› 
 › 
Kcclaveria.com 22.05.2015

LinkedIn'e yeni başlayanlara 10 öneri

LinkedIn nasıl etkin kullanılır? LinkedIn'de nasıl başarıya ulaşılır? Bugünlerde siz de bu soruların cevabını arıyorsanız, LinkedIn'e yeni üye olanlara rehber olacak bu yazıyı mutlaka okuyun.

Bir süredir hayatımızda olan LinkedIn çalışanlar, iş arayanlar ve işverenlerin profesyonel anlamda kullanımı amacıyla tasarlanmış bir sosyal ağ sitesi. Artık iş toplantılarında kartvizit vermek yerine, LinkedIn'dan bağlantı kurmak var. Peki siz LinkedIn'i etkin bir şekilde kullanıyor musunuz? İşte LinkedIn'de başarılı bir profile sahip olmak için yapmanız gerekenler...

LinkedIn'e yeni başlayanlara 10 öneri

1. Profilinizi doldurun
Kayıt olduktan sonra, olabildiğinde çok bilgiyi doldurmaya çalışın. Tamamlanmamış bir profil, tamamlanmamış bir özgeçmişe sahip olmak gibidir.

2. Profilinizde anahtar kelimeler kullanın
Sizin alanınızdan birine ulaşmak isteyen insanların kullanacağı anahtar kelimeler hakkında düşünün ve bunları profilinizin çeşitli yerlerinde kullandığınızdan emin olun. Anahtar kelimeleri profilinizin başlığına ve özet kısmına eklemeniz profilinizin bulunabilmesi için yardımcı olacaktır. Kullandığınız programları da belirtin ve eğer izniniz varsa beraber çalıştığınız müşterilerinizi de belirtmeyi unutmayın.

3. Projelerinizi gösterin
Profilinizdeki tüm "deneyim" kutucuklarında projelerinize yönlendiren bir link ekleme seçeneğiniz var. Vakit ayırın ve linkleri buraya ekleyin. Görsel, geçmişte ne başardığınızı göstermenin en iyi yoludur. Ayrıca bu, projelerinizin tıklanma sayısını da artırır.

4. Bildiğiniz veya tanıştığınız insanlarla bağlantı kurun
LION (LinkedIn open networker) olmayın. Aslında LinkedIn size sadece bildiğiniz ve güvendiğiniz insanlarla bağlantı kurmanızı ve isminizle beraber anılmasını istediğiniz gruplara girmenizi önerir. Eğer bilmediğiniz birinden bağlantı daveti alırsanız favor testi uygulayın. Bu o insanı kabul edip etmeme konusunda size bir fikir verecektir.

5. İnsanları bağlantı için davet ettiğinizde mesajınızı özelleştirin
LinkedIn, birisine bağlantı için davet yolladığınızda otomatik bir mesaj ekliyor ama siz zaman ayırın ve gerçekten bir şeyler söyleyin. Neden bağlantı istediğinizi açıklayın ya da o insanı iyi tanıyorsanız kişisel bir şeyler yazın. Herkes bunu takdir edecektir.

6. İstikrarlı bir şekilde post yapmaya devam edin
İnsanların radarlarında olmaya devam etmeniz için LinkedIn'de aktif olmayı denemelisiniz. Bunu yapmanın kolay yolu düzenli post yapmaktır. Alanınızla ilgili ilginç linkler paylaşın. Fotoğraf ekleyin. Eğer blogger'sanız, LinkedIn'in yayıncılık platformunu da kullanabilirsiniz.

7. İnsanları etiketleyin
Facebook'ta olduğu gibi LinkedIn'de de insanları etiketleyebilirsiniz. Birini etiketlediğinizde ona bir bildirim gidecektir. Eğer bir blog yazısı ya da ağınızda olan biri tarafından yazılmış bir makale paylaşırsanız bu özellik çok havalı olacaktır.

8. Profilinize bakanları kontrol edin
LinkedIn'in "Profilinize kim baktı uygulaması" yeni bağlantılar ve yeni iş imkanları için harika bir kaynak. Haber kaynağınızın sağındaki linke doğru insanları profilinizle etkileyip etkilemediğinizi görmek için tıklayın. Eğer birinin suratını tanırsanız onunla bağlantı kurmayı göz önüne alabilirsiniz.

9. İnsanları tavsiye edin
Harika biriyle mi çalıştınız? Onu LinkedIn'de tavsiye edin ve herkesin onun ne kadar harika olduğunu öğrenmesini sağlayın. Siz de LinkedIn'de tavsiye edilmek için insanlara sorabilirsiniz.

10. İnsanları çevrimdışıyken tanışmaya davet edin
LinkedIn iş ağınızdaki insanlarla bağlantı kurmak için çok güzel bir yol. Ama tıpkı diğer sosyal ağlar gibi, asıl gücü çevrimdışıyken insanlarla bağlantı kurabilmek. Birine bir not gönderin ve kahve içmeyi teklif edin. Bilgi içerikli diyaloglar kurun. LinkedIn'i çevrimdışı bir ağ olarak kullanın.

Kaynak: KC CLAVERIA


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER