› 
 › 
Yenibiris.com 14.04.2011

Hem çalışıyoruz hem ağrı çekiyoruz

Çalışanlar, iş yerlerinde en çok hangi ağrılardan şikayetçi, biliyor musunuz? Peki ya bu ağrılara nelerin yol açtığını? Gürültü, telefon, yöneticiden fırça yemek? Yanıtlar bu yazıda...

Yaklaşık 2500 kişinin katıldığı Yenibiris.com anketlerine göre ofiste ağrı çekenler, ilk iş olarak ilaca başvuruyor (yüzde 64). “İşe mola veririm” diyenler ikinci sırada geliyor (yüzde 32). İzin alıp eve gidenlerin oranı yüzde 3’te kalırken, ankete katılanların sadece yüzde 1’i ağrısı için doktora gitmeyi tercih ediyor. En çok ağrıyan bölge ise ense-boyun (yüzde 25). Ardından sırasıyla sırt ve baş bölgeleri geliyor.

Hem çalışıyoruz hem ağrı çekiyoruz

Gürültü ağrı yapıyor
Mesaide ağrıya en çok ofis içindeki gürültü kirliliği neden oluyor. Susmayan telefonlardan ve yüksek sesle konuşmalardan rahatsız olanlar, yüzde 30 ile başı çekiyor. Bilgisayar başında uzun süre geçirmek ise çalışanlarda ağrıya yol açan ikinci faktör (yüzde 25). Yöneticiden “fırça yemek” de çalışanlarda yüzde 18 oranında ağrıya sebep oluyor.

Çalışanlar hangi ilaçları kullanıyor?
Çalışırken yanımızda bulundurduğumuz ilaçların başında ağrı kesiciler geliyor. Yaklaşık 2500 kişinin katıldığı Yenibiris.com anketlerinde vitamin, ağrı kesici, kas gevşetici, mide ilaçları, sakinleştirici ve göz damlası seçenekleri arasında “ağrı kesici” seçeneği yüzde 72 ile ofiste en çok bulundurulan ilaçların başında geliyor.

Diğer ilaçlar yüzde 10’un altında kalırken, mide ilaçları ve vitaminler yüzde 9’luk oranlarıyla ikinci sırada geliyor. Stresli çalışma hayatında en az kullandığımız ilaçlar ise kas gevşeticiler (yüzde 4), sakinleştiriciler (yüzde 4) ve göz damlası (yüzde 3).

www.yenibiris.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER