gazeteport 13.10.2009

Kadınım söyle sen mutlu oldun mu?

Bir kadının mutlu olmasının yolu nereden geçer? Mutluluk genimizde eksik olan ne? Ne yapmamız gerek? Yoksa bunu biz mi istiyoruz?

Bir kadının mutlu olmasının yolu nereden geçer? Aşk, sevgi, huzur, para, saygı, başarı, çocuk, kariyer, aile, seks, yemek, hobi, spor, dua... Hadi bunları sonsuzluğa fırlatalım ve listenin daha çoook uzayabileceğini kabul edelim. Mutluluk genimizde eksik olan ne? Kurtçuk beynimizi, kalbimizi kemirmeye başladığında yolun neresindeyiz? Ne yapmamız gerek? Yoksa bunu biz mi istiyoruz? Bi' karar verelim...

Kadınım söyle sen mutlu oldun mu?

Kadın olmak bugünlerde hiç de kolay değil. Daha geçtiğimiz günlerde modern kadının sorunlarını ve neden mutsuz olduğunu gündeme getirmiştik ki, şimdi de bu mutsuzluğa bir çare bulmak için neler yapmamız gerektiğine bir bakalım istedik.

Mutlu olmak için neden çok ama aslında her şey zaten hayatın içinde saklı. Bu yüzden de 'özellikle' bir şeyler yapmaya o kadar da gerek yok!

'UMUTSUZ EV KADINLARI' ARIZASI
Türkiye'de de gösterilen ve özellikle kadın izleyicileri ekranlara bağlayan Desperate Housewives / Umutsuz Ev Kadınları dizisinin bu kadar çok sevilmesinin nedeninin ne olduğunu düşünmeyin bile... Adı üstünde 'desperate / umutsuz'. Bir de yanına 'ev kadınları' sıralandı mı, hah diyoruz işte bu tam ben! Bu 'umutsuzluk' sendromu, tüm kadınların üzerine yafta olmuş, yapışmış gibi. Ve tüm bu kadınlar, diziyi izleyerek adeta orgazm oluyor, kendi hayatlarını ya dizideki bir karakterde ya da olaylarda bularak rahatlamaya çalışıyor. Dizi bitince de 'trajik' hayatlara geri dönüş ve yeniden elde var mutsuzluk! Ve itiraf edin, siz böyle olmasını seviyorsunuz!

YE, DUA ET, SEVİŞ
Elizabeth Gilberth'in 'best seller' romanı; 'Eat, Pray, Love' / Ye, Dua et, Seviş, mutsuzlukla uğraşmanın yolunu bulduğunu müjdeliyor. Öyle afili cümlelere sığınmıyor roman. Kitabın ismi üzerinden üç basit neden sıralıyor. Kadınların kendilerini kolaylıkla depresyona sürüklediğine dikkat çeken yazar, dişil ruhların çözülebilmesi zor varlıklar olduğunun farkında. Zaten o da bir kadın! Ona göre hayatı kolaylaştırmak için biraz adımları sıklaştırmakta ve özgüveni yüksek tutmakta fayda var.

HER ŞEY SENDE BİTİYOR
Yoga, pilates gibi ruh arındırıcı sporların da hem mental hem de duygusal olarak hemcinslerine iyi geleceğine kesin gözüyle bakan Gilberth, modern kadının çalışmak, çocuk yapmak ve kadın olmak gibi stres faktörü yüksek bir 'şeytan üçgeni'nde sıkıştığını söylüyor. Bunları aşmanın yolunun yine kadının kendisinde bittiğine değiniyor.

MUTSUZLUĞA ŞARTLANMAK

Peki gerçekten iyi yemek, dua etmek ve sevişmek, mutluluk için geçerli üç neden mi?

Yapılan araştırmalar, kadınların ya mutlu ya mutsuz olduğunu gösteriyor. Buna göre kadınlar mutlu çünkü öyle olmak istiyorlar, kadınlar mutsuz çünkü öyle olmak istiyorlar.

'Find Your Strongest Life' / En Güçlü Hayatını Bul isimli kitabın yazarı Marcus Buckingham, kadınların mutlu olup olmamaya 'karar verdiğini' söylüyor. Yani bu onlar için seçimden başka bir şey değil. Yazar, kadınların mutluluğa ve mutsuzluğa şartlandığını ifade ederek, "Zengin olmak ya da fakir olmak, çocuklu olmak, çocuksuz olmak, bunlar mutluluğun çerçevesini çizmiyor. Kadın mutlu olmak isterse oluyor. Ona göre bu keyfi bir şey" açıklamasında bulunuyor.


Nilüfer Türkoğlu, Gazeteport


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER