› 
 › 
Milliyet 12.03.2012

Facebook hakkında 7 ipucu

Siz de bir Facebook kullanıcısıysanız bu yararlı ipucunu dikkatli okumalısınız.

Teknogaste.com, Facebook kullanıcıları için 7 yararlı ipucunu derledi. İşte püf noktaları...

Facebook hakkında 7 ipucu

1- KULLANICI ADINIZLA GİRİŞ YAPIN: facebook’un açılış sayfasında uzunca e-posta adresinizi yazmak yerine kullanıcı isminizi yazarak çabuk giriş yapabilirsiniz. (facebook.com/teknogaste gibi)

2- ETKİNLİKLERİ REDDETMEK YERİNE SİLİN: Her gün onlarca etkinlik daveti alıyor olabilirsiniz. Daha önceden katılmak istemediğiniz etkinlikleri reddetmek yerine etkinlik sayfasının aşasında bulunan “Etkinliği Sil” linkine tıklayarak kaldırmak mümkün oluyordu fakat artık bu özellik gizlendi. Şimdi tek yapmanız gereken davetli listesinden adınızı bulmak ve “x” butonuna tıklayarak kendinizi listeden çıkarmak. Etkinlik sahibinin yaptığınız işlemden haberi bile olmaz.

3- FAVORİLER LİSTESİNİ KULLANIN: Sıklıkla ziyaret ettiğiniz liste ve gruplara kolayca ulaşmak için az bilinen “Favoriler” özelliğini kullanabilirsiniz. facebook ana sayfanızda soldaki menüde yer alan grup ve listelerin üzerine gelerek çıkan kalem ikonuna tıklayın ve “Favorilerime Ekle” sekmesini seçin. Artık sevdiğiniz sayfalara, uygulamalara ve gruplara “Favoriler” linki altından ulaşabilirsiniz.

4- ZAMAN TÜNELİ KUTULARINI DÜZENLEYİN:
Kapak fotonuzun altındaki 4 kutuyu arzunuza göre düzenleyebilirsiniz. Altında ok olan sağdaki rakama tıklayın. Tüm kutular açılacak. Bir kutunun üzerine gelin ve kalem ikonuna basın. İstediğiniz kutuyla yer değiştir seçeneği ile sayfanızda görünecek modülleri belirleyebilirsiniz.

5- FOTOĞRAFLARIN BÜYÜK HALİNİ NASIL GÖRÜRSÜNÜZ: Bu özellik facebook tarafından geliştirilmiş olmasa da oldukça kullanışlı. facebook Photo Zoom adındaki eklentiyi Google Chrome ya da Firefox gibi tarayıcılara yüklediğiniz zaman fotoların büyük halini görmek için farenizle üzerine gelmeniz yeterli oluyor. Böylece farklı bir sayfada açarak zaman kaybetmiş olmuyorsunuz.

6- “DİĞER” MESAJLARINIZI KONTROL EDİN: Gönderilmiş onlarca mesajı gözden kaçırmış olabilirsiniz çünkü facebook arkadaşınız olan kişilerden ve olmayanlardan gelen mesajları ayırıyor. Arkadaşlarınızın attığı mesajlar normal mesaj kutunuza düşerken listenizde ekli olmayan şahıslar tarafından gönderilenler “Diğer” kutusuna gidiyor. Ana sayfanızda sol menüde yer alan “Mesajlar” linkine tıkladığınızda hemen altında “Diğer” diye bir sekme beliriyor. Bu sekmeye girerek aylar önce gönderilmiş olan bir dolu mesajla karşılaşabilirsiniz.

7- ETİKETLENDİĞİNİZ PAYLAŞIMLARIN OTOMATİK OLARAK ZAMAN TÜNELİ’NİZDE ÇIKMASINI ENGELLEYİN: Arkadaşlarınızın sizi etiketlediği bazı fotoğrafları herkesin görmesini istemeyebilirsiniz. İşte böyle durumlar için hayat kurtarıcı bir çözüm: Hesabınızdan “Gizlilik Ayarları’na” girin ve “Etiketler Nasıl Çalışır” sekmesinin yanındaki “Ayarları Düzenle” butonuna tıklayın. Daha sonra “Zaman Tüneli Ön İzleme” seçeneğini çalışır duruma getirin. Artık etiketlendiğiniz bütün paylaşımlar profilinizde yayınlanmadan önce facebook sizin izninizi isteyecek.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER