörleri için buluşma platformları yaratan Açık Diyalog İstanbul ile Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklemek amacıyla geçmişten bu yana zengin bir kültür- sanat programı sunan Akbank Sanat ortaklığıyla gerçekleştiren “Çağdaş Sanat ve Küratörlük”, 2021 yılı için tüm hazırlıklarını tamamladı.
 
Çağdaş Sanat ve Küratörlük Programı

Çağdaş Sanat ve Küratörlük Programı Detayları

Türkçe İngilizce olarak verilecek, 7 ay sürecek seminer dizisinden oluşan “Çağdaş Sanat ve Küratörlük”, sunacağı kapsamlı ve uluslararası düzeydeki programıyla Türkiye’de benzeri olmayan, prestijli bir eğitim platformu oluşturacak. Açık Diyalog İstanbul’un kurucusu Billur Tansel’in koordinatörlüğünde yürütülecek program, daha çok eğitici, uygulama esaslı ve araştırma odaklı bir yaklaşımla sürdürülecek. Hem teorik hem de uygulama açısından; sergi, kurgulama ve ideolojik çerçevesiyle katılımcılara yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Katılımcılara bitirme belgesi verilecek

Uluslararası sanat platformlarından ünlü sanat aktörlerinin konuşmacı olarak yer alacağı programda; bienaller, galeriler, müzeler ve sanat fuarları ile ilgili örnek vaka çalışmalarına da yer verilecek. Programın sonuç aşamasında, katılımcılar kapsamlı birer bitirme projesi üzerinde çalışacak ve program tamamlandığında katılımcılara bitirme belgesi verilecek. Başvuru için son tarih 25 Aralık.

Açık Diyalog İstanbul Hakkında

Açık Diyalog İstanbul, 2015 yılının temmuz ayında, Billur Tansel tarafından göçebe bir uluslararası çağdaş sanat projesi olarak kuruldu. Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştiren Açık Diyalog İstanbul, 2016 yılı ekim ayından bu yana İstanbul’da faaliyetlerini devam ettiriyor.

Yürüttüğü eğitim programlarının dışında, küratoryel çerçevede projeler üretmekte, gerçekleştirmekte ve sanat kurumlarına, koleksiyonerlere, sanat alanında kariyer planlayan öğrencilere, sanatçılara danışmanlık hizmetleri veren Açık Diyalog İstanbul, yetişkinler için özel olarak hazırlanmış konferanslar, seminerler, paneller organize ediyor.

Akbank Sanat & Açık Diyalog İstanbulKurumun, önemli misyonlarından biri de sanatçılar, küratörler ve yazarlar arasındaki kültürlerarası diyaloğu geliştirmek, desteklemek ve uluslararası bir seviyeye taşımak. Açık Diyalog İstanbul, ayrıca genç küratörlere, sanatçılara ve yazarlar için yeni platformlar sağlarken, bu alanda deneyime sahip olmayan sanat öğrencilerine de eğitim fırsatı yaratmayı amaçlıyor.

Akbank Sanat Hakkında

Akbank Sanat, 1993 yılından bu yana Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklemek amacıyla müzik, yayın, sahne sanatları ve görsel sanatlar alanlarını kapsayan zengin bir kültür – sanat programı oluşturuyor.

"Değişimin hiç bitmediği yer” olma sloganıyla bir yıl içerisinde 700’ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapan Akbank Sanat; sergilerden modern dans gösterilerine, klasik müzik resitallerinden caz konserlerine, konferans ve seminerlerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden tiyatro gösterilerine kadar birçok etkinliğe yer veriyor.

Kurulduğu 1993 yılından günümüze 200 sergiye ev sahipliği yapan Çağdaş Sanat Galerisi’nde yıl boyunca farklı projelere yer veriliyor. Dünyaca tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların yer aldığı sergilerin gerçekleştirildiği Çağdaş Sanat Galerisi; düzenlediği “Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi” ile genç sanatçılara destek olmayı sürdürüyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER