› 
 › 
Pudra.com 20.06.2012

Kadınlar iş hayatına "Geleceğim, Geliyorum" diyorlar

İş yaşamına adım atmak isteyen ya da dönmek isteyen kadınların iş arama süreçlerini ve gelecek planlamalarını özgüven ve yüksek motivasyonla gerçekleştirmelerini sağlama amacıyla “Geleceğim, Geliyorum” projesi başlatıldı.

Secretcv.com, Koçluk Platformu Derneği (KPD) işbirliğiyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attı ve İstihdamın en büyük sorunlarından biri olan “Kadın İstihdamı” konusuna eğildi.

Kadınlar iş hayatına

Birinci etabı tamamlanan proje kapsamında adaylar, “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” eğitimi aldılar ve kendilerine tayin edilen koçlarından “4 seans koçluk hizmeti” alarak geleceklerini şekillendirdiler. Projenin birinci etabının sona ermesiyle birlikte hizmeti alan tüm kadın adayların özgeçmişleri firmalara sunularak iş bulma süreçlerine destek olunacak.

İkinci etap başvuruları eylülde
Projenin, eylül ayında başlayacak olan ikinci etabı için Secretcv.com sayfasından yapılacak başvurular değerlendirilmeye alınacak ve koçlarla görüşmeler ekimde gerçekleştirilecek. Projenin daha fazla kişiye ulaşması için Secretcv.com ve Koçluk Platformu Derneği işbirliğini sürdürecek.

İş hayatında kadınların sayısının günden güne arttığını vurgulayan Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, bu artışın yeterli olmadığını ve kadın istihdamının desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Tütüncü sözlerine şöyle devam etti: “Aralık 2011 itibariyle işgücüne katılım oranı toplam nüfusa göre yüzde 48,5, kadınların iş hayatına katılım oranı ise yüzde 27,4 olarak gerçekleşti. Bu oran %51.6’lık dünya ortalamasıyla kıyaslandığında oldukça düşük. Hala kadının asli görevi ev işleri ve çocuk bakımı olarak görüldüğünden kadınlarımız hem bu yaklaşımı değiştirmek için uğraşmaktalar hem de ekonomik özgürlüklerini kazanmak için iş hayatının içine girmek istemekteler.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER