› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.08.2016

Haftada üç gün çalışmak en iyisi mi?

Bilim insanlarının bu dediğini keşke partonlardan da duysak: Haftada 25 saat çalışanlar maksimum verimliliğe ulaşıyor!

Yeni bir araştırmaya göre, insanlar haftada 25 saatten fazla çalışmadıklarında çok daha fazla verimli oluyorlar. Melbourne Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 40 yaş üstü Avustralyalıların bilişsel yetenekleri mercek altına alındı. Sonuç olarak haftada 25 saate kadar çalışmanın, zihinsel fonksiyonlar üzerinde olumlu etkileri gözlemlendi. Buna göre çalışma saatleri arttıkça kavrama üzerindeki negatif etki de artıyor.

Bilim insanları haftada 3 gün çalışmamızı söylüyor!
“Orta ve ileri yaşlarda, part-time çalışmak zihinsel yeteneğin sürekliliği için daha etkili oluyor” diyor araştırmacılar. “Bizim araştırmamız fazla çalışmanın bilişsel fonksiyon üzerindeki olumsuz etkisini ortaya çıkarıyor."

Ortaya çıkan sonuçlar haftada 25 saat çalışmanın hem kadınlar hem de erkekler için zihinsel yetenekleri artırdığını gösteriyor. Çalışma saatleri arttıkça da bu yetenekler gözle görülür şekilde azalıyor. Ancak araştırma sadece 40 yaş üstü kişileri ele alıyor. Ama hangi yaş grubu olursa olsun, uzun çalışma saatlerinin performans ve motivasyon üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyle, zihinsel fonksiyonları negatif yönde etkilediği ortada.
calisma, ofis
Lancaster Üniversitesi Ekonomi Profesörü Geraint Johnes, “Çalışma sadece 40 yaş üstünü ele alıyor ancak bu grubun diğer çalışanlardan farklı olduğunu düşünmek için bir neden de yok” diyor.

Sonuçlar özellikle ilerleyen yaştaki çalışanlar için oldukça önemli. Araştırma, 40 yaş üstünün part-time çalışmasının (haftada 3 iş günü) hem çalışanlar hem de iş için daha faydalı olacağının üstünü çiziyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sık yapılan 5 kariyer hatası
İyi bir kariyere sahip olmak elbette zorlu bir süreci gerektiriyor. 10 yıl sonra bulunduğunuz yerden memnun olmanız için yapmamanız gereken 5 kariyer hatasını yazdık.

İşyerinde mutlu olabilmek için 7 öneri
Günümüzün çoğunu geçirdiğimiz işyerimizde mutlu olmamız oldukça önemli. Yüksek motivasyonlu ve mutlu bir çalışma hayatı için 7 öneri...

Zamandan nasıl tasarruf edersiniz?
Zamanı yetirememek, iş konusunda verimli olamamak gibi sıkıntılar pek çok çalışanın sorunu. Psikoloji İstanbul'dan Uzman Klinik Psikolog Şeyma Çavuşoğlu zamandan tasarruf edebilmenin pük noktasını açıklıyor.

İşyerinde mutlu çalışmak için 15 yöntem
İşyerinde kendi içimizdeki armoni, sevgi ve mutluluğu sağlamak için neler yapabiliriz? Ünlü Zen Budist Üstad Thich Nhat Hanh'ın önerileri Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER