› 
 › 
Postkolik.com 14.01.2014

Nedir bu Bitstrips çılgınlığı?

Ekim ayından bu yana sıklıkla paylaşılmaya başlanan kişiye özel karikatürler sizin de Facebook duvarınızda dikkatinizi çekmiştir. Meselenin kaynağı “Bitstrips” adındaki pek eğlenceli bir Facebook uygulaması.

Herkes Bitstrips'i konuşuyor. Bir zamanların Southpark'ı artık çoktan yerinei Bitstrips'e bıraktı. Postkolik dergisi Ocak 2014 sayısında Bitstrips'i mercek altına aldı. Şimdi gelin nereden çıktı bu Bitstrips birlikte bir bakalım.

Nedir bu Bitstrips çılgınlığı?

Sosyal medyada paylaşılan içerik türleri gün geçmiyor ki evrimleşmesin. Facebook’un ilk kullanılmaya başlandığı dönemde paylaşımlarını yazıyla gerçekleştiren kullanıcılar, teknolojinin kısa sürede çok ve büyük işler başarmasıyla önce fotoğrafa, ardından da anında paylaşılabilen videolara yöneldi. Öyle ki, yazılan cümlelere getirdiği karakter kısıtlamasıyla yaratıcılığın sınırlarını zorlayarak nice fenomenlerin doğmasına vesile olan Twitter bile fotoğraf ve video paylaşımına kulak tıkayamadı.

Velhasıl, hızlı tüketim çağının sosyal medya kullanıcısı yeniliklere ve farklı şeylere aç; değişik bir şey gördü mü kimsenin gözünün yaşına bakmıyor, vuruyor kırbacı. İşte yine aynı sebeple Bitstrips, kısa sürede dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya kullanıcılarının feed’lerine hızla yayılan koca bir çılgınlık haline geldi. Öyle ki kasım ayında dünya çapında ikinci en çok indirilen iOS uygulaması unvanını aldı.

Bir zamanların kendi Southpark karakterinizi yaratmanızı sağlayan websitesi SP Studio’ya benzer, ama tipleme ve arka plan söz konusu olduğunda akla hayale sığmayacak kadar çok seçenek içerdiği için ondan daha güçlü bir şekilde mouse’larımızı ele geçirdi. Bitstrips’çi amcaların yaptığı şey aslında kendilerinin de özetlediği gibi çok basit: İnsanlara bir karakter ve karikatür yaratma programı verdiler, ardından da arkalarına yaslanıp herkesin bu çılgınlığa kapılmasını huşu içinde izlediler.




UYGULAMA ÜCRETSİZ
Peki nasıl çalışır bu Bitstrips denen şey? Uygulamayı indirdiğiniz anda, yüzlerce tip ya da mekan şablonu üzerinde çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Size, ya da karikatürünü yaratmak istediğiniz kişiye en çok benzeyen yüz ve saç şeklini seçip, ten renginden kullandığı aksesuarlara ve hatta yüzündeki çillere kadar pek çok küçük detayı da ekleyerek karakter yaratma işlemini tamamlıyorsunuz. Sonra artık karakterinizi uzay boşluğunda sürüklenirken mi resimlemek istersiniz, evde ayaklarını uzatmış televizyon izlerken mi, orası size kalmış.



İşin en can alıcı kısmı ise, yarattığınız karakterin konuşma balonunun içini doldurmakta. Zira uygulamayla ilgili sosyal medyada göze çarpan eleştiriler “iki lafı bir araya getiremeyen herkesin başımıza karikatürist kesilmesi” noktasında birleşiyor. Tüm bunları tamamladıktan sonra karikatürünüzü istediğini mecrada paylaşıma açabilirsiniz. Hayırlara vesile olsun!



Kim ne derse desin, Bitstrips’in Farmville türü uygulamalardan çok daha fazla yaratıcılığa açık olduğu bir gerçek. İşin en enteresan tarafı ise, insanların bir kısmının bu uygulamayı yalnızca eğlence için kullanmıyor olması. Ofis sunumlarından evlilik davetiyelerine, tebrik kartlarından okul derslerine kadar uzanan geniş bir yelpazede kullanılan Bitstrips için www.bitstripsforschools.com adresinde ilk “karikatürle öğretim” girişiminin tohumları bile atılmış.

Henüz yetişkinlerinki gibi körelmemiş tazecik beyinlerin görsel hafızası daha kuvvetli olduğundan, bu yöntemin eğitim öğretim dünyasında oldukça işe yarayacağına hiç şüphe yok. Vaktiyle biri bize Dandanakan Savaşı’nı Bitstrips’le anlatabilmenin bir yolunu bulmuş olsaydı eminiz ki her şey çok daha farklı olurdu.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER