› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.12.2015

Yeni yılda para dileyenlere öneriler

Yaşam Koçu Aynur Tümen, yeni yılda hayatınıza parayı çekmek için neler yapabileceğinizi yazdı. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

Yeni yıla girmeye hazırlanırken hepimizin dilekleri, hayalleri ve yapmak istedikleri var. Birçoğumuz 2016'da "para" dileyeceğiz yine bu yılbaşı gecesi. Peki bu dileğimize 2016'da ne kadar yaklaşacağız? Edmund Spenser "İyiliği, hastalığı sefaleti, mutluluğu, zenginliği, fakirliği yapan zihindir." demiş. Bu cümleden anlayacağınız üzere zihnimizde, parayla ilgili inançlarımızın, değerlerimizin, kodlamalarımızın ne olduğunu fark etmediğimiz sürece, parayla ilişkimizi yeniden yapılandırmakta zorlanabiliriz. Öyleyse bu satırları okurken, bir yandan da kağıt kalemi alarak parayı hayatınıza çekmekle ilgili çalışmaya başlayalım.

Yeni yılda parayı çekmek

Bugüne kadar, duyduğunuz ve sizde iz bırakan negatif kodlarınızı listelemelenizi istiyorum. 'Para zor kazanılır', 'para kötülüklerin anasıdır', 'para aslanın ağzında', 'para pistir' gibi her birimizin aile ve kültürel yapısından kaynaklı bu kodlar değişkenlik gösterebilir. Kendi negatif kodlarınızı belirlediğinizde, bunları olumlu yeni kodlarla değiştirmeniz gerekir. Örnek; 'para kolaylıkla hayatıma geliyor', 'para iyi şeylere sebep olur ve amaçlarıma hizmet eder', 'para ulaşılabilir, elde edilebilir', 'para kazanılabilir bir enerji formudur' gibi yeni kodları, zihin programlama yöntemiyle görüş açımızı değiştirebiliriz. Bu olumlamaları işler hale getirebilmek için gün içinde mümkün olduğu kadar tekrar etmeliyiz. Ve bunu özellikle 21 gün üst üste yapmalıyız. Size tavsiyem boş bir kağıda yazdığınız bu olumlamaları bulduğunuz her fırsatta okumanız. Ayrıca hayatınızla ilgili başka alanlarda da bu olumlamaları yaparak, negatif düşünce yapınızı değiştirmeniz mümkün.
 

Niyet etmek

Niyet etmenin önemini kavramalısınız. Niyetin inanılmaz gücünü bilerek hareket etmelisiniz. Bir niyet örneği; 'Bu yazıyı okumaya başladığım an itibariyle, hayatıma bolluğu bereketi zenginliği çekmeye niyet ediyor parayı seçiyorum.' Fark yaratmak için değişmeyi istemeniz, hatta yakıcı bir arzuyla, aşkla istemeniz gerekiyor. Bu süreçte sizi sabote edecek davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Ama kararlı tutumunuz ve okuduğunuz her şeyi hayata geçirmekteki arzunuz hedeflerinize yaklaşmanızı, sonunda da ulaşmanızı sağlayacaktır. Güçlü bir inançla ve beyin gücünüz ile her gün hayatınıza para enerjisini çektiğinize tanık olacaksınız. 'Parayla ilişkimi yeniden yapılandırmaya, inançlarım ve özgür irademle, bana fayda sağlayacak biçimde değiştirmeye ve bunun için eyleme geçeceğime söz veriyor ve niyet ediyorum.' gibi seçimleriniz, kararlarınız, uygulamalarınız, başlangıçta çok net ve doğru bir biçimde belirlenmeli.
 

Amaca yönelmek

Doğru ve etkin bir biçimde programlanmış bir zihnin içinde ne barındırıyorsanız, hayatınızda onu deneyimlersiniz. Ve zihninizde oluşturduklarınız evrene duyurmanız çok önemli. Bu duyuru, yine doğru kullanılmış pozitif kelimelerden oluşmalı. Bugüne kadar yaşadıklarınız, geçmiş yaşantınızda beyninize işlenmiş, yer etmiş düşünce ve inançların sonucudur. Bu sonucu değiştirmek elinizde. Şimdi kendinize bir söz verin, amacınız ne ise artık gerçekleştireceksiniz. Hayatta hiçbir şey adı konmuş bir amaçtan etkili ve güçlü değildir.
 
Niyet etmenin ve yazmanın yanı sıra; Enerjiyi yönlendirmek, alan ve zaman yaratmak, seçimler yapmak, hedef belirlemek ve iyilik yapmak hayatımıza parayı çekmek konusunda bize yardımcı olacak adımlar. Örneğin; İyilik yapmak, yardım etmek ruhen enerjimizi beslediği için bizi yükseltir ve hedefimize ulaşma konusunda yardımcı olur. Niyet ettiğimiz konu hakkında alan ve zaman yaratarak ona yoğunlaşmak ve emek vermek de yine en etkili adımlardan biri.
 
Son olarak sahip olduklarımızın değerini fark etmek adına yapacağımız şükretmek her gün tekrarlamamız gereken bir ritüel olmalı.
 
Not: Hayatımıza parayı çekmek için atmamız gereken diğer adımların detaylı anlatımına Aynur Tümen'in "Para Kodları" adlı kitabından ulaşabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER